BTC USD 51,693.2 Gold USD 1,681.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Trade Kefahaman Zon A ( TKZA )

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.18452
USD / JPY
108.926
GBP / USD
1.38162
USD / CHF
0.93658
USD / CAD
1.26692
EUR / JPY
129.025
AUD / USD
0.76422

CG Sponsors




Sponsored Post

Forex888

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2008
Messages
5,254
Reaction score
68
Points
80
Zon A 1.png


Salam TT, nak tanya...

Label 1 dekat bawah Zon A
Jadi untuk label 2, Kita fokus BUY sebab no.1 (hari sebelumnya) dekat bawah
- Batal sebab price break 2 arah

Soalan:
Untuk yang label 3, kita fokus kepada BUY sebab rujuk no.2 tak valid (Market Batal) sebab sideway, jadi kita rujuk No.1 , betul kah?

Soalan:
Untuk yang label 3, boleh kah kita masuk BUY selepas candle break ZON A ke atas pada candle jam 12.00? Ataupun yang pattern ini pun dikira sebagai market batal sebab 2 arah break?

Soalan:
Untuk yang label 4, kita perlu rujuk hari sebelumnya label no.3 dan label no.2 tetapi market batal, jadi kita rujuk label 1?

Soalan:
Adakah label 2, 3 , dan 4 semuanya market batal?

Soalan:
Jadi untuk trade label 5, kita perlu rujuk label 1?
 

TengkuHaadi

Active+ Member
Joined
Mar 24, 2008
Messages
4,340
Reaction score
468
Points
41
Teknik ni nampak lebih kurang macam bentuk Quasimodo or HNS (Head and Shoulder) je. Tapi nak lagi jelas ce try fahamkan post #644. Fahami line An-Nur @ bahu kiri Quasimodo @ HNS yang ditembusi semula.

Atau search kat youtube "Teknik STS Zon A Al-Wahhab"
 
Sponsored Post
Top
Log in Register