Trade Kefahaman Zon A ( TKZA )

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13
USD / JPY
106.904
GBP / USD
1.26225
USD / CHF
0.94122
USD / CAD
1.35885
EUR / JPY
120.802
AUD / USD
0.695

CG Sponsors




Sponsored Post

traderfox

Super Active Member
Joined
Apr 25, 2008
Messages
7,650
Reaction score
218
Points
73
link blog TKZA ada kt siggy sy..boleh klik kt siggy..study bab 1 hingga bab 5 pastu baca review.. inshaAllah tuan2 puan2 akan fhm.. kalau x fhm tnye sy kt sini..
tak jmpa siggy boh
 

FAUZEY_FX

CG Top Poster Club
Joined
Nov 13, 2010
Messages
20,128
Reaction score
752
Points
171
TKZABATAL19JUN2020_EJ.jpg


Ini contoh market batal tkza.. cs jam 8pm break high zon a, kemudian cs jam 9pm dan 10pm dia ke sell.. so batal..

bagi sy xde teknik yg perfect, semua ada kelemahan tersendiri.. yg penting kita jana profit more than loss.. good luck everybody..
 

FAUZEY_FX

CG Top Poster Club
Joined
Nov 13, 2010
Messages
20,128
Reaction score
752
Points
171
TKZA_UCAD_12JUN2020.jpg


Ni market USDCAD.. kalau kita tengok kt asia session ada trend menurun kemudian repair/reverse..kita entry sell selepas reverse.. nk entry selepas break low zon a pun boleh.. sl jgn lupa.. utk market 12 jun ni kita boleh collect 87 pips which is very good for us..
 

FAUZEY_FX

CG Top Poster Club
Joined
Nov 13, 2010
Messages
20,128
Reaction score
752
Points
171
Ada peminat gold tak kt sini? okay utk gold, open market adalah pada jam 6am so cs zon a adalah yang ketiga..

TKZA_GOLD_19JUN2020.jpg


Trade gold ni best sebab cepat profit..tapi cepat jugak loss.. so kena hati2.. tambahan spread gold ni agak besar sedikit.. tapi kt octafx spread gold adalah reasonable.. kalau kt insta, 18 pips tu.. haha
 

FAUZEY_FX

CG Top Poster Club
Joined
Nov 13, 2010
Messages
20,128
Reaction score
752
Points
171
TKZA_ECAD_12JUN2020.jpg


Ada peminat EURCAD tak kt sini? ni TKZA VALID...market sebelum iaitu 11 jun berada di atas..so 12 jun kita fokus sell.. skrg nk sell kt mana? kita sell selepas reverse atau selepas cs break low zon A.. mana2 pun boleh.. cuma sy nk share strategy.. kita sell selepas break low zon A dan kita letak sell limit di low zon A.. so kita ada peluang tinggi utk makan byk pips.. utk ss di atas, kita makan 120 pips which is very good for us..
 

FAUZEY_FX

CG Top Poster Club
Joined
Nov 13, 2010
Messages
20,128
Reaction score
752
Points
171
TKZA_GU_26MAY2020.jpg


Ini contoh bentuk market buy to buy.. memang kenyang habis market sehala ni.. kalau la tiap hari ada market sehala mcm ni.. memang masyuk la jawabnye..hehehe
 
Sponsored Post
Top
Log in Register