BTC USD 62,824.9 Gold USD 1,802.70
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Tolong!! Used Car Tak Guna!!!

waxco7

Fun Poster
Joined
Nov 15, 2009
Messages
312
Reaction score
0
Points
10
Salam member cg semua...

aku perlukan pertolongan korang semua laa... camni:

3 minggu lepas, aku pegila satu kedai used car nih. aku cakap la kat tokey tu kereta apa yg bleh dapat full loan dan duit proses dalam rm 1500? then dia tuding la jari kat beberapa kereta kat situ.. aku bekenan dgn satu wira sedan nih.. dah siap bikin cantek.. bayar rm800 sebagai deposit then buat loan pastu bank tak bagi full loan plak.. katanya kena tambah lagi 3k..

then tokey tu cadangkan ambek saga blm. aku pon stuju je.. tak test drive pon lagi time tu.. so, buat la loan... dalm tempoh proses loan kedua tu, banya detail kereta tu yg aku taktau.. harga jual? loan brape lama? bulan2 brape? keadaan kereta?(tak test drive.. katanya roadtax mati).. kerap jugak aku telepon tanya benda2 tu.. jawapannya "harga lebih kurang je"... ada sampai tahap aku bengang pon ada.. so baru tadi loan aku lulus!!

aku masih lagi bertekak dgn tokey tu pasal detail kereta dan loan tu.. tokey tu cuma kata kat aku: "u pegi sendiri dekat public bank kelana jaya untuk sign itu loan. lepas tu u datang sini u boleh terus angkat kereta ni".. kepala lutut dia!! ingat aku ni ***** sgt ke? kalau aku dah sign loan tu dan tetiba aku bawak balik kereta tu rosak, camana? aku cakap tunggu jumaat ni sebab aku akan bercuti. time tu la aku akan nilai kereta tu samada nak ambek atau tak.. ini tidak, dia suruh aku ambek esok gak!

sebenarnya aku dah tawar hati nak ambek kereta tu. ingat nak cancel je.. persoalannya disini sekarang, boleh ke duit deposit aku yg sebanyak rm800 tu aku tuntut balik? aku takde sign ape2 pon dgn dia... harap2 member2 kat sini bleh tolong aku... esok hari penentuannya.. :(:(:(:(:(:(
 
Sponsored Post

haudli

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
paling teruk..depo tu burn...
 

ah fan

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2009
Messages
8,148
Reaction score
28
Points
70
huhu :(( btol ke nih?? bgatu la btol2.. ni bukan main2..:(:)((

btol der..used car ni bkn leh pki sgt..byk yg kencing smpi basah je..baek cancel je..try mntk deposit blik..xdpt ko bakar je kedai die:mad:
 

haudli

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
huhu :(( btol ke nih?? bgatu la btol2.. ni bukan main2..:(:)((

masa bg depo rm 800 tu ade resit??

kalau xde,mmg susah..

apepun..sekarang,ape yg perlu di buat..mintak salinan puspakom B5 ,then kalau semua ok dan xde bekas eksiden..better go on je amek kete tu..BLM pun best gak pakai..

kalau ade plak masalah yg tertulis kat b5 tu seperti kesan kemek atau kesan sambung kat mana2 part,haa,tu baru bole cite ngan kementerian hal pengguna,sertakan sekali resit d/payment dan juga salinan fotostat B5 puspakom tu..
 

waxco7

Fun Poster
Joined
Nov 15, 2009
Messages
312
Reaction score
0
Points
10
adoii!! dari segi law camana plak? tokey tu memang patut kena pulangkan tak duit tu?
 

abeInc

Active+ Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
2,657
Reaction score
8
Points
30
lain kali jgn wak keja sorang2 bro..bawak kawan2 yg tahu selok belok..berapa apek tu buat loan ngan bank? ko call bank tanya..
 

[email protected]

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jul 16, 2009
Messages
20,561
Reaction score
571
Points
166
deposit burn...sbb ko yg silap...huhuhuh....

ko cuba fikir...deposit 2 belanja kitaorg kn baik...dh tokey 2 mkn sorg2...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register