tutup

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.

konaLeper

Fun Poster
Joined
Dec 22, 2016
Messages
120
Reaction score
27
Points
30
hati² guys, apps² camni kena teliti sket apa permission yg dia guna dlm device kita, kalu sampai request permission untuk read contact & sms etc sila elakkan, maknanya potensi besar kecurian data akan berlaku...kalu setakat permission untuk akses internet tu normal sbb nak stream content, kalu nak akses location pun ok la gak maybe certain content limited base on location, kalu nak akses storage & file² tu dah mula kena jaga maybe lebih dari sekadar perlukan storage untuk buffering, kalu sampai nak akses profile tu maybe kena sign-in dulu atau register account guna social media account tu pun kena hati², pendek kata sila berhati²...aku dok perati lama dah asyik² nubis post baru 1 ja dok up apk mcm² ni, amat meragukan...
ingatan yg wajar. pastikan android tv box "barebone" je, takde maklumat sensitif. jika ditanam "spyware" utk godam pihak lain, haru jugak jadinya.
 
Sponsored Post

[email protected]

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
16,644
Reaction score
83
Points
125
Oleh kerana semakin ramai newbie yang muncul dengan link yang meragukan saya tutup thread ni sekian
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register