BTC USD 44,696.1 Gold USD 1,746.53
Time now: Jun 1, 12:00 AM

top 3 insurance

mohdamin

Active Member
Joined
Aug 1, 2007
Messages
1,270
Reaction score
20
Points
35
sapa kat luar tu, kalau nak pilih insuran makesure pilih yang ini aje ye. sebab apa ia mengambarkan financial strong. nanti kalau nak claim senang

1. prundential
2. greateastern
3. aia

kalau nak yang islamic, pilih yang atas aje ye bang. insurance yang selain daripada diatas pun okay. Tapi kalau nak beli kereta, mesti kita pilih kereta yang dah steady. contohnya honda ke, toyota ke.15 tahun pakai pun masih ada harga kalau nak jual!!. pakai 2 tahun dah rosak
 
Sponsored Post

suffian takaful

Active Member
Joined
Apr 9, 2008
Messages
1,896
Reaction score
1
Points
25
sapa kat luar tu, kalau nak pilih insuran makesure pilih yang ini aje ye. sebab apa ia mengambarkan financial strong. nanti kalau nak claim senang

1. prundential
2. greateastern
3. aia

kalau nak yang islamic, pilih yang atas aje ye bang.[/SIZE] insurance yang selain daripada diatas pun okay. Tapi kalau nak beli kereta, mesti kita pilih kereta yang dah steady. contohnya honda ke, toyota ke.15 tahun pakai pun masih ada harga kalau nak jual!!. pakai 2 tahun dah rosak


so far takaful ikhlas dah 5 tahun,belom rosak lagi...:)
 

bojed

Active Member
Joined
Oct 31, 2007
Messages
1,930
Reaction score
25
Points
30
Ayat yang betul ialah financial strength.

Setakat ni client saya punya claim dalam 14 hari dah siap dah cek.

Boleh klik signature saya kat bawah tu utk bukti.

Power juga Takaful Ikhlas ni.
 

watakutama

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2007
Messages
5,899
Reaction score
19
Points
65
otai insuran komen sikit..

setahu aku yang malaysia nyer cam takaful lagi strong...terjamin ke"takafulan" nyer...boleh digunakan tanpa was2:D

kalo yg disebutkan oleh tuan tanah ni..asalnyer konservatif..pastu bila takaful top..baru buat plan takaful...jadik aku pun ragu2...

ibarat membeli nasi ayam "halal" yang di jual dalam kedai cina..

maaf la yer...
 

Etiqa Takaful

Fun Poster
Joined
Nov 17, 2007
Messages
206
Reaction score
0
Points
10
sapa kat luar tu, kalau nak pilih insuran makesure pilih yang ini aje ye. sebab apa ia mengambarkan financial strong. nanti kalau nak claim senang

1. prundential
2. greateastern
3. aia

kalau nak yang islamic, pilih yang atas aje ye bang. insurance yang selain daripada diatas pun okay. Tapi kalau nak beli kereta, mesti kita pilih kereta yang dah steady. contohnya honda ke, toyota ke.15 tahun pakai pun masih ada harga kalau nak jual!!. pakai 2 tahun dah rosak

Hi.....

Maaf sekadar teguran. Saya tak pasti saudara ni orang Islam ke tidak kerana terlalu ramai sangat yang menyamar. Sepertilah kebanyakan syarikat-syarikat tempatan sekarang banyak yang menyamar dengan meletak nama syarikat bercirikan Islam tetapi dimiliki oleh bukan Islam. Sebagai contoh maklumat yang diberikan oleh JAKIM kepada saya ialah satu-satunya antara syarikat barangan pengguna yang dimiliki oleh orang Islam di Malaysia adalah HPA. .

Bolehkah saya tahu siapa sebenarnya saudara yang meletakan sesuatu insuran/takaful itu bagus atau tidak bagus? Mungkin kerana saudara ada kepentingan peribadi atau kroni atau kaum saudara yang membuatkan saudara berkata begitu.

Saya akui, dari segi manfaatnya insuran adalah baik, tetapi takaful adalah LEBIH BAIK. Jarang saya temui orang Islam mengangkat insuran konvensional. Oleh itu boleh saya katakan saudara adalah MANUSIA TERPILIH.
.
Saudara.......,
Kami diluar sini sudah ada banyak pilihan terbaik untuk darah daging kami, anak-anak kami, keluarga kami dan juga keturunan kami. Kami amat takut dengan unsur-unsur tipu, perjudian dan pelaburan yang tidak diluluskan syarak. Sungguh sukar untuk kami mengelak dan menepis dari terlibat didalam kewangan konvensional seperti pinjaman kereta dan rumah walaupun adakalanya kami mampu, tetapi kami sudah ada satu produk islamic yang cukup cantik diciptakan untuk kami iaitu TAKAFUL.

Jika takaful bukan sesuatu yang baik, kenapa begitu ramai syarikat insuran berlumba-lumba memohon lesen takaful? Kenyataan saudara adalah lebih kepada kenyataan yang diumpamakan seperti tin kosong, "berbunyi sentiasa berlainan apabila diketuk mengikut apa yang ada di dalamnya".
 
Last edited:

JaMeQ

Legendary Member
Paid Membership
Joined
May 15, 2007
Messages
16,164
Reaction score
102
Points
123
sapa kat luar tu, kalau nak pilih insuran makesure pilih yang ini aje ye. sebab apa ia mengambarkan financial strong. nanti kalau nak claim senang

1. prundential
2. greateastern
3. aia

kalau nak yang islamic, pilih yang atas aje ye bang. insurance yang selain daripada diatas pun okay. Tapi kalau nak beli kereta, mesti kita pilih kereta yang dah steady. contohnya honda ke, toyota ke.15 tahun pakai pun masih ada harga kalau nak jual!!. pakai 2 tahun dah rosak

perghhhh siap ada ranking!!:D

keciwa syarikat aku x masuk ranking ko nih..

apa2 jer la...:)cgrock
 

JaMeQ

Legendary Member
Paid Membership
Joined
May 15, 2007
Messages
16,164
Reaction score
102
Points
123
ko insuran kete..mana masuk..hihih

aku buat dua2 la brodean..tp xder la sehebat korang sumer..

tread 1st aku adalah tread takaful... tp ramai sgt agen yg tya lebih dr prospek..sumer pakar2 tp nak tya dan sibuk nak buat banding itu ini..

pas tu aku mals dah nak layan bisnes dlm CG nih... buat offline jer:D

general tu pun aku bukak utk cari fund utk anak yatim..tunggu masa jer aku nak close tuh..:D

:)cgrock
 

brodean

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
3,636
Reaction score
73
Points
30
hahahha...betul la tuh..

takpe bang..kita amik yg baik ajek..utk re-charge energy kita..

sbb kita ni manusia..adakala nya downnnn..alaa mcm downnn sindrommm tuuuu
 

hardy_fz

Fun Poster
Joined
Mar 10, 2007
Messages
398
Reaction score
0
Points
10
semua syarikat insuran di malaysia di insuran oleh re insurer... so xpayah la risau kalau syarikat tu xda duit ke... sbb semua claim kita di jamin ... melainkan kalau xda dlam rider ...

cuma yang berbeza ialah agen .... patut kena taruk agen yang terbaik dan paling di percayai ...huhuhu
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register