Ular Tedung Masuk Ke Rumah Ku | 16 Jan 2009 & 26 Ogos 2009

CG Sponsors




tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
& Salam Hari Jumaat....

Di sini ingin saya menyampaikan kisah yang benar terjadi di rumah pada 16 Jan 2009, Jumaat jam 10.00 am.....

Seekor ular hitam yang disyaki ular tedung sebesar tangan kanak-kanak berusia 2 tahun, & sepanjang 5 kaki telah berada di rumah ini.....

Ular tersebut telah dijumpai & dikenal pasti oleh isteri saya sendiri yang mana waktu tu dia baru je selesai vakum di dapur & sedang mahu memasak air panas untuk memandikan baby kami yang baru berusia 31 hari....

Isteri saya mengambil masa hampir 15 minit, barulah berupaya menghubungi saya di sekolah waktu itu......

Pada masa kejadian, dia berlari keluar & dalam keadaan panik serta pucat wajah serta menggeletar seluruh anggota badan.... & yang paling mengejutkan, dia terlupa baby yang berada dalam rumah.....

Dia kembali semula mengambil baby & meminta tolong pada jiran sebelah... kebetulan pula jiran sebelah sedang mengandung 4 bulan....
dia pun menggeletar & tak dapat nak buat panggilan kepada saya....

Setelah mereka berdua tenang, barulah saya dihubungi & saya terus pulang ke rumah untuk mencari ular tersebut.....

Memandangkan lokasi & kedudukan ular tersebut, maka saya terpkasa menghubungi Bomba & Penyelamat bagi menangkap ular tersebut....

Sayangnya, mereka tidak menjumpai ular tersebut & mereka berempat menyelongkar setiap penjuru rumah kami bagi memastikan semuanya dalam keadaan selamat.......

Sewaktu thread ini dibuka, isteri saya masih menggeletar & terbayang-bayang akan reaksi ular tersebut sewaktu dia menjumpainya....

Sepengetahuan saya, jika ia seekor ular tedung jelmaan jin, jika terserempak dgn manusia, dia akan buat tak tahu sahaja.. tetapi ular yg isteri saya temui memang melawan & mengeluarkan bunyi seekor ular tedung.... Sssssssssssssss......

Kini kami dalam keadaan berjaga2 juga, biar pun pasukan bo,ba mengesahkan situasi dalam keadaan selamat.....

Maaf ye rakan2..... gambar ular tersebut tidak dapat diambil kerana ular tersebut tidak dapat ditangkap.........
 
Last edited:
Sponsored Post

awok!

Active Member
Joined
Dec 7, 2008
Messages
1,498
Reaction score
57
Points
30
eiiiiii..
memakutkan je la...
betul ke die da cek setiap penjuru..
jgn ular tu terselit mne2 sdh la...
 

tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
eiiiiii..
memakutkan je la...
betul ke die da cek setiap penjuru..
jgn ular tu terselit mne2 sdh la...
saya ada bersama semasa mereka membuat pemeriksaan di setiap penjuru rumah.....
 

z3t_ex

Active+ Member
Joined
Feb 27, 2008
Messages
3,601
Reaction score
32
Points
30
wah,menakutkn..
umah tok mat umah teres ker?
 

Any1

Fun Poster
Joined
Jul 17, 2008
Messages
779
Reaction score
0
Points
10
bhya la..sy doakn d ari jumaat ni moga anda 1 fmly selamt...
 

azri1984

Fun Poster
Joined
May 13, 2008
Messages
223
Reaction score
1
Points
15
dekat kwsan rumah tu semak ke?
tp kadang2 xsemak pon die ade.

depan bali polis pj, ada gerai.
org punye rmi mkn x sdar ada ular ddk kt area tu. bsr plk tu.
mppj dpt tngkt.
klu xslap dlm 2 3 thn lps.

ksmpln:ular ada di mana2..
 

tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
dekat kwsan rumah tu semak ke?
tp kadang2 xsemak pon die ade.

depan bali polis pj, ada gerai.
org punye rmi mkn x sdar ada ular ddk kt area tu. bsr plk tu.
mppj dpt tngkt.
klu xslap dlm 2 3 thn lps.

ksmpln:ular ada di mana2..
minggu ni musim hujan.....
mungkin ular tu nak cari tempat berteduh....
 

z3t_ex

Active+ Member
Joined
Feb 27, 2008
Messages
3,601
Reaction score
32
Points
30
minggu ni musim hujan.....
mungkin ular tu nak cari tempat berteduh....
btl gak ckp tokmat nie,
minta2 dh xde la ular tu kt umah tokmat,
moga2 selamat la 1 kluarga.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register