BTC USD 23,773.5 Gold USD 1,772.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

.:: tulis artikel english, tajuk ikut suka - RM3 per artikel::.

enche_azril

Fun Poster
Messages
100
Joined
May 26, 2008
Messages
100
Reaction score
0
Points
10
Salam member Carigold,

Ni nak offer member Carigold sekalian. Aku nak cari beberapa penulis artikel yang mampu tulis at least 15 artikel seminggu. Aku bayar RM3 untuk setiap artikel melalui CIMB Clicks atau Maybank2U seminggu selepas submission. (tapi at least aku bayar RM45 sekali lepas 15 artikel):)

Takde limit korang boleh hantar berapa banyak. Yang keje kat gomen tu, dari tade keje asek dok facebook, baik korg buat benda ni, target 10 artikel sehari, bulan2 dapat la income lebih RM900 :)paid. 10 artikel tu kornag spend dalam 3 jam je pun. tak sempat, sambung buat kat umah.

Korang tulis artikel pasal apapa tapi bukan yang mengarut lagi lucah lagi kutok orang la... artikel yang macam dalam surat khabar, majalah atau yang korang fikirkan sendiri. Pastikan tajuk korang bersesuaian dengan pembaca dari serata dunia (tayah la tulis isu2 politik dalam Malaysia ni)

Isu2 yang boleh ditulis:
  1. How to…
  2. Reviews
  3. Tips to…
  4. World Sports
  5. World Issues
  6. IT
  7. Products Introductions
  8. Websites Introductions

Contoh:
  1. How to Make 1 Million Dollar in 1 Minute
  2. Tips to Steal Your Friend's Girlfriend :D
  3. Criteria to Look For When You Buy a PC

Panjang at least 400 patah perkataan... tapi mesti dalam English.

Setiap artikel mesti ada 4 bahagian:
  1. Headline / Title
  2. Introduction
  3. Contents
  4. Conclusion


Kepada sesiapa yang berminat, e-mail detail pasal korang dengan 1 artikel.

Penulis akan dipilih berdasarkan artikel yang dihantar dari segi penulisan (grammar & pronunciation)& topik yang berguna/berfaedah.

Kepada yang berjaya, aku akan bagi guidelines yang lebih detail dan lepas tu korang bebas boleh buat kerja ni bila2 masa korang suka.

Tawaran ditutup selepas bilangan penulis mencukupi(buat masa sekarang aku nak ambil dalam 10 orang dulu, takut tak boleh manage)

Hantarkan artikel dalam MS Word format ke:
[email protected]

Resume tanpa artikel aku tak layan :">

Ada apape pertanyaan, boleh tanya dalam forum. Tayah susah2 nak pm atau e-mail.

 
Last edited:
Sponsored Post

Jeb

CG Top Poster Club
gem
Messages
39,505
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
kalau broken english leh ke?:D:D:D:D:D
 

AILA2002

Super Active Member
Messages
8,094
Joined
Mar 11, 2008
Messages
8,094
Reaction score
326
Points
81
macam menarik.. Tapi english level yg macamana boleh?
 

enche_azril

Fun Poster
Messages
100
Joined
May 26, 2008
Messages
100
Reaction score
0
Points
10
kalau tunggang langgang sangat tu tak boleh la.

ko set
Review > Set language > English UK > click Default > OK

Kalau ade dia buat garis hijau atau merah, ko check la balik spelling ke grammar ke. Right click je, tengok apa yang system suggest kan

Kena konfiden bro...

sambil2 buat artikel tu, sambil tambah pendapatan, boleh polish english dgn tambah pengetahuan baru (kalo korg tulis artikel psl benda2 berilmu la... contoh: korang tgk artikel kat Wikipedia, pastu korang tulis balik, dgn ayat sendiri.)
 

enche_azril

Fun Poster
Messages
100
Joined
May 26, 2008
Messages
100
Reaction score
0
Points
10
macam menarik.. Tapi english level yg macamana boleh?

uishh... aku tanak la set level macam2 #:-S

tayah la professional level pun takpe, stakat level tulis karangan dalam kelas english macam zaman skolah menengah dpt B pun OK

aku menjemput ramai2 try buat artikel 1 dulu, at least korg tau la level korang kat mane
 

AILA2002

Super Active Member
Messages
8,094
Joined
Mar 11, 2008
Messages
8,094
Reaction score
326
Points
81
aku.. Aku minat. Nanti aku kasi..
 

enche_azril

Fun Poster
Messages
100
Joined
May 26, 2008
Messages
100
Reaction score
0
Points
10
bolehh....
mai la pakat join ramai2...

ni genuine. home-based freelance job. dari korg asek byr duit yuran pendaftaran yg komfem scam. baik buat benda ni ha. lagi byk income dari data entry.
 

enche_azril

Fun Poster
Messages
100
Joined
May 26, 2008
Messages
100
Reaction score
0
Points
10
ape yg diperlukan bro? aku open to writing.. hehe :D

KEINGINAN + KEMAHUAN = JALAN :">

itu je la yang perlu...
even kalau korg tak power sgt english pun, buat permulaan korg re-write balik article yg korg jumpa kat internet, tapi ubah sket ayat dia... sambil2 tu boleh la improve english

kang dah seminggu, komfem korg dah boleh tulis sendiri punya... korg cerita la apape... pakai point sendiri...

contoh: "How to Save Petrol" ... takkan korg takde idea kot nak tulis ape. btol tak?

so, silalah hantar resume dgn artikel korg :)cgrock
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register