BTC USD 39,997.3 Gold USD 1,828.07
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Uji Kecekapan IQ anda (Bhgn II). Tiada Rekod Utk Dipecahkan!

DEKAN

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2008
Messages
628
Reaction score
0
Points
10
Syarat:

1) Anda mestilah seorang yang jujur kerana anda dikira layak ditabal mempunyai IQ yang tinggi jika anda menjawab sekali sahaja. Kejujuran - Anda yang menilainya!! So, anda dilarang buat2 pandai atau jangan perbuduhkan diri sendiri yekkk :p

2) Anda mestilah membaca soalan yang diberi dengan agak kuat sekitar 20 dB atau Volume 10 Hi-Fi 2500 WATT

3) Kecekapan IQ anda hanya diiktiraf teruji sekiranya anda menjawabnya secara On Da spot!!! ...

4) Anda diwajibkan memberi 'ALASAN' bagi jawapan yang anda berikan.

5) Tiada tawaran hadiah oleh pihak penganjur. Selamat mencoba!

6) Warganegara lain pun bleh cuba asalkan berdaftar ID dengan CG ni dan disahkan keahliannya oleh 'secawankopi' - jgn mare aaa sis! :D


Soalan berbunyi:

Ada 5 buah kampung. LIMA!!! sekali lagi L.I.M.A... Liiima! Lima buah kampung untuk diterokai. Sila tingkatkan kepekaan anda. Kampung2 tersebut ialah Kg A, Kg B, Kg C, Kg D dan Kg E! Tolong jangan hafal nama2 kampung tersebut kerana ia bakal menambahkan kekeliruan. OK, Anda berjalan dari Kg A menuju ke kg C mengambil masa 7 minit, dengan menggunakan jalan short-cut melalui Kg B perjalanan menjadi jimat kepada 5 minit, sampai di persimpangan antara Kg D dan Kg E ada trafic light yang hanya hijau setiap 5 minit sekali, dengan hanya membelok ke kiri untuk sampai ke destinasi terakhir iaitu Kg E dengan merentas Kg D, perjalanan manjadi lebih jimat dengan hanya bertambah 3 minit. Soalan yang harus anda jawab = berapakah umur si pejalan kaki itu sekiranya dia berjaya sampai ke Kg E dari Kg A dengan catatan kurang dari 10 minit?.... :D

Sila postkan jawapan anda berserta ALASAN kenapa anda memilih jawapan tersebut. Selamat mencoba!!!
 
Sponsored Post

DEKAN

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2008
Messages
628
Reaction score
0
Points
10
P/s: Tak Aci Pakai kalkulator yekkk - congak jjjjeeeee.... DEKAN dulu main connnngakkkk jjeeee... dapat jugak jawapan hehe :D
 

steveorlando79

Active+ Member
Joined
Jul 8, 2007
Messages
3,880
Reaction score
56
Points
30
aku tak mampu nak menjawab............. ginseng halia sattu
 

steveorlando79

Active+ Member
Joined
Jul 8, 2007
Messages
3,880
Reaction score
56
Points
30
Syarat:

1) Anda mestilah seorang yang jujur kerana anda dikira layak ditabal mempunyai IQ yang tinggi jika anda menjawab sekali sahaja. Kejujuran - Anda yang menilainya!! So, anda dilarang buat2 pandai atau jangan perbuduhkan diri sendiri yekkk :p

2) Anda mestilah membaca soalan yang diberi dengan agak kuat sekitar 20 dB atau Volume 10 Hi-Fi 2500 WATT

3) Kecekapan IQ anda hanya diiktiraf teruji sekiranya anda menjawabnya secara On Da spot!!! ...

4) Anda diwajibkan memberi 'ALASAN' bagi jawapan yang anda berikan.

5) Tiada tawaran hadiah oleh pihak penganjur. Selamat mencoba!

