Trend pemorex main modal org

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.21119
USD / JPY
104.098
GBP / USD
1.36891
USD / CHF
0.88867
USD / CAD
1.28043
EUR / JPY
126.083
AUD / USD
0.76629

CG Sponsors




forexbachok

Active+ Member
Joined
Nov 2, 2007
Messages
2,883
Reaction score
9
Points
25
Dari pmerhatian hamba..sudah ada trend trader mengunakan modal bebayar dari ihsan2 lain yg benar memerlukan kewangan sampingan

kata2 luar: demo jgn pikir negatiflaa

jawapan sya: ya..tapi apa akan terjadi kalu rugi2 riban

soalan:
apa akan terjadi kepada pelabur tersebut
adakah kite merasa bersalah kalu anak bini org tersebut kelaparan
atau kite merasa bangga dpat mengorek duit org tanpa segan...dgn megatakan kepada pelabur loss
(Pelabur pula telah meminjam duit dari along2,rakan2,bank,gadai rantai anak bini,potong gaji, tak bayar ansuran keta 3 bulan)

Skrg mcm trend org buat affliate, kelas, rebat...dari memorex sendiri...maknayer forex bukanlaa konsisten profit....
cuba tgok2 otai / supporter ( ada link ceramiclaa, ada happylaa,,ada adsence llaa)..tak mungkin bergantung pada forex..mesti ada sampingan

Kongsi perasaan anda sekiranya anda ada melabur dgn seseorang
kesan dari emosi dan keluarga.....

p/s: pendapat diatas menjadi invalid sekiranya pelabur mmg seorang yg kaya :D:D

mode..tlg shift to forex general..tersilap..opss
 
Last edited:
Sponsored Post

rauzan

Active Member
Joined
Sep 24, 2008
Messages
1,258
Reaction score
10
Points
25

aq dh kena...
:(:)(:)((
siap dpt marginah call...
nsib sempat dpt profit...
:D:D:D
 

forexbachok

Active+ Member
Joined
Nov 2, 2007
Messages
2,883
Reaction score
9
Points
25

aq dh kena...
:(:)(:)((
siap dpt marginah call...
nsib sempat dpt profit...
:D:D:D
duit sendiri ke duit org susah....(susah mengumpul modal dgn berlapar...menr=gorek dari gaji...pinjam member2):D:D
 

l3800

Fun Poster
Joined
May 30, 2008
Messages
105
Reaction score
10
Points
15
salah satu tanggungjawab sbgai account manager ni korg kene terangkan habis habisan dan berulang kali kat investor yg FX ni bukan konfem untung.. dan pastikan diri bebetul mampu dan tau nk handle fx market..
satu agi klw nk jadi acc manager klw pengalaman kurang dari 5 tahun pastu profit projection 100% per week tu takyah la..org leh judge dari profit projection tu je how much risk r involve..

klw jadi gak acc manager redi2 je la nk free2 je kene maki.. dari mmber baik bikin jadi musuh.. <- ni kes mmber aku sendri..br 2 tahun trade fx kutip modal..high risk projection dan rugi.. ramai org bengang gile ngan dia sampai la hr ini..
dari fx mmg bole wat duit jadi busuk name traders len..tamak haloba dan b0d0 punya orang


sakit hati beb tgk org2 yg stakat makan 10pips TP scalping.. 4,5 ratus skali close, high risk pastu nk kutip modal org..
pakai duit org len bleh aa sng nk gune high risk.. klw MC pun bleh cuci tgn salahkan market kan.. tak rugi ape2..untung kaut rugi investor saje..
tu letak risk kat modal org bukan modal sendri.. org tak bertanggungjawab camtu nk kasi jadi acc manager ke???????????????????

Lu pikir la sendri


---add later-----
p/s:
ini bukan tuju ke tuan tanah ye..tuju ke sape2 yg br rase2 macam fit nk jadi acc manager tapi dah gatai nk kumpul modal org..
ibarat org yg br konfem leh round 5 round padang claim bleh panjat everest..
 
Last edited:

cyberkids

Super Active Member
Joined
Nov 10, 2008
Messages
5,428
Reaction score
35
Points
70
ape la kejadahnye nk trade kai duit org.....lagi elok g ngajar org tu memorex sendiri...ajar pun wat free je...rugi atau untung tanggung sendiri..hihihihihi.....
 

sakuragi fx

Active+ Member
Joined
Dec 10, 2008
Messages
3,625
Reaction score
65
Points
30
Pelik aa dorg nih... Nape nak modal org len utk trade? :-?

