BTC USD 47,900.8 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell TREAD CLOSED :~~PIXY clearance stok~

eizlien_82

Active+ Member
Joined
Dec 2, 2008
Messages
3,367
Reaction score
52
Points
30
KINI KEMBALI : ~~Pelbagai baranagan mekap~~


~ MAKEUP & MEKAP SHOP ~

Kini kembali dengan lebih banyak produk mekap lagih..

bagi siapa yang tak tahu nak guna barang mekap
boleh join kelas mekap saya...

Promosi untuk tahun 2011 hanya RM70 seorang!!!

Ok di sini menjual pelbagai barangan mekap
dengan harga yang sangat menakjubkan.

Tak percaya ...semak lah!

Antara barang yang terdapat disini :

Meiko Naturactor Foundation
RM35.00 !

NATURACTOR CREAM ADALAH FOUNDATION YANG MAMPU MENGEKALKAN
MAKEUP LEBIH LAMA DAN MENUTUP PARUT DI WAJAH

•~ Anti kilauan / tidak berminyak.
•~ 100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat, dan noda hitam
•~ Ringan dan lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakainya
~ Melindungi kulit dari sinar uv yang menyebabkan pigmentasi
•~ Senang digunakan dan tidak melekit
•~ Bertahan hingga 12 jam, berbanding bedak biasa hanya 1 jam.
•~ Tidak menutup pori-pori
•~ Sering digunapakai oleh makeup artis professional

Tips/kegunaan Foundation mengikut warna kulit & pemakaian;

Code Colour Dan Kegunaan

CODE 130
Lightest Biasanya ton ni sesuai utk kulit wanita chinese yg paling cerah

CODE 140
Lighter Biasanya digunakan utk kulit wanita chinese 1 tingkat kurang cerah dari ton 130

CODE 141
Light Biasanya digunakan utk kulit wanita chinese / melayu yg cerah, kurang cerah dari ton 140

CODE 150
Dark Biasanya digunakan utk kulit gelap, wanita Melayu/India

CODE 151
Lighter Biasanya digunakan utk kulit wanita melayu yang cerah (sawo matang cerah)

CODE 152
Light Biasanya digunakan utk kulit wanita melayu/india (sawo matang paling gelap)

CODE 153
Darker -Biasanye digunakan utk kulit paling gelap & Berfungsi sebagai shading (kecilkn bntuk muka/pipi/dagu & utk mancungkan hidung)

CODE 161
Yellow Bertindak sebagai cement utk cover/tutup lubang2/bekas jerawat/parut utk mereka yang BERKULIT GELAP. Tetapi dinasihatkan utk tidak dipakai terlalu tebal & hanya dilayangkan nipis-nipis ditempat yang ada masalah sahaja -jerawat/parut (tidak perlu disapu keseluruhan muka)

CODE 171
Green Bertindak sebagai cement utk cover/tutup lubang2/bekas jerawat/parut utk mereka yang BERKULIT CERAH. Tetapi dinasihatkan utk tidak dipakai terlalu tebal & hanya dilayangkan nipis-nipis ditempat yang ada masalah sahaja -jerawat/parut (tidak perlu disapu keseluruhan muka)

CODE 181
White Digunakan sbgai highlight..utk cover lingkaran gelap bawah mata. Tidak sesuai digunakan terlalu tebal pada siang hari/di tempat terbuka krn cahaya matahari akan buat bwh mata terlalu highlight. Sesuai untuk majlis di malam hari..(boleh juga digunakan untuk cover dark circle(lingkaran gelap bawah mata-cuma sapuan nipis sahaja-selepas memakai foundation ton warna kulit)

