BTC USD 49,044.2 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Trade Kefahaman Zon A ( TKZA )

FAUZEY_FX

CG Top Poster Club
Joined
Nov 13, 2010
Messages
20,483
Reaction score
805
Points
171
View attachment 324071

Salam TT, nak tanya...

Label 1 dekat bawah Zon A
Jadi untuk label 2, Kita fokus BUY sebab no.1 (hari sebelumnya) dekat bawah
- Batal sebab price break 2 arah

Soalan:
Untuk yang label 3, kita fokus kepada BUY sebab rujuk no.2 tak valid (Market Batal) sebab sideway, jadi kita rujuk No.1 , betul kah?

Soalan:
Untuk yang label 3, boleh kah kita masuk BUY selepas candle break ZON A ke atas pada candle jam 12.00? Ataupun yang pattern ini pun dikira sebagai market batal sebab 2 arah break?

Soalan:
Untuk yang label 4, kita perlu rujuk hari sebelumnya label no.3 dan label no.2 tetapi market batal, jadi kita rujuk label 1?

Soalan:
Adakah label 2, 3 , dan 4 semuanya market batal?

Soalan:
Jadi untuk trade label 5, kita perlu rujuk label 1?
Sy pening dgn soalan tuan..boleh tanya yg simple skit x..haha
 
Sponsored Post

hotwheels

Fun Poster
Joined
May 7, 2007
Messages
439
Reaction score
1
Points
15
Selama sy bersama tbst..xde pun abg din kata kena mintak izin utk smpaikan ilmu dia..kt google dgn utube bersepah org share ilmu tbst.. xde pun dorang mintak izin..kalau abg din xnk ajar tbst kt umum baik dia guna ilmu tbst ni sorang2.. ilmu ni utk disebarkan baru ade manfaatnya..utk pengetahuan tuan sy dh pun mintak halal ilmu tbst dari abg din
kalo dah ada izin dari tuan empunya.. no problem... sebab baru semalam sy janji jaga amanah jilid 10... insyaALLAH
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.21459
USD / JPY
109.375
GBP / USD
1.41011
USD / CHF
0.90158
USD / CAD
1.21083
EUR / JPY
132.846
AUD / USD
0.77758

CG Sponsors




Top
Log in Register