Tuka ke b^yond tanpa kontrak

CG Sponsors




hazirah

Super Active Member
Joined
Jan 9, 2009
Messages
6,907
Reaction score
100
Points
73
Slm all.. firstly nk gtau yg aku bukan sales agen astrok ye, cuma kuli cust serbis je,..

just nak share info baru ngan korg yg mana masih lg pakai decoder lama astruk, dn monthly sub kurang dr <100 , skng astruk tgh wat promo besar-besaran utk encourage suma cust lama tuka kpd byond before october 2013 dgn target 1.2 cust dr 3 juta existing cust sedia ada...

installation xde kne caj, pree... xde kontrak langganan baru diwajibkan , melainkan kalau korg nk tmbah pkg HD je kne ikat kontrk HD utk setahun , kalau xnak , xpe, bleh ambk pkg sedia ada... paling basic pun xda masalah... bil x kacau .. bg masa dlam paling lambat 14 hari utk installer call dan buat appointment..

pendek cerita, xde apa2 caj tambahan yg korang kne tambah sama ada dr sgi pemasangan or langganan bulanan ,bil jln mcm biasa, suma sama je , cuma kne luangkan sikit masa utk installer dtg pasang dan tukar dec baru.. tu je ...

kalau yg nak tuka ke P.V.R lg best , start 1st april astruk dah tuka supplier utk p.v.r decoder, sbb supplier lama banyak masalah , demand tinggi tp stok asyik xda, byk customer mengamuk bila bgtau nk psng pvr kna tunggu 6 minggu .... skang ni kmi ambik dr samsung, dan pvr baru ada built in internet receiver, xyh pakai wifi dongle dah kalau nak download dr bideo on demand ... cuma kna tmbah 50 utk pemasangan .. paling lambat pun 14 ari ...

pastu kalau sapa2 yg asyik x puas hati psl hujan slalu x dpt siaran , kalau korang pelanggan maxis home fibre atau time fibre, aku suggest korg tuka ja la pi IPTV ... IPTV ni mcm hypptv cuma hypptv tu bwh tm unifi , astro dia guna line maxis / time ..
yg ni klau nak tau coverage and rega , jgn call cust serbis , trus call p IPTV hotline 03 9543 1543... all in one , telepon, internet , ngan chnn tv... hujan ke ribut puting beliung ke xdak mslh ...

aku share info ni bukan nak promote, tp by oktober dijangkan lps astro update serbis mn yg pakai dec lama tu akan ada gangguan siaran , so nak elakkan "mass demand" dan dispute rate bg cust yg baru nak tuka time kalau ada delay dlm installation dan sbgnya ... takut by oktober ni aku receive call suma bru nk tuka byond pastu mengamuk psaipa installation lambat so skng ni astruk nak tuka kan secara berperingkat sebelum upgrade serbis oktober ni...

gpun skang ni promo pakej murah2 mcm superpack 125 , nilai pack rm75 , aotg free, pvr + vod free, multiroom 50 hengget suma buat utk cust byond ja ...

so kalau nak explaination lebih lanjut call je la customer serbis line 1300 82 3838 tuh ...

aku bg tips kalau nak call line bukan yg 1300 tu dan bleh call pree fix line dri fon rumah , korg call no ni 0395434129 , sama ja mcm 1300 yg kne byr tu ... kalau rs susah nak dpt kt mana2 officer , jgn call pagi atr kul 10 ke 12 tgh hari or 7 ke 9 mlm cmtu mmg call heavy ... try call dlm tgh hari ke time org lunch or kul 11 mlm ke ke 12 mlm ,or sabtu ahad sbb call x byk time tu , officer x byk engaged...

sekian dr kuli astrok yg x seberapa ni :) ...

.........-------------------------------

den dah call astro tadi.. akan tukar dlm tempoh 14 hari pree... diorg dah tobat kempen RM20 HD tu.. tq TT
tq sis,,, punya la cepat diorg tukar,,, tak sampai 5 hari installer dah datang umah tukar,,, piring yang dulu aku tak guna dalam kotak lg pasal centralized bumbung dia bagi percuma jer,, yg baru dia tinggal gak... bole la aku jual,,, kekeke
:D
 
Last edited:
Sponsored Post

302

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2009
Messages
10,841
Reaction score
65
Points
125
maknenye xde tambahan rm 20 tue ke
 

hazirah

Super Active Member
Joined
Jan 9, 2009
Messages
6,907
Reaction score
100
Points
73
maknenye xde tambahan rm 20 tue ke
rmn20 tu yg caj tu HD tu.. kalau nak tambah baru ada kontrak 1 year utk HD shj , (pakej lain bole tuka anytime)..

kalau x nk ambik HD pun x apa , ambik ja yg duk ada skarang .... so xda kontrak utk HD ...

promo ni hanya utk cust yg bertuka dr astro lama ke byond start dr 1st april shj.... yg dah tuka sbelum ni pastu nak matikan kontrak hd skrng wpun blum ckup 1 tahun x bole da ye ....
 

powell

Active+ Member
Joined
Sep 30, 2009
Messages
4,406
Reaction score
68
Points
30
thanks for this gud info..nti den tukaq..
 

302

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2009
Messages
10,841
Reaction score
65
Points
125
rmn20 tu yg caj tu HD tu.. kalau nak tambah baru ada kontrak 1 year utk HD shj , (pakej lain bole tuka anytime)..

kalau x nk ambik HD pun x apa , ambik ja yg duk ada skarang .... so xda kontrak utk HD ...

promo ni hanya utk cust yg bertuka dr astro lama ke byond start dr 1st april shj.... yg dah tuka sbelum ni pastu nak matikan kontrak hd skrng wpun blum ckup 1 tahun x bole da ye ....
so kalo ade channnel hd tetap kene tambah rm20 la ye
 

hazirah

Super Active Member
Joined
Jan 9, 2009
Messages
6,907
Reaction score
100
Points
73
so kalo ade channnel hd tetap kene tambah rm20 la ye
yup... tp kalau ambik value pack 75 or superpack 125 dah xyh tmbah 20 tu, tp still ada t&c utk 12 bulan ....
 

302

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2009
Messages
10,841
Reaction score
65
Points
125
yup... tp kalau ambik value pack 75 or superpack 125 dah xyh tmbah 20 tu, tp still ada t&c utk 12 bulan ....
value pack 75 yg mane satu ek
 

viper21my

Super Active Member
Joined
Feb 25, 2006
Messages
7,558
Reaction score
145
Points
73
kalo takdak kontrak den pun nak tukau la,,, customer service minta tolong urus boley :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register