Tolongggg Terlanggar Objek Atas Higway PLUS KM 56.5 AS-PENDANG!!!

CG Sponsors




owen

Active Member
Joined
Jun 18, 2008
Messages
1,496
Reaction score
22
Points
35
tanggal 24.12.2009 jam 7.30malam aku sedang memandu dari aloq staq ke sp menggunakan highway PLUS dengan halaju sederhana lebih kurang 100km/h.tiba2 kereta kancil depan keta aku terangkat dengan sendiri tanpa disangka sebiji tayar lori 1 tan siap dengan rim berada di tengah laluan kiri :eek:.dengan kelam kabut aku memusing stereng keta seakan2 sedang membuat drift tapi terlanggar jugak tayar tu nasib baik xdak keta belah kanan tu #:-S.tp keta belakang punya la bunyi hon.tp aku yakin pastu gerenti dia pun langgaq gak baru dia tau hehehhe .akibatnya absober depan keta aku bocor n kuaq minyak n jd x best bawak,rim bengkok,alignment lari n jantung aku macam baru lepas lari pecut dari diligan anjing.waaaaaaaaa keta akuuuuuu.......keta kancil td tuh patah ekzos.SO YANG SEBENAQNYA AKU NAK TYA XCDEN MACAM NI LEH CLAIM DARI PLUS X?KALAU BLEH SELALU BRAPA LAMA NAK SETLE?AKU DAH G REPAIR BUTA JER KENA :)paid RM550 ~X(.ABSOBER MANA ADA JUAL SEBATANG JER.HUHUHU TOLONG LA AKU....:(:)((
 
Last edited:
Sponsored Post

insyi©

CG Top Poster Club
Joined
Mar 1, 2008
Messages
28,101
Reaction score
177
Points
123
heheheh....ntah le...mcm takleh claim...

3,4 thn lps...benda camni jd jugak kat aku....masa tu dr muar ke KL....tetiba ntah dtg dr mana sebiji tayar lori...melantun dr laluan sblh (laluan kl-muar).....menghentam unser dpn kitorg....sib baik la sempat brek...unser tu pun brek dah actually tp tayar tu netam gak sisi kiri dpn unser tu...teruk kemek dia...

dan cebisan logam dr unser tu terkena saluran aircond naza aku tuh.....huishhh....abih gas kuar.....repair....300 lebih kot abis...tukar grill dpn naza tu lagi sbb sopek kena cebisan logam tu....

pelik kannnn.....dr mana tayar tu dtg.....kat hiway PLUS la jugak ni
 

razif1224

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2006
Messages
5,113
Reaction score
38
Points
70
Macam dasyat je kejadiannnya...

Rasanya tak dapek PLUS nak nolong kut...
 

owen

Active Member
Joined
Jun 18, 2008
Messages
1,496
Reaction score
22
Points
35
tapi dah buat report kat PLUS,depa suh wat report polis n da isi borang claim.harap2 bleh la.keta kancil yg patah ekzos tu kebetulan staf PLUS sendiri.apapun harap dapat la claim balik.abis duit bonus aku waaaaaaaaaaaaaa
 

waxco7

Fun Poster
Joined
Nov 15, 2009
Messages
312
Reaction score
0
Points
10
tanggal 24.12.2009 jam 7.30malam aku sedang memandu dari aloq staq ke sp menggunakan highway PLUS dengan halaju sederhana lebih kurang 100km/h.tiba2 kereta kancil depan keta aku terangkat dengan sendiri tanpa disangka sebiji tayar lori 1 tan siap dengan rim berada di tengah laluan kiri :eek:.dengan kelam kabut aku memusing stereng keta seakan2 sedang membuat drift tapi terlanggar jugak tayar tu nasib baik xdak keta belah kanan tu #:-S.tp keta belakang punya la bunyi hon.tp aku yakin pastu gerenti dia pun langgaq gak baru dia tau hehehhe .akibatnya absober depan keta aku bocor n kuaq minyak n jd x best bawak,rim bengkok,alignment lari n jantung aku macam baru lepas lari pecut dari diligan anjing.waaaaaaaaa keta akuuuuuu.......keta kancil td tuh patah ekzos.SO YANG SEBENAQNYA AKU NAK TYA XCDEN MACAM NI LEH CLAIM DARI PLUS X?KALAU BLEH SELALU BRAPA LAMA NAK SETLE?AKU DAH G REPAIR BUTA JER KENA :)paid RM550 ~X(.ABSOBER MANA ADA JUAL SEBATANG JER.HUHUHU TOLONG LA AKU....:(:)((
aku tak tau la bleh claim kat PLUS ni atau tak? tapi kalau tt cerita kat PLUS, diorang caye ke cerita tu? ada bukti kerosakan? kalau cerita kat org insuran pon diorang takkan caye nye.. sebab apa? benda dah repair... :D:D:D
 

owen

Active Member
Joined
Jun 18, 2008
Messages
1,496
Reaction score
22
Points
35
Macam dasyat je kejadiannnya...

Rasanya tak dapek PLUS nak nolong kut...
kalau xdapat claim alamatnya ari2 makan megi n roti kering la bulan depan.gaji lambat lg huhuhuhu
 

panglima_ayam

Active+ Member
Joined
Mar 12, 2008
Messages
4,105
Reaction score
23
Points
25
tapi kalau kita langgar harta plus dia saman kita suruh bayar
 

shahrirober

Fun Poster
Joined
Jun 15, 2006
Messages
529
Reaction score
6
Points
15
buat laporan terus. ikutkan memang boleh claim. jiran aku langgar kon kat plus pon bleh claim.
 

bazsh

Super Active Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
7,020
Reaction score
12
Points
65
Ngeri tul kalo berlaku kes2 mcm ni
Nauzubillah
 
Sponsored Post
Top
Log in Register