Training doktor guna VR

CG Sponsors




nurul0791

Banned
Joined
Nov 22, 2019
Messages
7
Reaction score
0
Points
3
skrg kan bukan senang nak jadi doctor.. tambah lagi kalua nak training doctor mesti kena guna real life scenarios mcm tu.. is it ok kalau kita gunakan VR utk training doctor kira mcm sebenar tapi cuma virtual sahaja?
Lagi senang guna VR je.. Tak ganggu kes2 yg real, senang juga utk student2 practice, tak perlu harapkan doktor atau situasi yg betul2 utk belajar
 
Sponsored Post

nurul0791

Banned
Joined
Nov 22, 2019
Messages
7
Reaction score
0
Points
3
Betul aku sangat setuju kalau guna VR utk training. sebab VR ni sangat membantu juga sebenarnya. Lagipon kita kena seiring dengan kemajuan teknologi yang ada sekarang ni. Kalau tak kita akan ketinggalan. Dengan adanya lagi rangkaian 5G dari Tm, lagi sangat membantu untuk menghadapi dunia digital perubatan ni.
Haah, dah kalau 5G nak masuk dah, mesti banyak lagi benda boleh invent.. Bukan setakat bidang kesihatan je, aku ada baca juga dlm bidang pertanian diorang kawal tahap kesuburan tanah ke apa tah, sebab musim yg brubah2 ni.. Kira senang la sekarang
 

nurul0791

Banned
Joined
Nov 22, 2019
Messages
7
Reaction score
0
Points
3
telco2 lain pon tgh compete juga tu nak tunjuk 5g masing2. tapi ada je telco yg skrg 4g pun still tak okay lagi, mehhh. awk sebut tm, boleh la sebab unifi dia pun okay je bila guna skrg
DIal up dulu pun dah guna tm sebab dulu tm je yg provide.. Skrg memang banyak tapi sama gak tumpeng fiber tm, tapi bermasalah.. Ini nanti 5G confirm baikkk mcm servis skrg en en
 
Sponsored Post
Top
Log in Register