Trade dengan Pemahaman Demand dan Supply

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13
USD / JPY
106.904
GBP / USD
1.26225
USD / CHF
0.94122
USD / CAD
1.35885
EUR / JPY
120.802
AUD / USD
0.695

CG Sponsors




Sponsored Post

Y03ZNI

Freshie
Joined
May 16, 2020
Messages
10
Reaction score
0
Points
43
View attachment 240867

mungkin bagi org lain nmpak sikit....tapi bagi sy yg slow learner ni
ambik masa 6 tahun utk capai ini dan lebih byk lagi...

dah berapa byk sy habiskan duit utk beli course itu ini......semua x menjadi:((

sampai satu masa bila keadaan dah terdesak sgt2...

akhirnya doa dimakbulkan Allah jua alhamdulillah:)paid

p/s: pesan saya kepada trader2 yg mmg slow learner mcm saya...
- x perlu habiskan duit anda utk beli course itu ini mcm sy
- percaya teknik ini bleh buat duit utk anda
- ulangkaji thread ini sampai anda rasa nk termuntah (sy pun still ulangkaji semula dari thread persoalan pokok)
- dan jgn malu bertanya mcm sy:)cgrock
Doa terbaik 🤲🤲🤲
 

Y03ZNI

Freshie
Joined
May 16, 2020
Messages
10
Reaction score
0
Points
43
Saya share sikit kedapatan saya.. Dalam mendalami pemahaman ni nanti banyak benda akan nampak..

macammana price datang balik bila ada liquidity.?
macammana price cuba fix balik loophole yang market tu sendiri buat?
macammana yang dikatakan iceberg order(someone offload slowly supaya dapat kurangkan risk yang ditanggung)?
macammana stophunt tu boleh berlaku(kerana kelemahan market tu sendiri)?
macammana boleh berlaku dumbmoney(market maker pancing)?
and so on..

so masing-masing akan nampak bahagian masing2..ada yang kaji nampak 1 je..ada yang 2..that y et cakap "jangan assume u dah faham"..

ET sangat tekankan teori dan fakta supaya dapat diselarikan dalam market tu sendiri.. bukan teknik semata-mata.

sabar dalam memahami..
Doa terbaik untuk Tuan ET,SS,MJ Dan tuan puan lain nya..🙌🙌🙌
 

piyan9751

Freshie
Joined
Jan 18, 2012
Messages
21
Reaction score
6
Points
8
Assalamualaikum Semua,
Terima kasih kepada ET & masta masta semua atas sumbangan kepada thread ni. Saya masih lagi mengkaji thread ni dah cuba untuk mendapat pemahaman yg secukupnya.

Kat Bawah ni GU 1M. nampak tak region kuning yg saya mark tu. Gerakan ini adakah fake move atau stop hunting? Apa yang saya perhatikan, masa gerakan turun ni, memamg tak ingat dunia. Kalau tgk cs tu semua almost full body,Bila dia dah habis gas, cantik je dia naik balik.
Saya ada perhatikan spread masa sebelum zon kuning terakhir tu. Memang signal buy(rujuk kepada post MJ). Cuma kurang faham gerakan apa yg junam sekejap tu.
Harap ada yang sudi berkongsi ilmu.

View attachment 216692
dah tengok video tentang supply and demand?biasa gerakan ni kerap berlaku antara pukul 8mlm keatas ,euro session pun ade biasa dia ambik order bwh sbb kat atas dah abis,demand la...patern slalu mcm engulfiln sket detail better tgk video dlu
 

Y03ZNI

Freshie
Joined
May 16, 2020
Messages
10
Reaction score
0
Points
43
Di Akhir thread Ini Dimohon Masta Masta Semua Sudilah Buat Last thread Semoga berlimpah Sehat Dan Rizki🤲🤲🤲🤲...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register