Toyota Estima.. Berbaloi ke?

CG Sponsors




exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,648
Reaction score
125
Points
73
Yg 3.5 laju bang tp biasa lah, byk lg kete yg lagi laju termasuk jenama/model tempatan. Kenalah saya senggol ke kiri sambil musykil "kau ni nk terbang ke?"

Kalau takde kete, dia tak lane hogging pd saya lah. Hway kita ni kadang2 lg best duk lane kiri sekali main potong2 lori.
Betul..yg selalu jumpe..perasan laju, tapi tak nak ke tepi..kete besar dan mahal..mane boleh dok kiri kan? 😅
 
Sponsored Post

apodio

Fun Poster
Joined
Sep 17, 2014
Messages
350
Reaction score
17
Points
25
@exboy - perasan tu mmg ada 😁, yg cc 2.x saya dgr kena kuat kuda-kuda kaki kanan baru dia meluru ke depan. Kuat tekan, kuat la dilahapnya minyak.

@oso050 kalau bab selesa pd saya kargo dgn penumpang tak boleh sumbat maksimum, terutama bila jalan jauh. Tang yg lain2 mmg kena dpt input dari owner/pengguna kenderaan tersebut.
 

Kamm Matt

Fun Poster
Joined
Sep 20, 2013
Messages
515
Reaction score
36
Points
20
Just sharing.. Sy baru seminggu pakai estima... puas hati btol ruang boot keta nie.. bole muat twin stroller + Single stroller + travel luggage... kalo sy amik vellfire mungkin menyesal kot pening nak letak barang2 kat mana
ni naik berapa orang bang? full passenger ke tak
 

Penbiru

Legendary Member
Joined
Jan 12, 2008
Messages
19,574
Reaction score
1,552
Points
201
Bg saya, kalau ambil lps tu selalu/hari2 guna maka berbaloi la belanja duit muka, duit bermuka2 (tiap2 bulan), takaful nya, cukai jln, dsb. Kalau setakat utk balik kg, cuti2 yg cuma setahun 3 4 kali aje, harus saya pendam kn je hajat. Lebih ekonomi menyewa bila perlu rasanya. Bole tukar2 jenama/model. Bg saya lah org yg bukan ada2.
idea yg bernas...sewa je...tapi mesti mahal sewa alpad ni....mau sehari 3-4 ratus?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register