Trade dengan Pemahaman Demand dan Supply

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13
USD / JPY
106.904
GBP / USD
1.26225
USD / CHF
0.94122
USD / CAD
1.35885
EUR / JPY
120.802
AUD / USD
0.695

CG Sponsors




Sponsored Post

cyberwang

Freshie
Joined
Nov 3, 2007
Messages
16
Reaction score
5
Points
13
Assalamualaikum Semua,
Terima kasih kepada ET & masta masta semua atas sumbangan kepada thread ni. Saya masih lagi mengkaji thread ni dah cuba untuk mendapat pemahaman yg secukupnya.

Kat Bawah ni GU 1M. nampak tak region kuning yg saya mark tu. Gerakan ini adakah fake move atau stop hunting? Apa yang saya perhatikan, masa gerakan turun ni, memamg tak ingat dunia. Kalau tgk cs tu semua almost full body,Bila dia dah habis gas, cantik je dia naik balik.
Saya ada perhatikan spread masa sebelum zon kuning terakhir tu. Memang signal buy(rujuk kepada post MJ). Cuma kurang faham gerakan apa yg junam sekejap tu.
Harap ada yang sudi berkongsi ilmu.

1581580658853.png
 

cyberwang

Freshie
Joined
Nov 3, 2007
Messages
16
Reaction score
5
Points
13
Ni tick chart padal pkl 3:15pm tadi. Buy position. nampak tak flat ask yang MJ dok cerita dulu. Maaf kalau semua dah nampak benda ni. saya baru dapat tangkap.
1581597248442.png
 

BabulAkhtar

Freshie
Joined
Mar 23, 2020
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
Halo,
Ini adalah Mohammad Babul Akhtar dari Bangladesh.

Saya sedang mencari penunjuk QML yang juga boleh menunjukkan Palsu, Berlian, Pemampatan, Kecairan. Terutama apa yang boleh menunjukkan Palsu.

Bolehkah sesiapa membantu saya mendapatkannya?

Atau mana-mana penunjuk yang menyokong yang juga boleh membantu mengindentifikasi palsu?

Menunggu dengan cemas untuk membantu orang lain. Atau apa-apa jenis nasihat.

Selamat sejahtera.
 

cyberwang

Freshie
Joined
Nov 3, 2007
Messages
16
Reaction score
5
Points
13
Halo,
Ini adalah Mohammad Babul Akhtar dari Bangladesh.

Saya sedang mencari penunjuk QML yang juga boleh menunjukkan Palsu, Berlian, Pemampatan, Kecairan. Terutama apa yang boleh menunjukkan Palsu.

Bolehkah sesiapa membantu saya mendapatkannya?

Atau mana-mana penunjuk yang menyokong yang juga boleh membantu mengindentifikasi palsu?

Menunggu dengan cemas untuk membantu orang lain. Atau apa-apa jenis nasihat.

Selamat sejahtera.
Tak sure kalau ada indicator yang dapat identify pattern tu. Kalau combine pattern tu dengan teknik ni memang cantik. Pattern tu dapat tolong kita identify zone supply & demand
 

hatisuka

Active Member
Joined
Sep 2, 2007
Messages
1,905
Reaction score
79
Points
30
Setiap kali spread membesar.. perhatian ASK dan BID
kalau membesar kebawah dan average disebabkan oleh BID..
seperti yg kita tahu
----------------------------------------------------------
BID = [Trader Menjual dan Market Membeli]
----------------------------------------------------------

Anda Seorang Trader atau Market? - Pilihan tetap pada anda

----------------------------------------------------------
Mestilah joint dgn Market .. kita orang nak beli murah ... tapi bukan terus beli ... tunggulah kat base ... :)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register