Tutorial-Cara2 untuk Setting Modem Huawei E220

CG Sponsors




vious7

Active+ Member
Joined
Jun 27, 2008
Messages
3,417
Reaction score
0
Points
20
Cara2 untuk seting modem Huawei E220

Salam pada semua warga Cg.. :)cgrock

Kat sini aku nak berkongsi sedikit ilmu
pada semua yang pakai modem Huawei e220 Atau brand lain tapi model sama dengan e220..

Jika anda mengunakan modem E220 maxis unlock mengunakan simcard celcom, umobile, digi..
tp, anda tidak dapat connect dengan internet...
ini adalah setinng network anda perlu ditukar..

(jika berada diarea 3g seting tidak perlu ditukar-Celcom n maxis sahaja)


ok..sekarang.. :D
semua warga CG boleh ikut step bergambar ni.. :)cgrock

1- Setelah run Mobile Connect @ Maxis connect
- Pergi ke bahagia settings seperti gambar dibawah.





2- Pilih Network Connection Settings..seperti gambar dibawah.





3- Paparan muka Network Connection Settings ini akan muncul..seperti gambar dibawah..
- pilih button NEW





4- Tulikan nama wireless broadband di kotak Profile Name (umobile, celcom, digi) kemudian save..seperti gambar dibawah.





5- Kemudian Tekan button OK..seperti gambar dibawah





6 setelah selesai tekan button Connect..seperti gambar dibawah





7. Selesai..internet Connect





Selamat mencuba...

:)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

fierouz350

Fun Poster
Joined
Aug 15, 2008
Messages
289
Reaction score
4
Points
15
Cara2 untuk seting modem Huawei E220

Salam pada semua warga Cg.. :)cgrock

Kat sini aku nak berkongsi sedikit ilmu
pada semua yang pakai modem Huawei e220 Atau brand lain tapi model sama dengan e220..

Jika anda mengunakan modem E220 maxis unlock mengunakan simcard celcom, umobile, digi..
tp, anda tidak dapat connect dengan internet...
ini adalah setinng network anda perlu ditukar..

(jika berada diarea 3g seting tidak perlu ditukar-Celcom n maxis sahaja)


ok..sekarang.. :D
semua warga CG boleh ikut step bergambar ni.. :)cgrock

1- Setelah run Mobile Connect @ Maxis connect
- Pergi ke bahagia settings seperti gambar dibawah.





2- Pilih Network Connection Settings..seperti gambar dibawah.





3- Paparan muka Network Connection Settings ini akan muncul..seperti gambar dibawah..
- pilih button NEW





4- Tulikan nama wireless broadband di kotak Profile Name (umobile, celcom, digi) kemudian save..seperti gambar dibawah.





5- Kemudian Tekan button OK..seperti gambar dibawah





6 setelah selesai tekan button Connect..seperti gambar dibawah





7. Selesai..internet Connect





Selamat mencuba...

:)cgrock
nak tanya kalau aq amik maxis/celcom brodband amek ape2 pakej than kalau aq join ngan modem nie speed dia 7.2mbps ke?
 

vious7

Active+ Member
Joined
Jun 27, 2008
Messages
3,417
Reaction score
0
Points
20
nak tanya kalau aq amik maxis/celcom brodband amek ape2 pakej than kalau aq join ngan modem nie speed dia 7.2mbps ke?
Modem ni support sampai 7.2Mbps..
Tp, line kat malaysia ni hanya support sampai 3.6Mbps (tak silah aku)

Lau kau pakai modem yang support 7.2Mbps pun kaunya speed download tetap 3.6Mbps..

lain le line kau sampai 7.2Mbps...he2.. :D

Modem 7.2Mbps ni hanya untuk masa depan...ha2...jika kat malaysia ni ada le...simcard line support sampai 7.2mbps.. :D

tq

:)cgrock
 

zattara

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
1,514
Reaction score
22
Points
30
klau update dia punya driver cmana?jadi jgk kan?huhuhu...
 

vious7

Active+ Member
Joined
Jun 27, 2008
Messages
3,417
Reaction score
0
Points
20
klau update dia punya driver cmana?jadi jgk kan?huhuhu...
maksud bro...
sya kurang faham le..update driver.. :-?

Firmware-7.2mbps ke..atau
Dashboard maxis ke huawei...

:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register