BTC USD 48,890.8 Gold USD 1,785.33
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ubat buasir apa yg paling berkesan korang pernah guna

rayz

Legendary Member
Messages
13,038
Joined
Jun 5, 2007
Messages
13,038
Reaction score
758
Points
161
salam kawan2 cg

sudah lama aku tdk posting di sini

aku masih lagi org miskin dan menghadapi masalah

ada duit jer jatuh sakit duit habis beli ubat2 mcm tu jer la

tak der nak happy kaya dan 'pencen' dr masuk cg ni pi enjoy happy

begini aku disah ada penyakit dekat usus infection colitius dan gastrik slps buat endoscopy

keadaan ini membuatkan aku selalu buang air besar tak puas dan cirit2

sehingga mengalamai buasir dalaman

aku dah beli ubat buasir mcm2 tak berkesan

antaranya

-makjun kelaxxxx
-dispixxx
-colon 8 pa tah?
-deflox

tah apa lagilah tapi tak bekesan duit burn cam tu jer

mungkin sebab tak sesuai dgn darah o aku ni ker cemana



ada tak kawan2 ada masalah buasir tolong bagitau aku ubat apa yg pernah makan tu aku serik nk beli mahal2 nanti tak berkesan

camana nk hidup kaya happy ni.
 
Sponsored Post

tokputih

CG Top Poster Club
Messages
27,260
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,260
Reaction score
862
Points
176
susah nak cakap.. kengkadang ianya berkesan kengkadang tak berkesan.. buat masa ni tok guna krim sapuan je.. bioever mahal angat².. efektif hurm.. tidaklah sgt.. tapi bila membuang kurang la sikit..

Makan buah memang mcm² mkn.. tp hasilnya sama..

Try g sensei mana² tahu ok..
 

juhan

Active+ Member
Messages
4,611
Joined
Mar 30, 2010
Messages
4,611
Reaction score
842
Points
81
Ubat sensei aje bro.. 40 tahun dulu bapak aku dah try.. Mmg jd. 3 tahun lepas aku suruh pompuan indon pki ubat yg sama, pun jadi gak. Doktor kata seminggu lg potong.. Lepas mkn ubat sensei doktor x jd potong sbb dah ok. Tp x blh mkn pedas lah. Lg 1 bila ko mkn ubat tu, perut jd panas x selesa. X blh nak basikal dlm beberapa bulan.. Try lah
 

theblur

Super Active Member
Messages
7,684
Joined
Apr 15, 2012
Messages
7,684
Reaction score
994
Points
121
byk juga ye kena buasir kat sini..

geng2 meneran berak lama2 kat tandas atau kerap angkat berat ni.

mmg kena jaga pemakanan la, pakai ubat mana pun kalo makan x jaga, sama je.

80% penyakit skrg ni semua berpunca dari gaya hidup. (pemakanan, merokok, stress, kurang tidur)

first, try elakkan makan pedas (kalau boleh stop terus je la selama2 nya, kena berkorban la).

minum byk air, makan byk sayur dan buah..

set masa, berak jgn lebih dari 5 minit kat tandas tu. rasa dah 5 minit, take a break try berdiri dulu..

kurangkan angkat barang2 berat.. dah ada buasir, pencen je la dari main gym tu.

x payah nak sado2.

jgn duduk lama sgt kat kerusi, 1 jam. berdiri la jalan2 kejap.

kalau kentut jgn paksa kentut kuat2, boleh kemut2 kasi slow sikit.. nikmat pun nikmat kentut slow.


dah ubah gaya hidup, ok boleh try dgn ubat.. biasa pakai krim steroid tu, untuk kecutkan buasir tu dan kurangkan gatal. pakai bila ada rasa gatal tu je.

ubat telan pun ada tapi x tau la, lagi prefer dgn option jaga pemakanan je.
 

no trade

Super Active Member
Messages
9,348
Joined
May 16, 2008
Messages
9,348
Reaction score
401
Points
96
Ubat sensei aje bro.. 40 tahun dulu bapak aku dah try.. Mmg jd. 3 tahun lepas aku suruh pompuan indon pki ubat yg sama, pun jadi gak. Doktor kata seminggu lg potong.. Lepas mkn ubat sensei doktor x jd potong sbb dah ok. Tp x blh mkn pedas lah. Lg 1 bila ko mkn ubat tu, perut jd panas x selesa. X blh nak basikal dlm beberapa bulan.. Try lah
apa nama ubat tu nak try jugak. aku last year dah buat operate tapi jadi balik uhhuhu
 

alisya

Active Member
Messages
2,133
Joined
Dec 3, 2008
Messages
2,133
Reaction score
6
Points
30
Tingkatkan antibodi dan rawat secara semulajadi, itu yang terbaikl Saya amalkan susu kolstrum. Alhamdulillah byk testimoni yg menjadi..
 

theblur

Super Active Member
Messages
7,684
Joined
Apr 15, 2012
Messages
7,684
Reaction score
994
Points
121
apa nama ubat tu nak try jugak. aku last year dah buat operate tapi jadi balik uhhuhu

kalau jadi balik better pegi jumpa pakar balik.. benda2 recurrent ni jgn rawat sendiri dengan google atau forum.

belum tentu buasir, kot2 benda lain.
 

samesame

Active+ Member
Messages
3,566
Joined
Sep 8, 2011
Messages
3,566
Reaction score
801
Points
81
apa nama ubat tu nak try jugak. aku last year dah buat operate tapi jadi balik uhhuhu
Dulu saya pun ada buasir sampai berak berdarah. Kalau mkn nasi takde sayur, dah risau.
Selepas amal kan minum 2 sudu minyak zaitun pagi sebelum mkn.
Berak dah lancar, buasir dah hilang
 

no trade

Super Active Member
Messages
9,348
Joined
May 16, 2008
Messages
9,348
Reaction score
401
Points
96
Dulu saya pun ada buasir sampai berak berdarah. Kalau mkn nasi takde sayur, dah risau.
Selepas amal kan minum 2 sudu minyak zaitun pagi sebelum mkn.
Berak dah lancar, buasir dah hilang
Tuan guna minyak zaitun brand apa
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register