alljc.jpg


Loose Powder Meiko Foundation
RM50.00

NATURAL CODE : 51

copy2ofloosepowder.jpg


Personal Makeup Brush 7 pcs
RM25.00

WARNA : HITAM & PINK

7pcsbrush25.jpg


Brush 12 pcs
RM35.00

brushpu.jpg


Brush set 24 pcs
RM75

brush24.jpg


Stay dont Stray Benefit
RM25.00

Sebagai Mekap Base & Eye Base

benefithorz.jpg


Dubai Pallete
RM49.00

- colors yang sangat cantik dan lasting
- shimer colors

dubaiv.jpg


Miss Rose 110 Colors Eyeshadow
RM65.00

- colors yang sangat cantik dan lasting
- shimer colors

copy2ofmiss110.jpg


Romantic Colors
RM59.00

- colors yang sangat cantik dan lasting
- shimer colors


romanticn.jpg


MissRose 12o Colors
RM69.00

- colors yang sangat cantik dan lasting
- shimer colors

copy2ofmissrose.jpg


Maycheer Blusher & Shading Pallete
RM35.00

- terdapat blusher dan shading dalam satu pallete
- mudah dan senang dibawa

37450902.jpg


Efolar Gel Eyeliner
RM25.00

- gel eyeliner

copy2ofcopyofefolarhorz.jpg


Kajal
RM5.00

- sangat hitam dan pekat

copy2ofkajal.jpg


Eyebrow Viva Pencil
RM15.00

- sangat soft dan coklat yg cantik

copy2ofpixyhorz.jpg


Lipstik
RM35.00

- bersaiz besar
- sesuai untuk kulit yg sensetif

liptik.jpg
]

Remover Makeup
RM10.00

- remover makeup yg ajaib
- sangat mudah menghilangkan makeup tanpa
tekanan yg menyakitkan


copyofcopyofremover.jpg


Bedak Pixy
Besar : RM20.00
Kecik : RM10.00

- bedak yang sangat best
- galmer code natural beige & tropical beige

pixyy.jpg


Latex Span
RM1.00 1 pcs

spanu.jpg


Makeup Beg
RM160.00

begmekappenuh.jpg


Danni Eyeshadow Pallete
RM50.00

danni03.jpg


Untuk memesan barangan sila sms di :

telefon : 014-3262127
email : [email protected]
FB : Lien Aris
Blog : Sofina Touch Mekap


Pembayaran Bank in / ATM boleh dibuat :

CIMB : 14170001027205 ( Mazlin binti Aris )
Maybank : 164221381013 ( Saari bin Zulkifle )


setelah pembayaran di buat sila confirmkan masa bayaran
dan alamat/no tel untuk dihantar ke 014-3262127.

TQ :)cgrock

 
Last edited:
Sponsored Post

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
muka sendri lak tu:)):)):))
 

eizlien_82

Active+ Member
Joined
Dec 2, 2008
Messages
3,367
Reaction score
52
Points
30
Anda boleh refer sebahagian dari testi
yang di kongsikan bersama di forum ini..thanks to all..Nak update
lg tapi tak muat lak space..huhu so ini sajalah ...
...

hai..haii..
mari2 warga cg jadi pengedar pixy nii..insya Allah boleh masyuk punya...saya baru jadi pengedar...barang pun tak sampai lagi..tapi dah ada customer yang order...yang penting kita kna la pakai gak bedak nii...pasti orang teruja..lagi2 kalu ada bedak yang jadi tester..kasi diorang pakai dulu...:)cgrock..lin...tak leh ker bagi bdk tuk tester???:D:">
lin mmg best
saya rasa klu stok sampai..sambutan ok..cepatla saya repeat order...ingat nak buat brochure dia..tapi alhamdulillah dah ada order sebelum buat brochure lagi...hehehe:)cgrock

sayala yang terima ujikaji tuuu...untuk pengetahuan warga cg..bedak yang saya terima dalam keadaan baik...tak ada sebarang retakan atau kesan hentakan...maknanya selamatlaa...next time saya nak guna pos ekspres lagi lebih jimat ...pos ekspres rm 3 pun dah ok..leh muat pixy besar ngan 2 refil...so geng cg marila beli bedak pixy ni memang puas hati..saya pun dah pakai semalam..memang puas hati...guna span basah..bedak rata..tak perlu touch up sampai waktu solat...kira puas hati sesangat..

Maybe ada yg segan nak try Pixy..sbb murah kan . Tp pecayalah...kepuasan dgn pixy adalah 100% + jimat.
Yg best..kalau yg kulit oily...pakai pixy ni....lg lama..lagi glowing kesan dia..

