BTC USD 51,342.6 Gold USD 1,778.75
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Turbine Ventilator (Boleh kurangkan bahang dlm rumah?)

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Messages
23,865
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,865
Reaction score
934
Points
176
Sebenarnya murah je benda ni cuma kena tahu pasal bumbung, kalau tak bocor nanti........... Aku pernah tgk tuan rumah upah indon, benda ni langsung tak pusing dan bocor
kalau tgk harga kat shopee semua barang tu pun dkt 1k jugak

yg belen tu upah minyak semua :D
 
Sponsored Post

pelitaminyak

Super Active Member
Messages
5,683
Joined
Aug 13, 2008
Messages
5,683
Reaction score
1,599
Points
151

Attachments

  • Screenshot_20210711_225854_com.lazada.android.jpg
    Screenshot_20210711_225854_com.lazada.android.jpg
    418 KB · Views: 4

anbusan

Super Active Member
Messages
8,368
Joined
Jan 22, 2006
Messages
8,368
Reaction score
306
Points
91
1 pcs mmg dlm rege rm650. Aku da dkt 3 tahun pasang kat kg, 2 biji size 24inch.

Buat rumah mak aku pakai siling kapur dgn zink mmg giler panas. Lepas pasang 2 biji berjaya buang haba. Tgh hari tido pakai kipas pun selesa.

Tapi kalau jenis org tak tahan panas asyik nak berekon je mmg tak rasa beza hehe. Mcm aku org kampung mmg dr kecik tak siang malam takde pakai ekon so besar la die punye kesan die lepas pakai vent ni.

Kalau pakai bearing dlm rm1k and tanpa bearing rm1. 2k. Aku pakai bearing setahun lebih da problem bunyi mcm bersiul hehe. Tp ada warranty 10 tahun so report je die tuko tak banyak cerita
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Messages
23,865
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,865
Reaction score
934
Points
176
so far mmg rasa jugak la kehilangan haba kat atas bumbung.. Bukak pintu ruang tamu tak payah guna kipas da, klau sblm ni kena bukak kipas kat ruang tamu tu
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Messages
23,865
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,865
Reaction score
934
Points
176
Kalo ikutkan berbaloi x pasang ni?

baloi.. atleast bila siling tu sejuk, kurang skit haba..

Tapi kalau time nak ujan punya panas dia lain skit sbb bukan haba kering, ni haba basah
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register