BTC USD 63,471.6 Gold USD 1,743.52
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Covid-19 Tular borang rentas negeri kosong berserta cop balai, polis buka kertas siasatan

Sponsored Post

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
8,789
Reaction score
655
Points
116
biasa balai print banyak²... pastu siap cop & sain pegawai... sapa nak ..dorang bagi tapi kena isi situ la... mungkin yg ada la tu org yg print kasi print stok banyak² .. pastu seludup kluar..
tau pun ... ada org amik yg kosong .pastu pegi print color ..
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
25,520
Reaction score
1,949
Points
206
Nak selamat buat online jela borang rentas negeri ni. Polis Australia pun buat online.

Cross border travel​

As of 12:01am Saturday 27 March 2021, all travellers should download the mySA GOV app from Google Play or the App Store prior to travel to South Australia and are required to use the COVID Safe Check-In to scan a QR code specific to the Adelaide Airport immediately after their arrival.
For travellers who do not have a smartphone, they must provide their relevant contact details to a person authorised or required to collect such contact details.
All travellers coming to South Australia must first complete a Cross Border Travel Registration, irrespective of where they are travelling from.

Travellers must complete a separate Cross Border Travel Registration for each person in the travelling party including all children. People will experience delays on arrival if they have not completed an application for each person.

If you have current approval to enter SA you do not need to reapply. Conditions of entry will be updated upon the processing of your arrival.

If you do not currently hold approval to SA or your recent application, made under different circumstances, has been declined please complete the Cross Border Travel Registration.


dh boleh downlod borang ni di mcm2 link spt di bawah

maso pkp2.0 bln februari hari tu den donlod & cetak & isi, drive ke balai utk cop & sign balai sbb nk poie ziarah sepupu meninggal; utk hal kematian & hospital perlu tunjuk copy surat mati @ surat hospital pesakit kpd balai
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
23,179
Reaction score
2,290
Points
201
dh boleh downlod borang ni di mcm2 link spt di bawah

maso pkp2.0 bln februari hari tu den donlod & cetak & isi, drive ke balai utk cop & sign balai sbb nk poie ziarah sepupu meninggal; utk hal kematian & hospital perlu tunjuk copy surat mati @ surat hospital pesakit kpd balai
memang boleh download borang online tapi still kena pergi balai polis jugak.
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
25,520
Reaction score
1,949
Points
206
memang boleh download borang online tapi still kena pergi balai polis jugak.

ya btol tu jang, den 2 kali print out & bwk ke balai sbb ziarah org meninggal & ziarah mertua sakit di hospital luar daerah; ziarah tu sekejap ajo, pastu poie shopping jln2 poie tepi pantai mkn2 bwk anak2 main & selfie foto banyak2....

tanpa upload foto ke medsos spt selebriti yg gilo kan like....

walaupun den ni selebriti dlm CG ekekekekeke
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
3,175
Reaction score
320
Points
51
ramai yg salahguna...ada satu kes kawan jumpa kat balai...pakcik tu siap apply nak gi amik anak...anak dia umur 25..keje kat perak...nak pergi tu 4 org...semua dewasa...nanti balik keta 5 org...bila polis tu tanya lebih...dia kona2 kata nak gi amik barang lain jugak etc..kawan tgk polis tu pun muka mcm nak marah tapi menahan jek...

ada jugak kes...pakcik ni dtg nak ziarah kematian...takde bawak surat mati ke apa2...bila polis tu gertak...rupanya arwah dah meninggal sebulan dah...ntah la...kadang kes2 mcm ni yg buat menyusahkan org yg betul2 kecemasan...
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
23,179
Reaction score
2,290
Points
201
ya btol tu jang, den 2 kali print out & bwk ke balai sbb ziarah org meninggal & ziarah mertua sakit di hospital luar daerah; ziarah tu sekejap ajo, pastu poie shopping jln2 poie tepi pantai mkn2 bwk anak2 main & selfie foto banyak2....

tanpa upload foto ke medsos spt selebriti yg gilo kan like....

walaupun den ni selebriti dlm CG ekekekekeke
berjalan tu kono lobih yo. hehe.
 

kopirait

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Apr 18, 2010
Messages
37,866
Reaction score
2,721
Points
206
inilah antara musibat-musibat yang patut dimaki berjemaah bila tak dapat balik raya bulan depan.
 

Encik Sponge

Active+ Member
Joined
Jul 22, 2013
Messages
4,804
Reaction score
639
Points
81
Mmg biasa pegawai cop n sign siap2... bukannya pegawai tu nak tunggu keja sign borang rentas tu ja.. byk keja lain

Tp anggota yg bg pon patut berhati2 nak bg

Kena dapat kat budak tiktok ****** mcm ni mmg kira xikut prosedur la

tp xpa... dia anak anggota... nnt ayah dia sembang la ngan kwn2 lama
 

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
Aug 2, 2007
Messages
10,300
Reaction score
1,320
Points
201
biasa balai print banyak²... pastu siap cop & sain pegawai... sapa nak ..dorang bagi tapi kena isi situ la... mungkin yg ada la tu org yg print kasi print stok banyak² .. pastu seludup kluar..
tau pun ... ada org amik yg kosong .pastu pegi print color ..
Pernah prgi minta sendiri ka atau dengar ckp2 ja bro....jgn buat andain klau xpernah pegi minta borang rentas negeri atau daerah....dh smp balai br isi depan tu pastu br dpt sign klau ada kelulusan.....bkn borang tu dh siap2 sign ngn cop....nie cerita pengalaman sendiri...bukan jiran, bkn kwn ka apa
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register