Tubuh sekolah agama teknik

CG Sponsors




ADI78

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,298
Reaction score
17
Points
65
petikan dari harian metro....

SHAH ALAM: Pelajar sekolah agama di Selangor bakal menerima pendidikan dua dalam satu iaitu agama dan kemahiran jika cadangan penubuhan sekolah agama teknik/vokasional direalisasikan.

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, berkata penubuhan sekolah berkenaan, membolehkan pelajar menggabungkan apa yang mereka pelajari demi masa depan masing-masing.

“Ramai yang berminat untuk masuk ke sekolah agama, tetapi kerana tidak cukup tempat, ada yang tidak diterima.

“Bagaimanapun, dengan penubuhan sekolah berkenaan, ia dapat mengatasi masalah itu selain menambah pendidikan diperoleh sepanjang tempoh belajar,” katanya di majlis perjumpaan khas Guru Kelas Fardhu Ain (Kafa) Selangor 2008 di Stadium Malawati di sini, semalam.

Menurut beliau, permintaan tinggi tenaga kerja mahir dalam negara menjadikan gabungan pendidikan agama dan kemahiran berkenaan sebagai sesuatu yang baik untuk pelajar.

Ini kerana, dengan penambahan pelajar yang mempunyai asas kemahiran ia dapat memenuhi permintaan bekalan tenaga mahir.

baru la selaras agama n kemahiran
 
Sponsored Post

shukcaya

Legendary Member
Joined
Mar 28, 2008
Messages
14,436
Reaction score
23
Points
115
mmg la selaras ilmu n kemahiran..
tp kne pk gk..
dak2 tu sume akan bwk subjek yg bnyk..
xsume dorg leh trime..
aku dlu pon xlarat nk carry 28subjek..~X(~X(
last2 aku skola skuler gk..:">:">
 

endingman86

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2008
Messages
11,492
Reaction score
61
Points
120
idea bernas...tapi praktikalnye nanti camane laa...
 

ADI78

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,298
Reaction score
17
Points
65
mmg la selaras ilmu n kemahiran..
tp kne pk gk..
dak2 tu sume akan bwk subjek yg bnyk..
xsume dorg leh trime..
aku dlu pon xlarat nk carry 28subjek..~X(~X(
last2 aku skola skuler gk..:">:">
undaiii....28subjek kalu aden dah lamo lepak air tojun dah:eek::eek:
 
E

En.Hafiz

Guest
Saya setuju, jgn jadikan Subject yang banyak sebagai alasan.
Saya bekas sekolah agama jugak, saya sokong kalau perkara ni ada.
So, xder la form 4 tu, budak sekolah agama lagi pergi sekolah teknik.
 
E

En.Hafiz

Guest
28 subjek apanyer, aku dulu sekolah agama 11 subject je.. kalo + teknik, mesti pihak yg terbabit pandai2 la merancang, subject apa yg patut, and apa yg x patut
 

ANAZUHUD

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Oct 11, 2008
Messages
21,157
Reaction score
96
Points
125
xpe budak sekarang ramai pintar-pintar siap leh dapat 17A1,22A1 pun ader..
budak aliran agama lak tue..
 

Kehidupan

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jan 11, 2008
Messages
25,111
Reaction score
217
Points
123
mmg la selaras ilmu n kemahiran..
tp kne pk gk..
dak2 tu sume akan bwk subjek yg bnyk..
xsume dorg leh trime..
aku dlu pon xlarat nk carry 28subjek..~X(~X(
last2 aku skola skuler gk..:">:">
pergh....

28 subjek.....:">:">

p/s : sama la kita pun sekolah sekular gak...:">:">:">
 

janz_264

Active Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
1,857
Reaction score
8
Points
25
Konsepnye sama dengan sekolah menengah agama yang ada skrang..Cume dimasukkan beberapa subjek kemahiran menggantikan subjek akademik...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register