BTC USD 32,326.0 Gold USD 1,802.18
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Covid-19 Turkey Bangunkan Vaksin Covid-19 sendiri

Iblis

Active Member
Joined
Jun 9, 2021
Messages
1,154
Reaction score
116
Points
33
kalau tak percaya konspirasi theory, memang confirm nerakalah jawabnya...

tu pun susah nak faham, rukun iman paling utama ... ie. setan tu musuh/35:6/6:112 utama 😅

You cannot walk with God holding the devil's hand!

CONSPIRACY THEORY: Iblis berkata: "Wahai Tuhanku! Kerana Engkau telah menjadikan daku sesat, demi sesungguhnya aku akan memperelokkan segala jenis maksiat kepada Adam dan zuriatnya di dunia ini, dan aku akan menyesatkan mereka semuanya, kecuali di antara zuriat-zuriat Adam itu hamba-hambaMu yang dibersihkan dari sebarang syirik”. (15.39-40)

Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang-orang kafir/SETAN/6:112 menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan yang demikian maka tiadalah ia dari Allah dalam sesuatu apapun/SYIRIK (3:28)
 
Sponsored Post

barzrosz

Active Member
Joined
Oct 14, 2014
Messages
1,344
Reaction score
642
Points
81
Jangan lupa baca bismillah bila nak cucuk ya...
Ambe nak tunggu vaksin tu di category kan sebagai ubat pencegah macam ubat pencegah hamil
Baru lah ada pilihan
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
16,473
Reaction score
2,571
Points
201
Sbb negara lain da nampak
Cara jalan buat duit masa pandemic ialah melalui penjualan vaksin

nanti bole market booster jab setiap tahun
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
May 29, 2008
Messages
14,232
Reaction score
3,957
Points
201
Jangan lupa baca bismillah bila nak cucuk ya...
Ambe nak tunggu vaksin tu di category kan sebagai ubat pencegah macam ubat pencegah hamil
Baru lah ada pilihan

Vaksin dan ubat x sama boss..
Kena belajar beza..
 

guri2demon

Active Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
1,953
Reaction score
472
Points
51
Takde kaitan dgn takut jarum..

Ramai je yg ambil vaksin masa baby.. Bcg masa sekolah rendah.

Dan mereka ni masih tunggu dan lihat ttg vaksin covid..

---

Side effect vaksin is real..

Cuma x heboh dlm media tempatan..

Pendapat boss ttg perbandingan kemalangan vs side effect vaksin adalah BS ( berbeza solusi ).

Klo nak elak kemalangan yg meragut nyawa kita boleh beli kenderaan yg ada 5 star safety dan sebagainya. Elak memandu laju melebihi had dan sebagainya. So aku kata BS bila boss bawa perbandingan mcm tu. Hehe

Manakala vaksin, bila cucuk side effect setiap badan x sama. Dan kita xde pilihan pun bila terjadi sesuatu diluar jangkaan.

---

Aku bawa info ttg vaksin keluaran turkey yg lebih diyakini bahan penggunaan nya berbanding vaksin sedia ada.

Takde kaitan dgn menafikan pendapat ulama..

Ulama sebut harus. Bukan wajib pun..

IMG_20210616_101849.jpg

Dh naik pangkat jadi jurucakap antivaksin ka. Hahaha.

Aku baca sambil lalu ja hang punya reply.
Sebab bagi aku kata2 antivaksin mcm hang yg hanyalah BS( bukan berbeza solusi ye) .
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
May 29, 2008
Messages
14,232
Reaction score
3,957
Points
201
Dh naik pangkat jadi jurucakap antivaksin ka. Hahaha.

Aku baca sambil lalu ja hang punya reply.
Sebab bagi aku kata2 antivaksin mcm hang yg hanyalah BS( bukan berbeza solusi ye) .

Is okay boss..
Aku komen je..

x setuju xpe.. :ROFLMAO:
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register