Tun Mahathir - Ku Li berganding bahu mahu memimpin negara jika diberi peluang

CG Sponsors




Sponsored Post

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
2,876
Reaction score
762
Points
81
Dah jatuh ke kerajaan pn ni? 2 otai politik bergabung ..........
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
76,207
Reaction score
12,111
Points
1,906
Kamarul Yusoff

· 36m ·

TUN DR MAHATHIR DAN TENGKU RAZALEIGH PERLU BERSARA

Meneliti rakaman sidang media Tun Dr Mahathir Mohamad dan Tengku Razaleigh Hamzah dua hari lepas serta apa yang berlaku di Parlimen semalam maka agak jelas bahawa sudah tiba masanya untuk kedua-dua pemimpin veteran ini bersara dari dunia politik.

Ini kerana tawaran mereka kepada rakyat, iaitu “we hope that we will get the support in order to implement the ideas and the practical experience yang kita ada untuk kebaikan negara kita” dan “tujuan kami hendak berkhidmat untuk negara kita”, sudah ditolak.

Bacaan politik dan keyakinan mereka juga jelas sudah amat tersasar jauh daripada realiti.

Bacaan Tun Dr Mahathir bahawa kerajaan akan kalah dalam undian Bajet 2021 yang dilangsungkan semalam yang akan menyebabkan kerajaan tumbang tidak menjadi kenyataan.

Bacaan Tengku Razaleigh bahawa jawatan beliau selaku Pengerusi Jemaah Penasihat UMNO mungkin akan membolehkan beliau mempengaruhi Ahli-Ahli Parlimen UMNO juga ke laut.

Kalau saya jadi mereka saya tidak akan keluar rumah berminggu-minggu kerana malu
 

qubs

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2010
Messages
9,577
Reaction score
198
Points
73
Kamarul Yusoff

· 36m ·

TUN DR MAHATHIR DAN TENGKU RAZALEIGH PERLU BERSARA

Meneliti rakaman sidang media Tun Dr Mahathir Mohamad dan Tengku Razaleigh Hamzah dua hari lepas serta apa yang berlaku di Parlimen semalam maka agak jelas bahawa sudah tiba masanya untuk kedua-dua pemimpin veteran ini bersara dari dunia politik.

Ini kerana tawaran mereka kepada rakyat, iaitu “we hope that we will get the support in order to implement the ideas and the practical experience yang kita ada untuk kebaikan negara kita” dan “tujuan kami hendak berkhidmat untuk negara kita”, sudah ditolak.

Bacaan politik dan keyakinan mereka juga jelas sudah amat tersasar jauh daripada realiti.

Bacaan Tun Dr Mahathir bahawa kerajaan akan kalah dalam undian Bajet 2021 yang dilangsungkan semalam yang akan menyebabkan kerajaan tumbang tidak menjadi kenyataan.

Bacaan Tengku Razaleigh bahawa jawatan beliau selaku Pengerusi Jemaah Penasihat UMNO mungkin akan membolehkan beliau mempengaruhi Ahli-Ahli Parlimen UMNO juga ke laut.

Kalau saya jadi mereka saya tidak akan keluar rumah berminggu-minggu kerana malu
nk sruh org bwt uturn
sbb tu bg statement ni
nk tgk ad x ahli parlimen msih brsme dgn diorg
tp semua takut :D
 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
2,876
Reaction score
762
Points
81
nk sruh org bwt uturn
sbb tu bg statement ni
nk tgk ad x ahli parlimen msih brsme dgn diorg
tp semua takut :D
Dah tak de pengaruh ...... Kuli tu macam dah bersedia utk bersara .....
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
24,216
Reaction score
1,872
Points
206
'Zaman Anwar, Tun M dan Ku Li sudah berlalu'
MOHD AZLIM ZAINURY | | 16 Disember 2020

SHAH ALAM - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sudah diberikan banyak peluang, namun sehingga kini beliau tidak dapat membuktikan mempunyai majoriti yang mencukupi.

Pensyarah Fakulti Ekologi Manusia Universiti Putra Malaysia (UPM) yang juga merupakan penganalisis politik, Profesor Dr Jayum Jawan berkata, ini membuktikan bahawa zaman pemimpin berkenaan sudah berlalu.

Beliau berkata, selain Anwar, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Tengku Razaleigh Hamzah atau Ku Li juga melewati fasa sama dan adalah wajar mereka membuka ruang kepada pemimpin generasi baharu.

"Zaman Anwar sudah berlalu. Beliau sudah banyak kali diberikan peluang untuk menjadi Perdana Menteri. Dr Mahathir juga sama sudah dua kali jadi Perdana Menteri, tidak ke mana pun.

"Zaman Ku Li pun sudah berlalu, zaman mereka sudah berlalu. Bagi saya, ramai lagi pemimpin Melayu hebat dan belum diketengahkan untuk memimpin negara," katanya kepada Sinar Harian hari ini.

Beliau berkata demikian bagi mengulas kredibiliti dan masa depan ketua pembangkang itu kerana gagal menolak Belanjawan 2021 walaupun dilaporkan turut mendapat sokongan Dr Mahathir dan Ku Li.

Jayum berkata, Anwar perlu melupakan hasratnya untuk menjadi Perdana Menteri selagi beliau tidak mempunyai sokongan majoriti ahli-ahli Dewan Rakyat untuk membentuk kerajaan.

"Selagi sokongan itu tidak dapat dibuktikan menurut proses dan kaedah yang ditentukan oleh Perlembagaan Persekutuan, maka kerajaan Perikatan Nasional (PN) akan terus kekal sebagai kerajaan," katanya.

Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/arti...nal/Zaman-Anwar-Tun-M-dan-Ku-Li-sudah-berlalu
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,519
Reaction score
473
Points
131
walaupun cakap PN rapuh..mmg betul pun

majoriti sipi je

tapi,,kalau anwar dapat jadik pm pun.

sama je perginya..majoriti sipi gak.

baik move on je la....mcm syed sadiq

tunggu la pru
 

qubs

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2010
Messages
9,577
Reaction score
198
Points
73
walaupun cakap PN rapuh..mmg betul pun

majoriti sipi je

tapi,,kalau anwar dapat jadik pm pun.

sama je perginya..majoriti sipi gak.

baik move on je la....mcm syed sadiq

tunggu la pru
majoriti mmg sipi
sbb ahli parlimen pembangkang & kerajaan lebey kurg
dh PRU15 nnti ssh nk dpt mcm ni
silap2 PH pn bungkus
 

aim02Aug

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
6,951
Reaction score
780
Points
121
majoriti mmg sipi
sbb ahli parlimen pembangkang & kerajaan lebey kurg
dh PRU15 nnti ssh nk dpt mcm ni
silap2 PH pn bungkus
Aamiin aamiin aamiin


nak tanya melayu muslim dlm Pee Esh xde jati diri ke?

agama &bangsa dipijak2 masa rejim dulu, boleh lagi comolot dgn dap!

setia dgn tuannya dap

xde perasaan terhadap bangsa dgn agama sendiri ke?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register