Umno Kota Bharu buat lapor polis isu jual bangunan

CG Sponsors




shane

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,001
Reaction score
208
Points
133
Umno Kota Bharu buat lapor polis isu jual bangunan

KOTA BHARU: Umno bahagian Kota Bharu semalam, membuat laporan terhadap bekas kepemimpinan bahagian itu yang dikatakan cuba menjual tapak serta bangunan milik bahagian berkenaan.

Laporan itu dibuat Setiausaha Umno bahagian Kota Bharu, Zulkifli Abd Ghani, di Balai Polis Kota Bharu, kira-kira jam 2.45 petang.

Beliau diiringi kira-kira 100 ahli Umno bahagian terbabit yang kini dipimpin

Datuk Mohd Fatmi Che Salleh, yang juga Setiausaha Politik kepada Perdana Menteri.

Zulkifli mendakwa, Umno bahagian Kota Bharu mendapat kelulusan pemilikan sebidang tanah di Lot 261, Seksyen 15, Bandar Kota Bharu, dengan syarat nyata digunakan untuk mendirikan pejabatnya dan kompleks perniagaan.

"Tanah itu didaftarkan atas nama syarikat. Umno bahagian sudah memasukkan kaveat persendirian bernombor 1486/2008 dalam usaha menahan penjualan kepada pihak ketiga.

"Ini kerana tanah dan bangunan itu milik Umno bahagian Kota Bharu," katanya selepas membuat laporan polis di Balai Polis Kota Bharu, di sini, semalam.

Sejak Mohd Fatmi mengambil alih kepemimpinan bahagian itu, operasi pejabat Umno berpindah ke pejabat berdekatan bangunan Umno Kelantan.

Zulkifli berkata, laporan yang dibuat semalam bertujuan meminta bekas kepimpinan bahagian mengembalikan hak itu kepada Umno bahagian Kota Bharu.

sumber

Aku buka thread ni sebab nak tahu gak background kes ni. Yg aku dengar2, bangunan ni dulu naik structure sikit, pastu tergendala, Zaid kemudian mengeluarkan perbelanjaan sendiri menyiapkannya, bila dah tak terlantik, dia kunci tak bagi UMNO guna. Sekarang dia di luar UMNO, keluar berita dia nak jual & PAS berminat membelinya...

Sapa2 yg ada maklumat & fakta apa2 tu boleh la post sini...TQ
 
Sponsored Post

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
menarik citer ni ....
 

abahmu

Legendary Member
Joined
Feb 21, 2007
Messages
17,951
Reaction score
124
Points
123
bangunan tu mmg milik zaid...sblm ni zaid dh bgtau klu umno nak bayar la balik kos membina bangunan yg dibina zaid 100% tu...

bg aku...umno kota bharu xda hak ke atas bangunan tu....
 

fido1

Banned
Joined
Oct 25, 2009
Messages
7,268
Reaction score
339
Points
81
erm.sapa yg nak citer tuan?benda yang memalukan mereka..hehehe
 

kuhik

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
jual bangunan pun dikira jenayah sampai kena buat report polis ke? apa ke BANGGANG orang UMNO ni? memalukan orang Kelantan aje..
 

pyan.software

Active Member
Joined
Apr 30, 2009
Messages
1,109
Reaction score
1
Points
25
dah xda modal nak buat cerita...:D:D:D
Bangunan pun bolehlah, janji ada cerita... :eek::eek:
konon-kononnya nak jadi HERO lah tu.. hero yang boleh selamatkan orang melayu dan UMNgok. Boleh ke?:-?
 

nqfaq

Active Member
Joined
Sep 15, 2007
Messages
1,251
Reaction score
37
Points
30
memang nogok lah umno ni
 

sokia

Legendary Member
Joined
Dec 18, 2007
Messages
16,256
Reaction score
5
Points
115
jual bangunan pun dikira jenayah sampai kena buat report polis ke? apa ke BANGGANG orang UMNO ni? memalukan orang Kelantan aje..
sikit2 report....bajet tahun ni PDRM kena sediakan byk kertas report....:D
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
sikit2 report....bajet tahun ni PDRM kena sediakan byk kertas report....:D
Sekarang pakai komputer jer, save data dalam database, nak hardcopy bayarlah report polis tu..PDRM juga untung:)

To Uncle Shane nak tanya, mana SS geran or document bangunan tu..Nak tengok. Kalau ok nak beli :p
 
Sponsored Post
Top
Log in Register