To Sell Top panel laptop,ada replacement ke?

CG Sponsors




clorox_bersih

Legendary Member
Joined
Jul 2, 2008
Messages
18,906
Reaction score
43
Points
120
salam kepada kawan-kawan..
nak tanya,top panel laptop (panel tempat keyboard,synaptip point n
segala buttons tu) ada replacement tak??
panel aku dah retak,jadi lappy jatuh,
nasib baik tak efek kat LCD

help me help me please
 
Sponsored Post

angah83

Super Active Member
Joined
Nov 12, 2009
Messages
5,121
Reaction score
84
Points
70
salam kepada kawan-kawan..
nak tanya,top panel laptop (panel tempat keyboard,synaptip point n
segala buttons tu) ada replacement tak??
panel aku dah retak,jadi lappy jatuh,
nasib baik tak efek kat LCD

help me help me please
ade je bro.. sekecik² skru pon ade replacement nye.. cuba tgk kat website laptop bro tu. :)
 

zackhiro

Active Member
Joined
Jul 12, 2009
Messages
1,065
Reaction score
7
Points
25
Laptop jenis apa ni? Bagila info sikit..manala tau kot2 terjumpa boleh tolong inform..:D
 

clorox_bersih

Legendary Member
Joined
Jul 2, 2008
Messages
18,906
Reaction score
43
Points
120
Laptop jenis apa ni? Bagila info sikit..manala tau kot2 terjumpa boleh tolong inform..:D
compaq presario c700..
brapa rege nye termasuk upah pasang skali...
aduhai..tak pasal2 lak retak..
 

clorox_bersih

Legendary Member
Joined
Jul 2, 2008
Messages
18,906
Reaction score
43
Points
120
ade je bro.. sekecik² skru pon ade replacement nye.. cuba tgk kat website laptop bro tu. :)
erm..kalau direct dari company,mahal tak ek??
kat kedai2 lappy takde ke??erm...
 

petro

Fun Poster
Joined
Mar 13, 2008
Messages
546
Reaction score
29
Points
20
ni top panel saja tak termasuk keyboard dan touchpad kan?kalau ada gambar tempat retak tu,lagi bagus.tukar part tu saja.
 

angah83

Super Active Member
Joined
Nov 12, 2009
Messages
5,121
Reaction score
84
Points
70

clorox_bersih

Legendary Member
Joined
Jul 2, 2008
Messages
18,906
Reaction score
43
Points
120
bro try download nie.. HP G7000 Notebook PC and
Compaq Presario C700 Notebook PC
Maintenance and Service Guide
pastu selak page 16 item no. 4 (Top Cover) klu bro punye lappy ade webcam, nie part num utk top panel bro >> 466649-001. klu xde webcam nie part num dia >> 454936-001.

bro tryla call HP Malaysia & sebut skali part number tu. tanye kt dia psl harga. sy xreti nak agak². harap jawapan nie sedikit sbanyak membantu bro. :)
ok tq bro..
aku dah hp..
menatang ni je rege die RM374..:(:)((
 
Sponsored Post
Top
Log in Register