6) Warganegara lain pun bleh cuba asalkan berdaftar ID dengan CG ni dan disahkan keahliannya oleh 'secawankopi' - jgn mare aaa sis! :D


Soalan berbunyi:

Ada 5 buah kampung. LIMA!!! sekali lagi L.I.M.A... Liiima! Lima buah kampung untuk diterokai. Sila tingkatkan kepekaan anda. Kampung2 tersebut ialah Kg A, Kg B, Kg C, Kg D dan Kg E! Tolong jangan hafal nama2 kampung tersebut kerana ia bakal menambahkan kekeliruan. OK, Anda berjalan dari Kg A menuju ke kg C mengambil masa 7 minit, dengan menggunakan jalan short-cut melalui Kg B perjalanan menjadi jimat kepada 5 minit, sampai di persimpangan antara Kg D dan Kg E ada trafic light yang hanya hijau setiap 5 minit sekali, dengan hanya membelok ke kiri untuk sampai ke destinasi terakhir iaitu Kg E dengan merentas Kg D, perjalanan manjadi lebih jimat dengan hanya bertambah 3 minit. Soalan yang harus anda jawab = berapakah umur si pejalan kaki itu sekiranya dia berjaya sampai ke Kg E dari Kg A dengan catatan kurang dari 10 minit?.... :D

Sila postkan jawapan anda berserta ALASAN kenapa anda memilih jawapan tersebut. Selamat mencoba!!!

umur saya baru masyuk 2008-1979=29 tahun cikgu:eek::eek::eek:

alasannya ialah; Anda berjalan dari Kg A menuju ke kg C mengambil masa 7 minit

Betul tak???:eek::eek::eek:
 

RyomaKun

Active+ Member
Joined
Jun 5, 2008
Messages
4,329
Reaction score
6
Points
25
tggu cikgu masuk dulu nak tahu betul ker tak..
klu tak betul..biar aku lak try jawab..kekek
 

private_eye217

Active+ Member
Joined
Aug 12, 2008
Messages
2,724
Reaction score
47
Points
30
adusss matematik aku fail dulu..
jujur..
lemah sikit kira2 ni..
bi boleh r sikit..
dah cuba jawab soalan tapi x dapet nak tolong
 

kambing gurun

Active+ Member
Joined
Mar 23, 2008
Messages
3,252
Reaction score
1
Points
25
Xkisah umur pejalan kaki tu berapa pun , janji dia boleh berjalan.. 3 tahun pun bleh, 57 tahun bleh, budak SPM, 17 tahun pun bleh.. Kalo nk lg cepat, pejalan kaki tu wakil negeri acara jalan kaki..
 

<amir>

Fun Poster
Joined
Oct 30, 2008
Messages
346
Reaction score
1
Points
15
baiklah saye cube,.. umur die 27yhn..betul x...
reason-
OK, Anda berjalan dari Kg A menuju ke kg C mengambil masa 7 minit, dengan menggunakan jalan short-cut melalui Kg B perjalanan menjadi jimat kepada 5 minit, sampai di persimpangan antara Kg D dan Kg E ada trafic light yang hanya hijau setiap 5 minit sekali, dengan hanya membelok ke kiri untuk sampai ke....
so, anda adalah umur mereke yang cube menjawab soalan terbut...

ntahla, betul ke salah...harap leh poskan jwpn kt saye..leh saye kenekn kengkawan saye plak..
 

DEKAN

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2008
Messages
628
Reaction score
0
Points
10
umur saya baru masyuk 2008-1979=29 tahun cikgu:eek::eek::eek:

alasannya ialah; Anda berjalan dari Kg A menuju ke kg C mengambil masa 7 minit

Betul tak???:eek::eek::eek:

..... berape laaaamer mau fikir da... last post yesterday hari ni punyer post baru temu jawapan, DEKAN dapat jawapan ni dulu tup2 jer terlintaszzz hahahaah :)) hebat tak DEKAN hebat tak hahahah :))
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register