Mcm carik penyakit jek kan...:)
 

l3800

Fun Poster
Joined
May 30, 2008
Messages
105
Reaction score
10
Points
15
slalunye sbb tak mampu nk cari duit sendri la dok gatal mencari investor..
pastu malas nk kije n kumpul duit saje(the very first reason sstgh org start blaja forex)
mentor mentee is a better program.. ko ajar dia trade camne pastu as in return amik komisen untill dia rase da fit sendri n takmau da jadi mentee lepas je aaa..
klw aku dapat mentor best 10-25% cut aku leh je kasi..2 bende dapat, duit dpt ilmu dapat..
klw warren buffet ke g.soros ke mentor aku 50-50 pon aku sanggup :p
 

JonRamboKedah

Junior Member
Joined
Jan 10, 2009
Messages
50
Reaction score
1
Points
11
saya rasa perlu ada undang2 untuk ini la. takut trader malaysia jugak yang susah nanti. hari tu heboh dah kat tv
 

forexbachok

Active+ Member
Joined
Nov 2, 2007
Messages
2,883
Reaction score
9
Points
25
slalunye sbb tak mampu nk cari duit sendri la dok gatal mencari investor..
pastu malas nk kije n kumpul duit saje(the very first reason sstgh org start blaja forex)
mentor mentee is a better program.. ko ajar dia trade camne pastu as in return amik komisen untill dia rase da fit sendri n takmau da jadi mentee lepas je aaa..
klw aku dapat mentor best 10-25% cut aku leh je kasi..2 bende dapat, duit dpt ilmu dapat..
klw warren buffet ke g.soros ke mentor aku 50-50 pon aku sanggup :p
sepatutyer pelabur mempunyai sikap seperti bro...berhati2 dlam pasar raya dunia.......

1. Loss sbb kite main tak pandai'
2. Loss sbb kite dah gune duit org
3. Loss mmg market reverse........ni logiklaa

tak lepas hutang dlam kuburlaa jawapanyer kalu kite diam2 menipu org tu
adus..mati esok pun tak tau...nauzubillah
 
Last edited:

Penbiru

CG Top Poster Club
Joined
Jan 12, 2008
Messages
21,243
Reaction score
2,404
Points
201
Dari pmerhatian hamba..sudah ada trend trader mengunakan modal bebayar dari ihsan2 lain yg benar memerlukan kewangan sampingan

kata2 luar: demo jgn pikir negatiflaa

jawapan sya: ya..tapi apa akan terjadi kalu rugi2 riban

soalan:
apa akan terjadi kepada pelabur tersebut
adakah kite merasa bersalah kalu anak bini org tersebut kelaparan
atau kite merasa bangga dpat mengorek duit org tanpa segan...dgn megatakan kepada pelabur loss
(Pelabur pula telah meminjam duit dari along2,rakan2,bank,gadai rantai anak bini,potong gaji, tak bayar ansuran keta 3 bulan)

Skrg mcm trend org buat affliate, kelas, rebat...dari memorex sendiri...maknayer forex bukanlaa konsisten profit....
cuba tgok2 otai / supporter..tak mungkin bergantung pada forex..mesti ada sampingan

Kongsi perasaan anda sekiranya anda ada melabur dgn seseorang
kesan dari emosi dan keluarga.....

p/s: pendapat diatas menjadi invalid sekiranya pelabur mmg seorang yg kaya :D:D

mode..tlg shift to forex general..tersilap..opss
Tak lak nak cakap.Aku ada kenal sorang tu trade akaun org.Bungkus..tapau takde baki dah...keep the changes....

Muka acc manager ( konon la ilmu tak seberapa gempak j lebih ) selamba je macam takde apa rasa salah.Siap leh maki customer kalau customer bising loss.Sebelum dapat duit janji kan bulan..bintang..syurgaaaaaa..tapi dah trade duit org enjoy.Trade duit org ni macma main demo akaun la.Kalau MC pun cakap je market gila la sekarang.Org lain pun loss.Adat la trade forex ni...:)) alasan ni la biasanya..

Aku pernah cakap...kumpul duit sendiri sambil belajar trade akaun demo.Insya-allah boleh.Tapi kalu awal-awal menolak..

1. Tak leh masuk la benda ni dalam kepala- bila baca buku forex
2. Malas la nak analisis chart
3. Susah la
4. Nak duit je...
5. Takde masa
6. Dan lain-lain


Hakikatnya baik anda tingalkan forex.Forex memerlukan pengorbanan dan tumpuan yg luarbiasa sebab anda bukan dilahirkan sebagai Forex Trader Tetapi Anda Boleh Menjadi Trader Yang Berjaya Dengan Cara Yang Tertentu.

Mereka yg suka trade duit org ni payah la.Mereka ni jugak yg akan merosakkan industri forex di Malaysia ni.Percayalah la...dah ramai yg aku tgk dan dengar buat pool la...itu la..ini la..semua jadi telur hancur...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register