(Segan kat Lien nih..xsampai2 lg kat JJ tuh )
model no2 tu mabeles la perubahan die..
x dpt kontek dia lg.. tp mmg compirm nak la..
yg tropical beige... refil punya...
simpan 1 dlu utk zira naa...
nnti zira btau dia soh p ambek kt kaklin..
ehe, abatar pakey pixy laaa... huhu
bump for TT...:)cgrock:)cgrock:)cgrock
nak tau tak lin, i gi umah bakal mertua i ahad lepas...dia cakap muka i nampak dah ok..maksudnya pimple and parut dah kurang la...tapi dia tak tau kalau cuci je pixy tu still nampak lagi parut2 pimple kat muka i ni...thanks to pixy...
dah cuba pon..
mmg bes la pixy ni..
nmpk perbezaan yg ketara
sy buat combination..
tp kan nk tnya ckit ni..
yg combination tu nk kena letak yg mna dulu?
ke letak dua2 sekaligus?
slm kak,,
ari ni zira try kai cam akak sugest tu.. pas pkn fondation, tekap2 skit ngan yg compact gune span basah last baru span kering.. eh, perasan btmbah cun skit.n lebey thn lama..
thanx akak..
pixy da smpai..
sy beli ek..
Nak update testi on pixy ni...sabtu lepas masa i bertunang i apply pixy natural beige guna span basah dengan tropical beige guna span basah...dan hasilnya marvellous...suka sangat...
mekap tu leh tahan sampai hampir 10 jam, touch up balik pun sikit2 je...bestnya...tunang i pun suka tengok mekap i tu...
ri ni pirst time pkai pixy g kuliah, mula2 sapu stik fondation serata pstu pkai compact ngan span kering. btoi ke cara pakai ni...huhu.. tp mmg nmpk elok je la...:D:D tutup skit parut2 lubang2 kt muke ni...:p sblm ni zira pkai fondation maybelline mousse tu, ringan n thn lama cam stick pixy, tp maybeline mhl..( so mmg puas hati la ngan pixy neh.. kak lin de tips x bg thn lama lg bdk ni smpai ptg... kalau dh bubuh fondation tu adkh perlu guna span basah lg pstu baru span kering plak ngan compact ny...
lama dah x pakai PIXY nih...sbb?
dah lama x kuar dr rumah
kalau kuar..sure pakai
Ni mcm kes kaklong la ni..Maybe sbb nk licinkan stock tropical beige dia..dia claim yg pixy ikut warna darah..Walaupun kulit cerah, still boleh pakai yg tropical beige.Sedangkan tone kulit kaklong lebih kepada natural beige..Mmg nmpk gelap bila pakai tropical beige
Mcm2 tektik org bnes ni...Seb baik la jumpa thread Lien ni..Dapat mcm2 tips utk pilih kaler yg sesuai dgn kita.
Tahniah la Pd TT...Berniaga dgn tulus dan tak kedekut tips
GOOD LUCK UTK TT


ha ha ha....xdenye free.....
setakat nih mmg puas hati la....sbb b4 dis sy pakai clean&clear pye compact powder......xrse mcm nih.....mmg tekstur dia sgt ringan....sgt2 ringan....
kulit pon xde masalah lagi setakat nih....makin smooth je rse.....
puas ati sesgt la ni....
ha'ah...ni avatar sy la.....ahaks.....
alien......den dah dpt dah bedak tu
import dr mesia
mmg best!
akak guna pixy ni, yg beige tu akak pakai span basah....pastu akak pakai lak yg cerah sket tu secara kering....
mmg ada kesan yg berbeza....
td, member beli miyami....so, gatal tgn...dok le belek2 bekas miyami ngan pixy ni.....persamaan antara miyami ngan pixy ni....dihasilkan di indonesia.....dan oleh company yg sama....licensed by mandom corporation of japan....
sbb tu both CP ni, hasilkan kesan yg berkualiti....cuma beza dr segi harga....pixy jauh lbh murah.....:D. dan akak lak takleh guna miyami...nanti naik jerawat...teruk....huhuhuhu.
guna pixy.....
Uiikk!..Sudah bagus nii...
cgrock Kaklong agak bz skang ni..nanti dh free kita jumpa k..Mmg nk sgt pixy natural biege tu...
cgrockTQ..LIEN:)cgrock

da try da...
td g anta adik ke sek....
pakai kelam kabut pon...xnmpk comot gitu...lagi glowing....
kat kete asik belek muke ikut cermin jek...ahaks!
da lame xberbedak la katekan.....
mmg bes la...xrase cam pakai bedak kat muke....ringan jek...
selese sgt2....mmg muke nmpak glow!
hi hi hi....nih yg xsaba nk g dating plak nih....
hi hi hi....crdt to pixy n kak eizlien!
pixy da sampai....
hi hi hi!
bump!
selamat pagi
nak bagi testi skit
xtahu nak kata ape, tp mmg best pakai pixy ni
rs licin jer kulit muka
kulit sy jenis b'minyak
tp lepas pakai pixy ni
kurang skit rs b'minyak tu
service TT mmg the best ar...
free bump untuk TT
:)cgrock:)cgrock:)cgrock
TQ 4 da info Lien
So kaklong rasa kulit muka kaklong sesuai dgn natural beige.Atau maybe boleh combine tropical beige ngan natural beige tu..xder masalah kan.
Orait...kaklong tggu dulu...tgk apa promosi tuuu...

