• Forum searching still not well functioning . We have already working on it.

TV SATELITE: Servis Pasang Dish,Mytv dan siaran Tv Percuma

Recommended Brokers


Latest Threads

mangkau

Active Member
Joined
Mar 29, 2011
Messages
2,178
Reaction score
6
Points
38
kami menyediakan perkhidmatan pemasangan dish utk TV satelite Local dan Luar Negara(ku band/sband/cband) dan MYTV digital

cal/wassap/sms 0169009675

1.Pemasangan Dish Baharu
2.Pindah Rumah/Pindah Lokasi Dish
semua alatan/barang ada dijual termasuk dish

UPAH ANTARA RM80 hingga RM150
Luar Lembah Kelang xtra charge!!


antara siaran tv satelite yang boleh diterima di malaysia:

1.palapa (local tv/orange tv/k vision)
2.telkom 1 (local tv/tranvision)
3.nss6&8 (ipm tv/avg)
4.thaikom5/6 (gmmz/cth/truevision/psi)
5.apstar 7 (skynet)
6.cakrawarta (indovision)
7.jsat 3b (big tv)
8.st1&st2 (videocon/taiwan)
9.measat (astenok/kvision/tranvision)

cal/sms/wassap/telegram 016 9009675

**catitan: sebarang risiko kerugian akibat pemasangan TV satelite adalah tanggungan sendiri,wang tidak dikembalikan









cal/sms/wassap/telegram 016 9009675

**catitan: sebarang risiko kerugian akibat pemasangan TV satelite adalah tanggungan sendiri,wang tidak dikembalikan





Testimoni cgrian yg pernah berurusan dgn sy:


mekaceh abg halim tlg psgkn 3 piring siang td..syoknya dpt tgk cenel luar...servis terbaik haha:)cgrock:)cgrock:)cgrock
br je psg smlm dengan dia..terbaik la,upah berpatutan
aku dah pasang dgn menggunakan khidmat abg mangkau di seremban..mmg terbaik
highly recommended installer.. Mmg puashati dgn hasil kerja abg mangkau,kerja kemas rege berpatutan mmg sapa2 yang nak pasang n setting balik dish tu contact aje abg mangkau gerenti puashati.yang penting jgn dapat dish melengkong,x pasal2 kena pakai tongkat,umur muda lg haha...
thanks..abg mangkau a.k.a halim kerana sudi datang hari ahad (4hb mei)ke seremban utk tembak dua burung besi..ha..ha..terbaik siap bagi info hal ehwal dunia satelit



semalam bru lps deal ngan tt...janji kul 9 pukul 8 dh dtg...mmg terbaik,semua ch videocon dan indomee dpt lock..

call ptg mlm sudah sampai..service tuan mangkau memang puas hati..berbaloi dgn bayaran..next time sy mau try tiket penerbangan pulak..thorbaeek..
thanks tt, jumaat lepas baru lepas pasang ipm guna f3, servis memang terbak tt.
Yang bagusnya tt ni siap ajar sy lagi. Baru la sy tau kotak langit ni boleh masuk lebih dari 2 provider. Maklum la xtau sgt.. Heemmm.. Fungsi diseq semua tu.

Tt siap puji tempat baik ni nak tembak videocon.. Tapi kena ada modal sb kena beli dish besor, n dekoder pun boleh tahan mahal.. So tt suruh kumpul duit. Dah cukup pangil dia pasang..

Tt terbaik la. Peramah n buat kerja kemas..

yup! Saya recommand installer ini, encik mangkau! Terbaik hasil kerja beliau....
[/color][/b]


boleh cari abng mangkau... Memang terbaikk....

dah gune service bro mangkau ni.. Mmg terbaik.. Pantas.. Kojap je dah siap.. Siap tunjuk ajar skali kalo nak tembak sendri..


saya dah gunakan perkhidmatan sdr mangkau. Service 1st class bro. Recomended

salam. Terbaik bro halim ni punyer servis. Sampai sblm waktu yang dijanjikan. Servis tip top sume cantik. Paling best, sangat suka berkongsi ilmu. Tu yang saya paling suka. Rajin balas sms. Kalo lambat sikit tu saya yakin dia tgh pasang dish mane2 jadi susah nak reply. Tp mesti reply juga walaupun tgh malam. Sy sgt recommend bro halim ni kalo sesape nak pakai sattelite mmg puashati. Sangat berbaloi dgn ilmu yang dipelajari. Bersyukur ditemukan dgn bro halim ni. Keep up the good work bro!!!!! :)
terima kasih sedara mangkau,
selepas datang tracking satelite,semua sudah ok..
Banyak lari itu dish.
Terima kasih juga kasi clearkan kotak yang penuh dgn alien2...

