BTC USD 54,201.9 Gold USD 1,792.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Trading: Mind, Method Money

Status
Not open for further replies.

invest4ff

Junior Member
Messages
76
Joined
Dec 29, 2008
Messages
76
Reaction score
14
Points
11
Macam pernah dengar? Hehe... Saya Belajar daripada buku Dr Alex Elder - Trading for a Living dan Come into my Trading Room.

Ini punya forum macam bincang banyak tentang Method ini, method itu sahaja. Kenapa tak bincang banyak sikit tentang Psychology? Adakah kerana banyak orange sini belum qualify untuk share tentang Psychology? Atau kamu tak tahu Psychology adalah terpenting dalam trading?

Mind - Determine 90% of the success rate in Any trading.

Saya pernah trade Bursa Malaysia stock market dan New York Stock market. Saya boleh cakap saya ada sikit experience tenting trading la. Saya belajar 2 tahun baru betul betul faham tentang Mind, Method, Money dan sekarang belajar daripada seorang Professional Trader terutamanya dalam Mind, kerana Psychology memang perlu masa untuk belajar punya. Bukan Macam ajar kamu hari ini, esok, kamu terus boleh berdiciplin dan menjadi tidak tamak punya. Betul tak?
 
Sponsored Post

moshafa

Fun Poster
Messages
321
Joined
Jun 24, 2008
Messages
321
Reaction score
4
Points
15
saya setuju dgn pendapat masta..
apa tip2 yang dr. Alex sebut ye?:D
 

invest4ff

Junior Member
Messages
76
Joined
Dec 29, 2008
Messages
76
Reaction score
14
Points
11
Saya bukan Master, saya masih student lagi. Kebanyakan orang terlalu ghairah untuk mencuba method ini, method itu. Tetapi, jika mereka tak equip dengan minda yang betul, memang susah menjadi professional trader. Dr Alex ini ialah Psychologist sebelum dia menjadi professional trader. Oleh itu, dia apply ilmunya dalam trading. Saya sudah lama tak follow dia o, kerana saya sudah ada personal Mentor sekarange. Jika kamu mahu ebook Dr Alex, PM me la. Saya boleh bagi. Saya ada banyak Trading punya ebook dan lain lain Lebih kurang 300 jenis (4GB!)
 

anne_81

Fun Poster
Messages
535
Joined
Jan 23, 2007
Messages
535
Reaction score
14
Points
15
Saya bukan Master, saya masih student lagi. Kebanyakan orang terlalu ghairah untuk mencuba method ini, method itu. Tetapi, jika mereka tak equip dengan minda yang betul, memang susah menjadi professional trader. Dr Alex ini ialah Psychologist sebelum dia menjadi professional trader. Oleh itu, dia apply ilmunya dalam trading. Saya sudah lama tak follow dia o, kerana saya sudah ada personal Mentor sekarange. Jika kamu mahu ebook Dr Alex, PM me la. Saya boleh bagi. Saya ada banyak Trading punya ebook dan lain lain Lebih kurang 300 jenis (4GB!)

Anne berminat..PM me please..:D:">
 

kancilhijau

Active Member
Messages
1,455
Joined
Jul 7, 2008
Messages
1,455
Reaction score
15
Points
25
Saya bukan Master, saya masih student lagi. Kebanyakan orang terlalu ghairah untuk mencuba method ini, method itu. Tetapi, jika mereka tak equip dengan minda yang betul, memang susah menjadi professional trader. Dr Alex ini ialah Psychologist sebelum dia menjadi professional trader. Oleh itu, dia apply ilmunya dalam trading. Saya sudah lama tak follow dia o, kerana saya sudah ada personal Mentor sekarange. Jika kamu mahu ebook Dr Alex, PM me la. Saya boleh bagi. Saya ada banyak Trading punya ebook dan lain lain Lebih kurang 300 jenis (4GB!)

bro..saya pun nak jugak...thanx!
 

34☺*

Fun Poster
Messages
653
Joined
Dec 3, 2008
Messages
653
Reaction score
37
Points
20
newbies atau pun senior FOREX, diorang, Buku dah mcm2 baca, teknik2 dah mcm di cuba, pengalaman bertahun-tahun,

ada yg pengalaman mengjangkau 15tahun ke atas pun, tapi tak jutawan jgk :eek: :eek: masih sama mcm market naik turun :eek:

Ada Orang yg baru setahun jagung dalam FOREX, dah berjaya naik bukit terntinggi :eek:

Setiap orang ni kelebihan dia berbeza :eek: :eek:

Jgn terpancing, dgn emosi, ini hanya pendapat aku yg bernilai 100k sen sahaja :eek: :eek:

I JUST CARE HOW LONG YOU CAN TRADE
<--- dulu aku suka ayat ni, skrng tidak lagi,rasa menyampah dgr :eek: ,aku akan bangkang ayat ni nanti, tnggu aku akan ubah ayat ni ke ayat yg lain kat signature aku nanti :eek: :eek:
 
Last edited:

nizamac79

InstaForex Official, Introducing Broker
Messages
4,605
Paid Membership
Joined
Jul 31, 2007
Messages
4,605
Reaction score
56
Points
30
34☺*;3136346 said:
newbies atau pun senior FOREX, diroang Buku dah mcm2 baca, teknik2 dah mcm di cuba, pengalaman bertahun-tahun,

ada yg pengalaman mengjangkau 15tahun ke atas pun, tapi tak jutawan jgk :eek: :eek: masih sama mcm market naik turun :eek:

Orang yg baru setahun jagung dalam FOREX, dah berjaya naik bukit terntinggi :eek:

Setiap orang ni kelebihan dia berbeza :eek: :eek:

I JUST CARE HOW LONG YOU CAN TRADE <--- dulu aku suka ayat ni, skrng tidak lagi ,aku akan bangkang ayat ni nanti, tnggu aku akan ubah ayat ni ke ayat yg lain kat sig aku nanti :eek:

HIHHIHI... aku suka ayat ni ... winner never quit ... quitter never win :))
 

fordLASER

Legendary Member
Messages
10,806
Joined
Mar 22, 2007
Messages
10,806
Reaction score
54
Points
120
PM kat saya jugak...
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13200
USD / JPY
113.325
GBP / USD
1.33425
USD / CHF
0.92360
USD / CAD
1.27910
EUR / JPY
128.284
AUD / USD
0.71230

CG Sponsors




Top
Log in Register