Trade Kefahaman Zon A ( TKZA )

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.08678
USD / JPY
108.943
GBP / USD
1.24038
USD / CHF
0.97137
USD / CAD
1.40119
EUR / JPY
118.397
AUD / USD
0.62394

CG Sponsors




no trade

Super Active Member
Joined
May 16, 2008
Messages
8,398
Reaction score
236
Points
88
Untuk hari ini 20/2/2020

GJ semalam naik, Hari ni kita target sell
View attachment 217265

GU semalam turun, hari ini kita Buy
View attachment 217266

EJ semalam naik, hari ini kita sell
View attachment 217267

EU semalam sideway, 2 hari lepas turun, hari ini kita Buy
View attachment 217268

Petang nanti baru kita entry,
Takde entry semalam, market tak polow. Hari ni kita marking lagi.
Semalam Gj naik, hari ni kita Sell
gj.JPG


Gu semalam turun, hari ni kita Buy bagi naik
gu.JPG


Ada setup cun kita entry nanti.
 
Sponsored Post

deejayluk

Freshie
Joined
Feb 21, 2020
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
Hi
Could you explain me chart pair EURJPY 1H at 11 february ?
 
Last edited:

FAUZEY_FX

Legendary Member
Joined
Nov 13, 2010
Messages
19,853
Reaction score
725
Points
171
REVIEW TRADE TKZA USDCHF 21 FEBRUARI 2020


TKZA21FEB2020_USDCHF.jpg


Penjelasan : Okay kalau tengok kedudukan market. market sebelum iaitu 20 feb adalah sideway dan kena tengok 2 hari sebelum. 2 hari sebelum market berada di atas so hari ni iaitu 21 feb kita fokus sell. Kalau kita tengok candle jam 9am ia telah break low zon A dan SOP kita, kita trade jam 2pm ke atas. Sebenarnya boleh sell jam 10am jika yakin dengan analisa. Jika kurang yakin kita tunggu jam 2pm ke atas. Pada screenshot di atas, kita sell jam 3pm dan win 61 pips. Okay kan?. Bentuk market usdchf untuk 21 feb 2020 adalah sell reject low zon A.
 

FAUZEY_FX

Legendary Member
Joined
Nov 13, 2010
Messages
19,853
Reaction score
725
Points
171
REVIEW MARKET BATAL GBPJPY 21 FEBRUARI 2020


MARKETBATAL21FEB2020_GBPJPY.jpg


Penjelasan : Okay, kedudukan market sebelum adalah berada di atas, jadi hari ni 21 feb kita fokus sell. Candle jam 3pm dah break low zon A dan sepatutnya kita sell jam 4pm. Malangnya candle 4pm membuat rejection. Sepatutnya selepas candle jam 4pm close kita sudah boleh cut loss sebab ada rejection. Jika nak hold, letak stop loss pada high zon A. Namun bukan rezeki kita, selepas beberapa jam, market gbpjpy membuat sell cross zon A dan ianya batal atau invalid. Mana-mana market yang membuat sell cross zon A di atas, maka ianya batal. Boleh batal juga jika market membuat 2 bentuk dan ke atas dalam 1 hari.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register