Upah tracking + setting box je...termurah!

Terima kasih..

terbaek tuan mangkau...dh berjaya menembak garuda ptg semalam...servis terbaek dan professional...recommended untuk cgrians di klang valley untuk menembak burung besi...siap tolong fine tune dish aipiem yg dipasang sblm ni..charge pon terbaek..

terbaekk servis bro mangkau :)cgrock
proffesional dan tidak lokek ilmu
dalam pada berjerubu..siap jugak tn mangkau install dish mesh 5.5ft utk asiasat5 smlm.
Sekian lama mengidam nk tgok ch2 disatelite ni,akhirnya hasrat tercapai.ade 4 hd free boleh tgok(fashion,urban trace,trace sport dan edge),chanel arab bnyk,ade kaabah dan masjid nabawi live,tv brunei ade.bagus la nk dekat posa ni.mlm td ade ch golf hd lps tu pagi ni dh hilang? :((
apa pon tn.mangkau terbaekk dan xkedekut ilmu menembak!!:)
tahniah kepada tt kerana telah menjalankan amanatnya dgn tekun dn baguss..mmg terbaekk ar tt..janji kul 8.30 pg,belum smpi masa pun die dh smpi dulu..cm man of steel ar tt nih..he3..perkhidmatan tip top..nk tanye per2 masa tu,tanye je ler..mesti ade jawapan yg tt kuarkan..servis mmg tak menghampakan,,dn yg paling best,sy minta utk astrokk channel jer tp tt bagi ngan ipm channel sekali..tp tmbh sket jer ler...keseluruhannya tt mmg mantoopppp...keep it up tt...servis ikhlas pasti byk rezeki yg masuk pasnih..semoga tt terus berjaya...
tq bang..
Kerana sudi dtg jauh ke kkb utk pasangkan nss6 & indome..

Nnti nk upgrade ke box x5 & tolong ajaq mcm mana nk seting balik..
Tembak singnal & lain2..

Nk bg channel "arab" tu boleh tgk utk bulan puasa ni..

service yg bagus.. 10 bintang
;)

sevice tt memang terbaik!

Mula2 den risau gak tp tgk peralatan tt perh.. Mantap beb..

Den bagi 5 bintang atas sharp shooter (100~97 signal) beliau.. Mmg pueh hati dan sgt kemas.. Sapo2 nak guna perkhidmatan tt mmg den rekomen 100%..

Disamping pengerasnya.. Make sure korang sediakan skali air sedap2 sbb penat wei tembak burung..
terbaik bro mangkau,berbaloi2!!!!
Servis terbaekk,burung india sudah cerah:)
servis tt ni terbaik.....tqvm
terima kasih tt
hajat nk tunggang gajah putih (ipem tv) tertunai ptg td
dalam pada puasa sanggup dtg tembak..satu peluru satu burung...hehe
servis terpercaya dan terbaekk!
Upah murah hasil kerja sgt berkualiti
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

terima kasih tt... Tt nyer servis memang terbaik..walaupun jauh tt dtg tapi tepat pada waktu nya sampai.. Zaman kegelapan saya sudah berlalu.. Tq tt.

salam,
service tt mmg terbaik la.... Tq tt
ada mber guna servis, sgt puas hati katanya. Terbaik
bro , terima kasih coz tlg setup haritue ... Sekarang semuanya ok cuma ada 2 tp lompat lompat tp takpe coz channel dlm 2 tp tue pun kurang menarik ... Nnt kalau ada job lagi nnt saya pm abg .... :)
servis terbaek tt....