Kaklong pun guna PIXY ni...mmg superb kalau nk banding ngan jenama mahal kat luar sana. Lg lama pakai...lg dia glowing..
Dh jumpa thread ni..nanti boleh order dr sini jer;)
Pixy da sampai..
bila leh nak start nih..
2mrw morning eh..
so lepas nih xpayah lg ahh pakai johnson ek..
brg dah sampei .. tq
pakai bedak pixy ni..mmg kulit x berminyak tp nampak glowing jer...akak dulu pakai bedak yg costway tp pixy ni better n harga pun lg murah...:)
hmmm....sy da lame xpakai bedak kat muke nih....
sbb muke berminyak...kalo pixy nih ok x???
skang nih just pakai maybelline 3in1 foundation tu je...
dlu ad gak pakai compact powder...tp kat idung plak timbul blackhead....
nk try la nnti yg nih...
boleh je put....
aku pakai bedak ni.....pastu naik stage kat sekolah handle perhimpunan mggu...okay jer.....cun jer.....
stage gak tu kan?
p/s: konpem cput berapi ngan haku neh.....
haaa..mmg betul..best sgt pakai bedak pixi nih..kulit nampak sekata jer...:)
meh beli compact powder ni....
mmg best...akak dah beli dan dah guna.....
akak jarang guna span basah.....sbb kulit jenis oily...tak berapa sesuai...
akak guna span kering jer...tp mmg best.....
sbb...tekstur bedak ni halus....dan harga pun murah...mampu milik.....:)
salam eizlien..
akak dah pakai bedak tu..
memang puas ati sesangat..
muka jadik gebuss sekali..
tak ya pakai BB cream bagai..hehe..
Emmm lama tu sblm raya tahun lepas la...mmg puas hati sgt..mak pun pakai gak..mmg kulit nampak cerah la...gebu jer tengok kulit mak bila pakai...hehehee...kaknur kat langkawi la...:)paid..nanti habis kaknur order kat sini jer...Insyaallah...
salam...
minat ler nak beli bedak pixy..
nak yg kaler medium..ader tak..?
saya kat sabah..
nanti pm brapa total kena bnk in..
makaseh....
pixy ni mmg very affordable laaa....same je asalnya mcm bedak MIYAMI (bedak yg most make up artist gunakan..yg ni COSWAY amek as brand under dia)...tp for me compare PIXY dgn MIYAMI, PIXY is much better sbb lebih lembut dan ringan..tmbh sket, lebih murah....
mmg pernah pakai pixy nih...mmg best aaa...xbercapuk...tp nk jd cun mcm testi gmbr tunang tu, nak kena beljaar teknik sapuan dgn betul laaa..huhuh

Terima Kasih kepada semua ...​
 
Last edited:

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
adus..ko nih kaco lah..mana ader beb..:mad:
tue model berbayor tuh..:">

hhehehe ..meh lah blikan tuk awek ko satu..heheh hadiah valentine :)):)):))

nak buek apo.ko nengok abatar aku tu, dia perlukan ke??:D:D:D

kalau perlu, aku bli la.:p:p
 

eizlien_82

Active+ Member
Joined
Dec 2, 2008
Messages
3,367
Reaction score
52
Points
30
harga berapa nie??

Yolah lupo upload harga :

Yang Siap ngan Cermin tue RM 20.00
(Beli sekali je, pakai selagi bole )
hanya perlu tukar REFILL bila habis.

Harga REFILL RM 12.00

huhu :D:D
 
Last edited:

eizlien_82

Active+ Member
Joined
Dec 2, 2008
Messages
3,367
Reaction score
52
Points
30
nak buek apo.ko nengok abatar aku tu, dia perlukan ke??:D:D:D

kalau perlu, aku bli la.:p:p

uik..cantik awek ko..model jepun aktress tue..:)):))

- dia dah pakai bedak mahal tue..hehhe :)):))
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register