BTC USD 23,972.0 Gold USD 1,788.18
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Trade the London session and bigben strategy

gundurowo

Super Active Member
Messages
8,437
Paid Membership
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,437
Reaction score
269
Points
91
Assalamualaikum...

yg aku nk gtau ni teknk breakout untuk london session ngan bigben strategy.Tapi mengikut apa yg aku paham la.:D

ni cth chart bigben strategy yg diubahsuai dgn meletakkan kotak.

bigben.JPG


setting yg perlu ditukar.

numberofdays : 365
perodA_begin : 09:00
periodA_end : 10:00
periodB_end : 17:00
rectsB2_band : ( ikut spread pair )

cara,buy stop kat nilai yg atas tu, sell stop kat nilai bawah tu..bila korang dah attach chart tu, korg akan nmpk nilai..bila letakkan PO,tak perlu tambah atau tolak dgn spread.

Sila gunakan TF 5M..SL 40 TP 15-20 dah cukup..TP 10 pn boleh ataupun nk byk lagi pn takpe..untuk GJ, SL 50-60.


London Session breakout.

landen.JPG


setting

numberofdays : 365
periodA_begin : 02:00
periodA_end : 10:00
periodB_end : 17:00
rectsB2_band : ( ikut spread pair )

cara2nya sama mcm bigben strategy tu.yg lainnya, guna kat TF 15M.

PAIR : EU,GU,UJ,UCHF,GJ,EJ

setting ni hanya untuk broker FXOPEN

broker lain, lain sket setting..tapi kalau broker lain tu server time sama ngan fxopen, takde masalah la..kalau cara ni korang guna byk loss,jgn plak ckp aku ni :(scam :(scam ..hehehe

kalau leh improve lg best:)paid
 

Attachments

  • ##BreakOut_BOX_5_Asian_Session_HLbox_SCREEN_TEXT_indicator.mq4
    23.4 KB · Views: 97
Sponsored Post

iwak

Super Active Member
Messages
7,594
Joined
Mar 21, 2008
Messages
7,594
Reaction score
37
Points
80
teknik ni beli ke bro
 

gundurowo

Super Active Member
Messages
8,437
Paid Membership
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,437
Reaction score
269
Points
91
erk..ada org lain jual ke??

ni free je..kongsi2 tuk diimprovekan
 

marvelous

Legendary Member
gem
Messages
17,049
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,049
Reaction score
2,969
Points
261
Awards
1
aku selalu guna kat EU...not bed...bolehlah layan..nak 10 pip tu senang2 aje....
 

darkkiller

Super Active Member
gem
Messages
8,311
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
ye,kami akan jual.Nak ke?nanti siap aku ngan gundurowo akan jual,nak join partnership pun boleh..heheh gurau jee

Gundurowo aku harini aku ada keje plak

Tapi maybe kita boleh buat template utk sistem ni utk beberapa session..

So minta senior trader atau yg dah selalu main breakout ni tolong share tips persoalan dibawah

-----------------------

1.Ada berapa Session trading yg betul-betul market bergerak kuat?
2.Kalau ikut waktu Malaysia,pukul berapa?
3.Pair apa yg betul-betul menganas utk teknik breakout session ni?
4.Gunakan TP atau Locking?berapa pip maksimum?


kerjasama anda manfaat kita bersama
thanks
 

iwak

Super Active Member
Messages
7,594
Joined
Mar 21, 2008
Messages
7,594
Reaction score
37
Points
80
ok free. aku dh jarang pakai box ni
kalo pakai pn sejam sblum london session
 

gundurowo

Super Active Member
Messages
8,437
Paid Membership
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,437
Reaction score
269
Points
91
silap.aku akan jual 50000usd..nk beli tak??muehehehhehe

tuk london tu aku set kul 3 ptg and 11 mlm waktu malaysia..aku kurang sure kul 3 atau 4 yg tepat..
 

moneymaker3000

CG Top Poster Club
gem
Messages
25,350
Paid Membership
Joined
Mar 24, 2007
Messages
25,350
Reaction score
564
Points
176
bigben strategy :D
 

Attachments

  • daytrade.pdf
    596.9 KB · Views: 198

gundurowo

Super Active Member
Messages
8,437
Paid Membership
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,437
Reaction score
269
Points
91
moneymaker, salah ke ek pemahaman aku tentang bigben tu??

aku bebai sket bab2 english ni..kalau salah tlg tunjukkan :)cgrock
 

Sifu786

Legendary Member
gem
Messages
12,325
Paid Membership
Joined
Feb 18, 2007
Messages
12,325
Reaction score
154
Points
123
silap.aku akan jual 50000usd..nk beli tak??muehehehhehe

tuk london tu aku set kul 3 ptg and 11 mlm waktu malaysia..aku kurang sure kul 3 atau 4 yg tepat..

Aku nak beli!! :eek: :eek: ..bro..ada tak org yg dah buat EA? lagi senang nak follow rasanyer kan..ekek..just cadangan jer..:D
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.02045
USD / JPY
134.680
GBP / USD
1.20836
USD / CHF
0.95498
USD / CAD
1.28475
EUR / JPY
137.435
AUD / USD
0.69882

CG Sponsors




Top
Log in Register