BTC USD 57,693.2 Gold USD 1,831.42
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tuition Online Di Rumah - Darjah 1 hingga Form 5

wicked_game

Active Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
2,044
Reaction score
2
Points
25
Update: Mengenai Program

SCORE A

Anda boleh melayari laman web www.scorea.com

Untuk menggunakan portal..

i- click online demo

ii- masukkan id 82828

- pilih eTopic & eAssesment (Utk Latihan Tubi) @ eTrial Exam & ePast Yr Exam (Jawab Soalan Peperiksaan Lepas dari 1993-2007)

iii- pilih tahap (darjah 1 - form 5)

iV- pilih subject

V- pilih topic

Vi- pilih set & submit



--------------------------------------------------------------------------------

1. Apakah Score A Programme?
Score A Programme adalah satu program interaktif yang komprehensif dan terbukti keberkesanannya untuk membantu para pelajar bersiap sedia dalam menghadapi peperiksaan dan mencapai kecemerlangan.


2. Apakah Pembelajaran Input?
"Pembelajaran Input" adalah proses memasukkan maklumat ke dalam sel-sel otak anda. Pembelajaran sekolah sama ada dengan menghadiri kelas di sekolah mahupun mengikuti kelas-kelas tambahan di pusat-pusat tuisyen, membaca, mengulang kaji dan menghafal merupakan "Pembelajaran Input". Terlalu ramai para pelajar menggunakan hanya "Pembelajaran Input", dan inilah punca utama mengapa mereka hanya mendapat pencapaian yang sederhana di dalam peperiksaan mereka. Untuk menyerlah di dalam peperiksaan, anda perlu "Pembelajaran Output"


3. Apakah Pembelajaran Output?
Pembelajaran Output ialah suatu kaedah pembelajaran yang melatih para pelajar mengeluar dan menggunakan segala ilmu yang telah dipelajari di sekolah melalui latihan-latihan yang disediakan di Score A Programme.


4. Mengapa pelajar memerlukan Score A Programme?
Score A Programme telah direka khas secara terperinci bagi menyediakan kepada para pelajar suatu kaedah pembelajaran yang sempurna untuk membantu mereka menghadapi peperiksaan. Dengan mengikuti Score A Programme, para pelajar boleh menilai kemajuan dan prestasi akademik mereka sendiri dengan mudah dan lebih berkesan. Dengan ini, mereka boleh menilai sendiri tahap keupayaan, kesediaan dan kefahaman mereka tentang apa yang mereka telah pelajari di sekolah. Score A Programme memberi peluang kepada pelajar-pelajar untuk membuat persediaan sebelum menghadapi peperiksaan.


5. Kenapa eReport Card dalam Score- A Programme penting?
eReport Card merupakan satu ciri yang MESTI ADA di dalam Score A Programme. Ini adalah untuk memberi maklumat yang terkini kepada ibu bapa tentang kemajuan akademik anak-anak mereka, dan dengan ini ibu bapa dapat mengenalpasti setiap kelemahan dan kekurangan akademik anak-anak mereka sebelum menerima kad laporan sekolah anak-anak mereka. Ini akan membolehkan ibubapa memantau akademik anak-anak mereka dan mengambil langkah-langkah yang perlu untuk memperbaiki prestasi akademik mereka.


6. Apakah aras dan mata pelajaran yang terkandung dalam Score A Programme?
Semua mata pelajaran yang diajar di sekolah kebangsaan terkandung dalam Score-A Programme, dan meliputi setiap peringkat persekolahan, bermula dari Tahun 1 ke Tingkatan 3. Score-A Programme juga merangkumi semua mata pelajaran yang diajar di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina. Segala perisian Score-A Programme direka secara khusus untuk mengikuti kurikulum Kementerian Pendidikan, dan meliputi semua peringkat peperiksan kerajaan daripada UPSR dan PMR.


7. Adakah Score-A Programme akan membebankan anak saya?
Tidak. Score A Programme bukan satu pengulangan kaedah Pembelajaran Input, dan dengan itu tidak akan membebankan anak anda.


8. Perlukah anak saya mengikuti Score-A Programme jika sekarang ini dia juga menghadiri kelas tuisyen?
Perlu, kerana tuisyen adalah satu lagi kaedah Pembelajaran Input. Sebenarnya, Score A Programme merupakan pelengkap yang baik bagi kelas tuisyen anak anda.


9. Mengapakah Score-A Programme hanya menumpu pada soalan dalam bentuk objektif?
Kerana Score-A Programme menggunakan teknik Pembelajaran Output dan menguji para pelajar atas tahap pengetahuan dan kefahaman mereka menerusi dalam bentuk objektif.


10. Adakah bayaran yuran yang dikenakan untuk melanggani Score-A Programme berpatutan?
Ya, Score-A Programme adalah satu program yang mampu diguna oleh semua lapisan masyarakat dan sangat bermanfaat. i. Harga Score- A Programme berdasarkan "satu keluarga". Oleh itu, lebih ramai anak dalam satu keluarga, yuran pembayaran akan lebih murah. ii. Score- A Programme membenarkan setiap pengguna untuk berlatih dengan soalan peperiksaan yang tersedia berulang kali dengan tidak terhad, tanpa perlu membayar wang yang lebih. Program ini adalah berdasarkan konsep - "berlatih mencapai kesempurnaan"


QUOTE=suntat²

for user info..
scoreA setakat nih ada utk darjah 1- tingkatan 3..
tahun 2009,kita akan launch program baru..
1/ utk kindergarden
2/ utk tingkatan 4&5

program score A simply mcm ni..
lets say u ade sorg anak A..

