TP 10 SL 50 macam mana nak buat mm ek?

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.18625
USD / JPY
104.705
GBP / USD
1.30455
USD / CHF
0.90414
USD / CAD
1.31322
EUR / JPY
124.206
AUD / USD
0.71389

CG Sponsors




fxfreakstar

Active+ Member
Joined
Feb 11, 2009
Messages
4,042
Reaction score
104
Points
33
ok aku nak mintak tu njuk ajar skit...aku ade tgk jadual utk stahun 20 pip per day tu,...so aku nak try aku nye cara...tapi aku nye tp 10, n sl 50...camne ek? misalnye modal aku 100 usd..mula trade ngan lot bape,pastu kalo kena tp aku nak naikkan lot brape..

mintak tolong ek masta2 :)paid
 
Sponsored Post

Jackhalid

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 24, 2008
Messages
6,461
Reaction score
1,028
Points
151
ok aku nak mintak tu njuk ajar skit...aku ade tgk jadual utk stahun 20 pip per day tu,...so aku nak try aku nye cara...tapi aku nye tp 10, n sl 50...camne ek? misalnye modal aku 100 usd..mula trade ngan lot bape,pastu kalo kena tp aku nak naikkan lot brape..

mintak tolong ek masta2 :)paid

tak leh bro. kalo camni, 5 x untung baru bleh cover 1 loss. dia mesti kena TP > SL. setiap trade kita tak sure lagi untung @ rugi. so better jgn ambik risk yg terlalu tinggi. 10 pip nampak mcm senang. tapi nak konsisten mmg susah.

just my opinion :)
 

fxfreakstar

Active+ Member
Joined
Feb 11, 2009
Messages
4,042
Reaction score
104
Points
33
tak leh bro. kalo camni, 5 x untung baru bleh cover 1 loss. dia mesti kena TP > SL. setiap trade kita tak sure lagi untung @ rugi. so better jgn ambik risk yg terlalu tinggi. 10 pip nampak mcm senang. tapi nak konsisten mmg susah.

just my opinion :)
camne kalo aku ade sistem yg konsisten? berbaloi? misalnye arinie loss, sok mesti win(so aku leh trade besar) :-?
 

fxfreakstar

Active+ Member
Joined
Feb 11, 2009
Messages
4,042
Reaction score
104
Points
33
xde sapa2 yg leh selesaikan riddle nie ke:p
 

redpips

Fun Poster
Joined
Dec 11, 2009
Messages
881
Reaction score
22
Points
15
2 bukan sistem...2 bunuh diri..:">:">..aku punca cari entry baguh set sl 30pips....tp letak dlm 100 pips...letak 2 kalau profit....naikkan sl ko ke ket ijau....kalau ko target 10pips...naik kan ke 10pips....pas2 biarkan ia menari2...:">:">:">
 

bdk nakal

Fun Poster
Joined
Apr 7, 2008
Messages
966
Reaction score
3
Points
15
ok aku nak mintak tu njuk ajar skit...aku ade tgk jadual utk stahun 20 pip per day tu,...so aku nak try aku nye cara...tapi aku nye tp 10, n sl 50...camne ek? misalnye modal aku 100 usd..mula trade ngan lot bape,pastu kalo kena tp aku nak naikkan lot brape..

mintak tolong ek masta2 :)paid
org dk soronok baca haram halal ko blh buka thread baru plk bncg teknik ... lahanat btol hehehehehe...
idea ko tu bgus jgk .. sbb duit ko ... rugi ko untung ko .. hehehhehe,,...
 

fxfreakstar

Active+ Member
Joined
Feb 11, 2009
Messages
4,042
Reaction score
104
Points
33
org dk soronok baca haram halal ko blh buka thread baru plk bncg teknik ... lahanat btol hehehehehe...
idea ko tu bgus jgk .. sbb duit ko ... rugi ko untung ko .. hehehhehe,,...
ilek la...idup mesti diteruskan...bnyk nak bayar nie :p
 

Q-pid

Active Member
Joined
Apr 2, 2009
Messages
2,043
Reaction score
21
Points
25
ilek la...idup mesti diteruskan...bnyk nak bayar nie :p
dari ape yg bro nak ni kan, same mcm ea kucing...

seyes bro, cume nk kene edit setting SL n TP dia je...

tp overall dah sama dah...
:D:D
 

abu85

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
bg aku..

amik ratio 1:2 / 1: 3

aku biasa amik SL lagi besar daripada TP.. but usually aku tak buat mcm tu la..

biasa guna indi utk TP & SL
 
Sponsored Post
Top
Log in Register