saya dah dapatkan perkhidmatan dari bro mangkau memang puas hati.. recommended utk warga cg di lembah klang..:)cgrock:)cgrock

salam... Nak bagi komen kat abg mangkau....hehehe
perkhidmatan superbbbb... Memang dah profesional... Baru pasang buah oren,abng mangkau tolong setting dish, x sampai 1 jam dah setle....hahahaa
memang puas hati bro... Lain kali saya panggil lagi...hehehe...
Ups..nak tanya ni abng mangkau, law jcsat 4b sebelah palapad je kan...ingat nak testing yang fta,sebab box buah limau bleh tembak burung lain...hehehe

meh aku tambah testimoni untuk abang mangkau kita..servis brader memang terbaik..senang berurusan dengan beliau. Cari signal kejap jer ..hihi..yang penting boleh buat sembang ..tak kedekut ilmu..nanti ade kawah besar tu boleh panggil lagi..
pg td bro halim dtg pasangkan 90cm dish utk tembak [email protected] then mintak skali tracking utk ai pi em ... Servis mmg tip top n also same2 share knowledge pasal burung2 n [email protected] l4ng17 ... Sgt direkomen kalo nk dptkan khidmat tembak burung yg tip top
dah guna servis bro mangkau ni sabtu lepas... Terbaik... Bro ni peramah orangnya... Terima kasih sebab tolong settingkan channel indomee sekali... Jom ramai2 support bisnes member cg...
tn mangkau tq ,sbb sudah settle maslah saya smlm,sblom ni dh beberapa kali adjust sendiri videokon masih gagal,masih kureng ilmu..:((
terpaksa jugak keluar duit utk settle tapi dpt la menuntut ilmu sekali..
Berbaloi la jugak

:)cgrock:)cgrock

tt terbaik:)cgrock semalam 4 burung telah jatuh..tanpa mengenal penat lelah petang sampai malam tu.servis terbaikk.:d:)cgrock
servis tt mmg terbaik.. Sampai tepat pada masanya, aku plak yg balik lmbt, sorry tt. Ape2, tq sgt2.. Bkn stkt pasang dish saje, tp siap setting kotak terbuka skali. Skrang tgh lyn hbo.:d

tt mmg terbaik.. :)cgrock:)cgrock
servis tuan mangkau memang puas hati. Terima kasih tuan

-wira
service tuan mangkau mmg puas hati.janji ditepati.pemasangan tak sampai 2 jam dah siap sepenuhnya...torbaik...lps 2 bln bru renew tiket lgi huhu
tq brader mangkau semalam pasang kat ppr intan baiduri..servis terbaik upah berpatutan,ingt nk layan vid con plak lepas ni hehehehehe
 
Last edited:
Sponsored Post

mangkau

Active Member
Joined
Mar 29, 2011
Messages
2,178
Reaction score
6
Points
38
SATELITE NSS6
IPM TV


95°E — NSS 6
Ku-band South East Asia Spot Beam
Distance to satellite:36468.1km
Location:3.25°N 101.47°E
Elevation angle:81.5°
LNB Tilt (skew):-63.3°
True azimuth:243.5°

Sebahagian ch dlm format HD yg best untuk dilayan






 

mangkau

Active Member
Joined
Mar 29, 2011
Messages
2,178
Reaction score
6
Points
38
SATELITE 2

91°E — Measat 3A
Ku-band Malaysia beam
Distance to satellite: 36531.9km
Location:2.86°N 101.56°E
Elevation angle:77.1°
LNB Tilt (skew):-74.8°
True azimuth:255.1°


dah gelap....melopong
 
Last edited:

ohsem

Active Member
Joined
Nov 23, 2011
Messages
1,849
Reaction score
45
Points
48
tolong bump utk tt..

sevice tt memang terbaik!

mula2 den risau gak tp tgk peralatan tt perh.. mantap beb..

den bagi 5 bintang atas sharp shooter (100~97 signal) beliau.. mmg pueh hati dan sgt kemas.. sapo2 nak guna perkhidmatan tt mmg den rekomen 100%..

disamping pengerasnya.. make sure korang sediakan skali air sedap2 sbb penat wei tembak burung..
 

Cikoo

Freshie
Joined
Jun 11, 2011
Messages
26
Reaction score
0
Points
1
salam tt saya berminat sudah pasang openbox untuk Xtro lah namun nak tambah rangkain IPM apa perlu saya tambah .....piring lagi ke decoder ipm ke atau cuma lnb je bole hubungi saya di talian 019-3882584 zamry
 

mangkau

Active Member
Joined
Mar 29, 2011
Messages
2,178
Reaction score
6
Points
38
salam tt saya berminat sudah pasang openbox untuk Xtro lah namun nak tambah rangkain IPM apa perlu saya tambah .....piring lagi ke decoder ipm ke atau cuma lnb je bole hubungi saya di talian 019-3882584 zamry
Tn Perlu tambah piring dan LNB shj, Juga Diseq 1x2
 
Sponsored Post
Top
Log in Register