A pegi skola,belajar satu topic from particular subject..
everyday balik rumah,A boleh buat soalan ikut topik
ini sesuai buat isnin - jumaat.
--> kita panggil ETOPIC

lets say A terlupa,xboleh jawab,A boleh bukak nota
lengkap mcm dlm buku teks siap ade colour&graphics,mindmap sume.
-->ENOTES

tgh2 jawab,ade word english yg A xpaham..
simply double click the word,
nnt keluar translation in BM/BC
--> EDICTIONARY

hujung minggu,sabtu&ahad.
buat ulangkaji balik ape yg A dah bljr thruout the week..
ade more than 800,000 question updated monthly.
ini mcm game sbb A kene lepas 1st set 80% bfore masuk next level.
at the end,if A obtain more than 80%,
nama A&nama sekolah A akan masuk dlm high score list
--> EASSESSMENT

lg 3 bulan nk exam,
ade 2 module die kne buat..
1/ ETRIAL EXAM,
soalan trial exam dari 84 buah sekolah,
14 antaranya sekolah bestari..
2/ EPAST YEAR EXAM
compilation of soalan2 sebenar tahun2 lepas..
2 company jer yg ada license nk keluarkan..
first cerdik publication,2nd scoreA..
tp score A ade dari taun 1993-2008

ape yg lg menarik 2 ciri nih..
dilengkapi jam..
A uh kene buat ikut masa yg ditetapkan..
so,program nih ajar A time management..

menariknya,siap ade bagi kata2 perangsang,
cntohnya good,welldone,excellent..
dlm bentuk tulisan dan bunyi..
kita mungkin tak teruja..
tp anak kita A msti teruja..

ini sy just boleh describe thru word..
kalau u faham,fahamlahh..
in many cases,parent nk demo,bru puashati..
kalau mcmtuh,
nk tak nak,kne jmpe agent/distributor..


QUOTE=suntat²

for stakeholder info..

td dah terangkan utk user info..
ini utk yg berminat dgn business..
to make the air clear..:D

kenshido mengeluarkan produk2 yg sunrise..
ape tuh sunrise..
produk yg org lain xbuat lg..

sbg cth: henfon..
30 taun dlu,ade 3 individu jer yg buat..
dlm 2 taun,mereka jd multimillionaire..
skrg ni realitinya kalau buat bisnes henfon,
satu shopping complex,ade lebih 10 kedai henfon.
business nih dah sunset..
boleh cukup mkn je,nk kaya boleh..

utk next year ade beberapa produk sunrise akn dikeluarkan
1/ utk kindergarden
2/ utk f4&f5
pernah ke anda dgr networking+produk education+online?!
selalunya produk kesihatan,household,kecantikan..
kalau masuk yg tuh,kita share market dgn 5000 company lain lagi..
tp kalau nk masuk jgk yg mcmtuh,masuk jer la..:p
3/ k-gene --> produk kesihatan
perbezaan produk kesihatan k-gene dgn yg lain..
selalunya kita sakit,pi diagnose then beli ubat..
tetapi..
yg hebatnye produk k-gene nih..
u skrg beli,
then amik sample DNA kt dlm mulut,
then hantar ke company,
company akan hantar ke universiti fushian(cmni ko ejaannye:p)
dlm sebulan akan keluar result,
dlm result akan tulis ape penyakit yg u berpotensi dapat.
so,kita mencegah penyakit..
one step ahead..
'mencegah lebih baik dari merawat'

so,kalau ada anak masih skola..
boleh try pakai program nih..
try demo jer pn boleh..
xnk buat bisnes pn xpe..

tp kalau u nmpk potensi business nih,
u'r welcome to join our family..
u xdapat jd trendsetter pn xpe,
'lets the trend be your friend':D

-----------------------------------------------------------------------

Tuan Tanah Kebun Bunga

PM aku kalo berminat..
 
Last edited:
Sponsored Post
E

En.Hafiz

Guest
Adoi, macam MLM pulak nak hubungi2.. Apakata saudara SHARE je dekat sini.
Boleh?
 

miXxer

Legendary Member
Joined
Nov 12, 2007
Messages
13,252
Reaction score
63
Points
120
Program Score A ni rasanye..
 

rafina_80

Active+ Member
Joined
Jan 30, 2008
Messages
4,102
Reaction score
44
Points
30
a ah..share jer kat sini..senang cerita..
 

peija06

Super Active Member
Joined
Feb 19, 2007
Messages
6,506
Reaction score
78
Points
70
klo beli n simpan aje kat umah bleh dpt A ke?? aku nakk!!:p
 

frigid03

Super Active Member
Joined
Sep 28, 2007
Messages
6,226
Reaction score
0
Points
60
mak sy sllu gak dpt duit kalo kami anak2 score dlm main exam..
tp bkn stakat spm jela..stpm, matrix ngan u pon dpt..skola agama pon dpt!
tp tu sbb mak sy ahli koperasi guru2 la..yg neh taktau plak ape:D
 

apipmeka

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2008
Messages
264
Reaction score
2
Points
15
kalo aku ngan adik beradik aku skor dlm upsr,pmr,spm, matrik ke..mak aku pon dapat $$$ gak pasai mak aku bukak pusat tuisyen.. lg rmai orng msk.. kiteorng jd bhn eksperimen :D :D
 

zino

Fun Poster
Joined
Aug 15, 2008
Messages
483
Reaction score
0
Points
10
tuan tanah hilang da..........
 

wicked_game

Active Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
2,044
Reaction score
2
Points
25
Sori, keje mkn gaji mcm ni la.. away wat keje, kalo free aku jenguk cni.. yup ni program Score A.. protal (website) digunakan utk teknik pembelajaran ini so guna komputer.. bdk² kalo blajo gune lg sronok kn.. program ni jgk mcm tusen ket rmh la.. ibubapa jimat minyak n masa dr anto anak ke tmpt tusen..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register