Trading with HH & LL WaterLevel

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.14047
USD / JPY
106.946
GBP / USD
1.25565
USD / CHF
0.94554
USD / CAD
1.35054
EUR / JPY
121.968
AUD / USD
0.69901

CG Sponsors




zaireen

Active Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
1,028
Reaction score
7
Points
25
salam semua..

aku dah seminggu dok follow thread tentang HH & LL (Higher High & Lower Low) Waterlevel di forum FF tapi sampai skang aku masih buntu camana nak dapatkan kiraan HH & LL.. banyak sangat teori tapi bila aku buat calculation tak dapat plak pointnya.. maybe aku terlepas pandang post2 yang penting.. :p

jadi aku minta bantuan kawan2 yang ada kat sini kiranya sudi buat research bersama2 ngan aku untuk dapatkan jawapan dan juga untuk kegunaan bersama.. :D

kat thread FF tu juga korang leh download Kantor Dashboard & juga Serenity Dashboard.. nie aku kasi link kat thread tu.. http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=67211 ... tentang kegunaan dashboard2 tersebut aku pun masih belum khatam lagi.. terlampau banyak dah post dia.. dah lebih 300 page.. tak larat wooooo nak study sorang2... kekkekekeke..:))

perkara pertama yang aku nak tau adalah camana nak dapatkan kiraan HH & LL.. lepas tu baru aku akan fokus kat dashboard2 tersebut.. :D

diharapkan ada kawan2 yang sudi membantu dan sama2 mengkaji untuk kebaikan kita bersama.. :)cgrock

nie file2 kantor yang aku ada.. klik kat link tu pastu download le..:D
http://www.ziddu.com/download/1758963/Kantor.rar.html
 
Last edited:
Sponsored Post

zaireen

Active Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
1,028
Reaction score
7
Points
25
the pips are calculated as an average of the highest high and the lowest low daily over 4 periods and an average of the 4 are used plus the hour average pips

so, if we take

(MON H+TUE H+WED H+THUR H)/4 = XH

(hr1 H+hr2 H+hr3 H+hr4 H)/4 = YH

(XH+YH)/2= HH

HH - CLOSE = Waterlevel HIGH (WLH) (eg: 150 pips)


(MON L+TUE L+WED L+THUR L)/4 = XL

(hr1 L+hr2 L+hr3 L+hr4 L)/4 = YL

(XL+YL)/2= LL

CLOSE - LL = Waterlevel LOW (WLL) (eg: 120 pips)


(WLH + WLL)/2 = 135 pips entry from friday's close (waterlevel)

close + 135 = sell limit
close - 135 = buy limit

MAYBE ? Maybe not....
nie aku quote dari post member dalam thread FF tu.. yang aku tak faham skang nie kiraan High Hr 1 tu.. dia takde mention hari apa Hr 1 dan Hr seterusnya tu.. so, mari la kita sama2 menghuraikan cara kiraan dia nih... :p
 

zaireen

Active Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
1,028
Reaction score
7
Points
25
CALCULATION OF HH & LL

can some one correct me is the number for this week =122 as AVERAGE

between
5days HH -5days LL =347
7days HH -7days LL =377
22days HH -22days LL=598
34days HH -34days LL=623

347+377+598+623=1945

Average: 1945/16=121.5625=122

based on GBP/USD
nie teori kiraan yang lain plak.. kalau ada sapa2 kat sini boleh huraikan cara2 pengiraan dia tu amatlah dialu2kan.. :D
 

zaireen

Active Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
1,028
Reaction score
7
Points
25
setakat nie yang aku faham ialah kiraan HH & LL tu digunakan untuk letak PO buy & sell coz pergerakan pips selalunya berlegar2 dalam jarak2 yang tertentu berdasarkan kiraan setiap minggu..

setakat nie pembuka thread kat FF tu (Brijon) cakap dia guna kiraan HH & LL GU sahaja untuk semua 8 pair yang dia trade.. tu yang kat post atas tu ada bagitau 'no of this week =122'.. maksudnya semua PO untuk 8 pair tu jaraknya adalah 122 berdasarkan pair GU dan dikira dari close price hari jumaat.. :-?
 

atlantis

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
haduiii!!!

mati aku ! ~X(
 

pukau

Junior Member
Joined
Aug 1, 2007
Messages
97
Reaction score
1
Points
11
aku nak cerita tak pandai, tapi aku guna HH&LL untuk support & resistance
 

mynor5535101

Active+ Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
4,452
Reaction score
183
Points
33
Aku guna Today High dan Previous High, Today Low dan Previous low aje untuk buat entry.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register