Top 20 World Chess Player Ranking

CG Sponsors




Sponsored Post

AcAk

Fun Poster
Joined
Dec 17, 2005
Messages
246
Reaction score
0
Points
10
dah dpt dah..it's very simple...Pawns tu even dah promote x akan sempat berbuat ape2..:D..kita tunggu Bayuvet masuk corrum..:D
Perrgghh.. power aa bro. Jap ja dah dpt solve.
Patut le guna nick manCatur.. hehe
Ok, kalu King Hitam tu kat a5 instead of a4.
Agak2 Putih bleh menang tak?
 

Attachments

Last edited:

AcAk

Fun Poster
Joined
Dec 17, 2005
Messages
246
Reaction score
0
Points
10
bro manCatur.. bayuvet..?
senyap je.. mana menghilang?
 

manCatur

Active Member
Joined
Jul 16, 2006
Messages
1,926
Reaction score
5
Points
35
ada ni ha bro..cuma sibuk skek buat persiapan Lahad Datu Open ni ha..:D
 

AcAk

Fun Poster
Joined
Dec 17, 2005
Messages
246
Reaction score
0
Points
10
Aloo bro.. chess tournament aritu camna? ada berita baik tak?
 

wadud

Fun Poster
Joined
Apr 29, 2006
Messages
480
Reaction score
0
Points
10
power tu. den setakat main gitu-gitu jo hehe. suko gak main catur nih. bergorak minda hehe
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,099
Reaction score
1,033
Points
1,091
1 Anand, Viswanathan g IND 2792 4 1969 :-- g=grandmaster, 2792=FIDE Rating.

Kat mesia ni x de lagi yg dpt Grandmaster, paling tinggi pun International Master (IM). IM Wong Zi Jing 2414.
WONG ZI JING...budak UTM ni..BRAVO...:)paid :)paid
 

yuzbe

Fun Poster
Joined
Feb 17, 2007
Messages
118
Reaction score
3
Points
15
aa.. terjumpa plak thread ini.. puzzle no.2 tu nampak simple je..
Rook tu naik atas.. mana2 dalam d file.
lepas tu king tu kena force terpaksa gi kanan.. kf1
rook tu plak masuk file g.. force king ke satu tempat je.. jadi king tu pergi ke e1 balik.. then mate..

notation
1. Rd6 - Kf1
2. Rg6 - Ke1
3. Rg1++
 

jud1926

Fun Poster
Joined
Sep 9, 2009
Messages
214
Reaction score
0
Points
10
da x kt cni y dr penang
leh gk lpas gram men spam dua
 
Sponsored Post
Top
Log in Register