BTC USD 46,259.2 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Trade dengan Pemahaman Demand dan Supply

Sponsored Post

rockstar

Active+ Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
4,832
Reaction score
33
Points
30
Hi semua....br abis baca smpi page 35....saje boh sini senang nk ingat bengkak otak nk memahami ayat2 dgn sambil tgk chart ape jd time spread kembang kuncup ....cume x nmpk camne nk kaitkan volume....nmpk gaya mcm dh nmpk maksud spread kembang sbb tgh jd kt audjpy tf 1h 9/6/2020 2200 -0000 hrs .....tgh rangging mmg spread akan tinggi....pas nmpk spread semakin mengecil dan stabil....itu paling sesuai masuk order....klau salah tolong betol kn....
 

Y03ZNI

Freshie
Joined
May 16, 2020
Messages
11
Reaction score
0
Points
43
Apakah macam ini bisa jadi refer tuan..
 

Attachments

  • IMG_20200610_234811.JPG
    IMG_20200610_234811.JPG
    73.3 KB · Views: 53

100k

Freshie
Joined
Mar 9, 2019
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
nak tanya, adakah bursa saham malaysia boleh apply konsep thread ni? adakah sama?
 

doordie

Freshie
Joined
Jun 20, 2020
Messages
1
Reaction score
1
Points
3
dah baca 2-3 kali...... hampir nak muntah hijau...... dan kepala macam nakpecah....... tapi..... alhamdulillah dah hampir 90% paham kaedah ET ni..... apa2 pun nak rehatkan minda dan tenang2 dulu.... next time ulang baca lagi supaya 100% meresap masuk.....

saja nak tanya tt....... post ni start 2012 dan sekarang dah 2020........ so kaedah ni memang akan kalis zaman ke???
 
Last edited:

100k

Freshie
Joined
Mar 9, 2019
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
dah baca 2-3 kali...... hampir nak muntah hijau...... dan kepala macam nakpecah....... tapi..... alhamdulillah dah hampir 90% paham kaedah ET ni..... apa2 pun nak rehatkan minda dan tenang2 dulu.... next time ulang baca lagi supaya 100% meresap masuk.....

saja nak tanya tt....... post ni start 2012 dan sekarang dah 2020........ so kaedah ni memang akan kalis zaman ke???

boleh share x tuan mcm mana pemahaman tuan tu?
 

Y03ZNI

Freshie
Joined
May 16, 2020
Messages
11
Reaction score
0
Points
43
Selamat malam TT yang lingkar hijau bermaksud apa tuan???
IMG_20200706_004000.JPG
 

kapak

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
19,626
Reaction score
265
Points
131
nak tanya, adakah bursa saham malaysia boleh apply konsep thread ni? adakah sama?

saya pun pernah ikut kelas bursa malaysia
katanya kalau kita kuasai teknikal analisis kt forex, lebih mudah klu kita guna dlm saham
 

100k

Freshie
Joined
Mar 9, 2019
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
saya pun pernah ikut kelas bursa malaysia
katanya kalau kita kuasai teknikal analisis kt forex, lebih mudah klu kita guna dlm saham

sy masih bru lagi dlm stock. tapi fx dah lame. boleh tgk DOM stock bursa, lg cept paham, sebb gerakkan supply and demand boleh nampk dengan jelas.
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.21459
USD / JPY
109.375
GBP / USD
1.41011
USD / CHF
0.90158
USD / CAD
1.21083
EUR / JPY
132.846
AUD / USD
0.77758

CG Sponsors




Top
Log in Register