BTC USD 48,157.7 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Trade GBP/JPY Nitro

nitrofx

Fun Poster
Joined
Dec 9, 2008
Messages
815
Reaction score
15
Points
15
Salam semua.

Aku buat thread ni utk monitor disiplin aku dalam trading ni. Selain itu, hendak juga bertukar2 pendapat dgn trader yg lain.

Aku trade gj aje. Fokus satu pair sampai boleh master. Insyaallah.

Ok let gets started.

Disclaimer : Apa2 posting aku tentang gj at your own risk. Aku still learning in this hazardous bisnes.
 
Last edited:
Sponsored Post

kodek

Active Member
Joined
Jan 3, 2008
Messages
1,647
Reaction score
4
Points
35
leh la post signal2 ya bro
 

nitrofx

Fun Poster
Joined
Dec 9, 2008
Messages
815
Reaction score
15
Points
15
Skarang ni aku tunggu candle h1 and h4 siap utk gj. Itu penting sebelum decide, bias long atau short ataupun ranging.
 

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
656
Points
161
Kalau aku tengok chart GJ H1 & H4, aku takkan masuk trade. Aku tidur je dulu. Tengok esok pula.
 

mynor5535101

Active+ Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
4,452
Reaction score
189
Points
33
Skarang ni aku tunggu candle h1 and h4 siap utk gj. Itu penting sebelum decide, bias long atau short ataupun ranging.

Nak jugak akau tahu teknik apa kamu pakai....?Pakai INDIKATOR ********* ke FUNDAMENTAl ke atau CALCULATOR

P/S tunngu reply..:D
 

nitrofx

Fun Poster
Joined
Dec 9, 2008
Messages
815
Reaction score
15
Points
15
ok candle h1 dah siap. h4 pun dah siap. pendapat aku boleh buka post buy kat sini di mana SL bawah ema50 h1 dan sma100 h1. SL tu pula jangan salah sangka sebab kena pastikan candle h1 dah siap bawah 2 ema tu baru kita sl. Jika tidak, kene spike je le.

gj1.jpg


gj2.jpg
 

nitrofx

Fun Poster
Joined
Dec 9, 2008
Messages
815
Reaction score
15
Points
15
Nak jugak akau tahu teknik apa kamu pakai....?Pakai INDIKATOR ********* ke FUNDAMENTAl ke atau CALCULATOR

P/S tunngu reply..:D

bagi aku fundamental penting. dan walaubagaimanapun apa2 pun aku follow chart and price action.
 

nitrofx

Fun Poster
Joined
Dec 9, 2008
Messages
815
Reaction score
15
Points
15
jika candle h1 close bawah 2 ema tu, aku bersedia utk short utk target tp kat gann h4(blue line) 136.00... apa2 pun kita kene dinamik. jgn obses ngan analisis kita jika market berubah arah. prepare for both consenquences.

for now, mata dan hati kata long. hehe
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.21459
USD / JPY
109.375
GBP / USD
1.41011
USD / CHF
0.90168
USD / CAD
1.21083
EUR / JPY
132.846
AUD / USD
0.77758

CG Sponsors




Top
Log in Register