Trade dengan Pemahaman Demand dan Supply

Recommended Brokers


Latest Threads

Sponsored Post

piyan9751

Freshie
Joined
Jan 18, 2012
Messages
17
Reaction score
5
Points
8
salam aidilfitri semua
expert trader terima kasih atas ilmu tersebut
 
Last edited:

piyan9751

Freshie
Joined
Jan 18, 2012
Messages
17
Reaction score
5
Points
8
lebih kurang mcm ni entrynye , hampir end session so xturun byk le.....combine dgn round number 00...yg spread tu nnt sy attach...payah juge gune forum ni nk upload...video ade simpan rasenye...kene belek2 nota lama
 

Attachments

Last edited:

piyan9751

Freshie
Joined
Jan 18, 2012
Messages
17
Reaction score
5
Points
8
lebih kurang camni lah....big demand kawasan hijau base on spread , ebs jual mm beli ....so camni lah, price datang balik ambik demand then sell terus ....vaccum down, pengamal snd mesti faham kot
 

Attachments

gmxemail

Fun Poster
Joined
May 29, 2018
Messages
474
Reaction score
29
Points
20
lebih kurang mcm ni entrynye , hampir end session so xturun byk le.....combine dgn round number 00...yg spread tu nnt sy attach...payah juge gune forum ni nk upload...video ade simpan rasenye...kene belek2 nota lama
lebih kurang camni lah....big demand kawasan hijau base on spread , ebs jual mm beli ....so camni lah, price datang balik ambik demand then sell terus ....vaccum down, pengamal snd mesti faham kot
Graf dan analisa tuan terbaik - senang nak faham! :)cgrock

pattern mcm ni
Macam mana kita nak tau ye untuk macam graf (kotak hijau dari terpaling kiri) tak akan menurun lagi, dan masa tu lah memang terbaik untuk beli?

Saya perasan kotak hijau kedua ada dua kali kejatuhan - kenapa ye? Dan dia dipanggil "aggressive push".

Yang warna biru pudar panjang tu menandakan apa ye?
 
Last edited:

piyan9751

Freshie
Joined
Jan 18, 2012
Messages
17
Reaction score
5
Points
8
Aggressive push maksud term saya ialah dimana market maker push menolak price utk mengambil supply... Ia adalah fake sbb byk transaction di situ ramai participan letak sl sbb nk sell so trigged sl... selalu berlaku, tetapi jika banyak spread besar berlaku menandakan market push hi sebab demand more than supply
 

piyan9751

Freshie
Joined
Jan 18, 2012
Messages
17
Reaction score
5
Points
8
Biru ialah kawasan suplly and demand.... Cube khatam video supply and demand sam seidin...byk info situ... Kawasan imbalance selalu akan ade pergerakan yg besar.... Bila nampak pattern tu tggu je untuk ambik long position
 

piyan9751

Freshie
Joined
Jan 18, 2012
Messages
17
Reaction score
5
Points
8
Ok yg kotak hijau dari kiri tu, biasenye ade spread besar, nk biase kan kene slalu praktis mcm tuan et ckp. Sy anggap ianya adalah imbalance, selepas berlaku keadaan itu price gerak tinggi atau rendah tgk pada closing price, ibarat gelas yg berkocak pastu tenang baru masuk buy atau sell. Mcm mane nk ckp ye, cube tgk balik pos gambar dr tuan manjerangau.... Lebih kurang camtulah....biase jarang ade depan pc kalo ia berlaku pun full time trader boleh la nk monitor.... Kalau dh terlepas sy biar je... Cube tggu di puncak tgk keadaan disana.. Harap pemahaman sy betul sbb setup ni slalu sgt muncul
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register