BTC USD 58,934.8 Gold USD 1,802.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Turut Serta Celebrate Christmas.. Apa Pendapat Korang..

sawamura

Legendary Member
Joined
Mar 24, 2010
Messages
12,479
Reaction score
925
Points
161
Salam Warga CG,

Ofis teman mmg ramai chinese christian..

Untuk this coming christmas.. Diorang suruh beli present kepada orang yg dah ditetapkan.. Kira tukar2 hadiah laa..

Dari awal teman mmg x berminat nk buat.. Tapi terpaksa buat aje.. Dah beli hadiah n dah letak pon bawah pokok krismas diorang tuh. Dinner christmas nanti masing2 bukak hadiah masing2..

Dinner jumaat nih, dan hari nih diorang kasik topi santa setiap sorang utk dipakai dinner nanti..

Teman cukup x berkenan..

1. Belikan hadiah
2. Letak kt pokok krismas
3. Dinner krismas
4. Pakai topi santa

Mungkin teman aje yg sensitif, tapi teman rasa x betul sebagai seorang Islam utk turut serta celebrate krismas nih..
Seperti yg kita tahu Chrismas adalah birthday Jesus diorang.. So kalo teman celebrate beerti teman pon celebrate kelahiran Jesus Christ tuh..

Luahkan pendapat anda.. #:-S
 
Sponsored Post

Roselight

Fun Poster
Joined
Dec 14, 2010
Messages
715
Reaction score
1
Points
15
Ntah laaa,..kalo bro Sawa rasa tanak celebrate,..seeloknya x yah join trus kot.
 

mrsmoney

Active+ Member
Joined
Dec 31, 2009
Messages
3,522
Reaction score
100
Points
33
Balik awal je kut. Bagi la ape2 alasan. Mrs pown tak suke benda2 macam ni.
 

faizk

Super Active Member
Joined
May 31, 2010
Messages
7,587
Reaction score
38
Points
70
jgn join..
tu mcm ikut agama diorg tu
 

istinggar

Active Member
Joined
Jun 5, 2010
Messages
1,315
Reaction score
43
Points
35
Salam Warga CG,

Ofis teman mmg ramai chinese christian..

Untuk this coming christmas.. Diorang suruh beli present kepada orang yg dah ditetapkan.. Kira tukar2 hadiah laa..

Dari awal teman mmg x berminat nk buat.. Tapi terpaksa buat aje.. Dah beli hadiah n dah letak pon bawah pokok krismas diorang tuh. Dinner christmas nanti masing2 bukak hadiah masing2..

Dinner jumaat nih, dan hari nih diorang kasik topi santa setiap sorang utk dipakai dinner nanti..

Teman cukup x berkenan..

1. Belikan hadiah
2. Letak kt pokok krismas
3. Dinner krismas
4. Pakai topi santa

Mungkin teman aje yg sensitif, tapi teman rasa x betul sebagai seorang Islam utk turut serta celebrate krismas nih..
Seperti yg kita tahu Chrismas adalah birthday Jesus diorang.. So kalo teman celebrate beerti teman pon celebrate kelahiran Jesus Christ tuh..

Luahkan pendapat anda.. #:-S

Hukum Menyambut Hari Krismas

Kesian gak aku bila dengar situasi ko ni. Mesti serba-salah kan...

Kalau ko yakin, ko bagitau la diorang yang ko orang Islam, tak boleh sambut Krismas, setakat makan-makan boleh la. Nampak macam mudah, tapi sebenarnya susah, tambah kalau kita ni lemah dalam agama sebab nanti mesti diorang tanya begitu dan begini (contohnya: kenapa Perdana Menteri bolehh?? Dia pun Islam kan?)

Kalau payah sangat, ko amek MC, macam aku dulu-dulu. Tiru macam saya hehe.
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,190
Reaction score
1,042
Points
1,101
Hukum Menyambut Hari Krismas

Kesian gak aku bila dengar situasi ko ni. Mesti serba-salah kan...

Kalau ko yakin, ko bagitau la diorang yang ko orang Islam, tak boleh sambut Krismas, setakat makan-makan boleh la. Nampak macam mudah, tapi sebenarnya susah, tambah kalau kita ni lemah dalam agama sebab nanti mesti diorang tanya begitu dan begini (contohnya: kenapa Perdana Menteri bolehh?? Dia pun Islam kan?)

Kalau payah sangat, ko amek MC, macam aku dulu-dulu. Tiru macam saya hehe.

tp kalu tiap2 taun ambik mc...kantoi la nanti..nampak sgt kita xhormati perayaan dia..

so sebaiknya benti keje je....nak join....mmg salah..xnak join pun serba salah..lg2...kalu org atasan pun kristian..
 

mrsmoney

Active+ Member
Joined
Dec 31, 2009
Messages
3,522
Reaction score
100
Points
33
Hukum Menyambut Hari Krismas

Kesian gak aku bila dengar situasi ko ni. Mesti serba-salah kan...

Kalau ko yakin, ko bagitau la diorang yang ko orang Islam, tak boleh sambut Krismas, setakat makan-makan boleh la. Nampak macam mudah, tapi sebenarnya susah, tambah kalau kita ni lemah dalam agama sebab nanti mesti diorang tanya begitu dan begini (contohnya: kenapa Perdana Menteri bolehh?? Dia pun Islam kan?)

Kalau payah sangat, ko amek MC, macam aku dulu-dulu. Tiru macam saya hehe.

Kalau gitu cuba bagi surah Al-Kafirun tu dgn terjemahan diye sekali.

Moga2 dorang faham agama dorang, agama dorang. Agama kite, agama kite. Kita tak sembah ape dorang sembah n vice versa..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register