UM atau UITM?

CG Sponsors




Nak pilih UM ke UITM?


  • Total voters
    0

muhafis

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
6,270
Reaction score
56
Points
70
Salam all. ak student diploma in bisnes stdy part 6 kat uitm. sekarng nie dah boleh apply upu utk smbg degree. n dekat hujung sem nnti ade pengambilan utk pelajar dip uitm smbung blaja di uitm juga.

course pilihan ak adalah bachelor in business administration. byk u ade, tp pilihan ak just um n uitm je. kalau um biz admin adalah general, if kat itm die specialized sket, cth bachelor in business administration (marketing), atau, (finance), (hrm), dll.

masalah nye ak taktau nak smbung blaja mane nnti, kalau nak ikut fees ak lagi prefer uitm. coz utk degree 1 sem bout rm700 je, n um standardlah 2k++. n kalau kat um kwn ak ckp 1 sem fees rm900 utk kolej. tak termasuk makan.

dr segi transfer kredit plak klu ak msuk uitm ak terus ke sem 3 sbb dpt pengecualian kredit. klu masuk um ak jadik part 1 balik. so dah rugi setahun..

dr segi demand market utk kerja nnti ak taktau lah pulak. ade yg ckp uitm okie, n ade plak yg bgtau um ramai manager suke amek keje.

kalau kena buat pilihan kat uitm, ak mgkin pilih specialize dlm international business, or operation management or retail management.

sbnrnye ak sndri takminat nak further study lagi, sbb ade plan nak meniaga, cume kesian taknak hancurkan harapan parent ak utk tgk ak dpt ijazah.. fuhh..

help me plz..#:-S tq
 
Sponsored Post

muhafis

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
6,270
Reaction score
56
Points
70
takde yg dpt membantu ke..
 

muhafis

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
6,270
Reaction score
56
Points
70
Meniaga, sambil belajar... amik out campus... pun boleh gak...:D:D:D
heheh.. parent ak dah suh smbung degree.. muktamad. cume taktau nak pilih u yg mana berdasrkn prob kat atas.. :D
 

WnB

Super Active Member
Joined
Dec 30, 2007
Messages
8,325
Reaction score
141
Points
83
buatlaaa poll.. nanti adalah yg pilih mana yg lebih sesuai n bagi pendapat..
 

Kurma

Active+ Member
Joined
Jul 23, 2007
Messages
4,219
Reaction score
95
Points
30
Amik Uitm lar bro....dr segi modul nampak sama tapi beza....hanya otai2 Uitm ja yg tahu:D:D
 

tudung87

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
12,870
Reaction score
69
Points
120
ntahla..
xtaula..
nways, um nye standrads dh turun byk dah...
skrg ni ukm leading...
 

muhafis

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
6,270
Reaction score
56
Points
70
ntahla..
xtaula..
nways, um nye standrads dh turun byk dah...
skrg ni ukm leading...
ukm dalam bm lagi eh kak.. oh yeke dah trn byk.. ngat dah up balik..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register