BTC USD 60,533.4 Gold USD 1,801.88
Time now: Jun 1, 12:00 AM

(Q & A) Tolong! Tak tau nak beli handphone ape

+kOoL+

Legendary Member
Joined
Apr 11, 2007
Messages
12,425
Reaction score
68
Points
120
as salam warga cg.. aku skang nih dalam dilema.. hajat hati nk tukar hp.. tapi tkmau la yg mahal2 sangat sebab bagi ak membazir je beli handphone canggih manggih mahal2 ni.. :eek:

ok, ni spec handphone yg aku nak..

- boleh online (wifi pn boleh pakai sim card pn boleh)
- ada bluetooth
- boleh 3g
- boleh call
- boleh msg
- boleh install apps whatsapp bagai tu
- game tk kisah sangat
- tak hang selalu
- touch screen (nak nampak moden sikit, asyik pakai hp zaman batu je :)))
- tahan lama
- tahan karat
- mantop meletup-letup
- body yang sedap mata memandang dan sedap tangan [email protected]
- bujet kalau boleh bawah 1k :))

sila pakar-pakar hp cg bagi cadangan hp ape yg sesuai
 
Sponsored Post

omgkenny

Active Member
Joined
Jul 26, 2010
Messages
1,413
Reaction score
8
Points
25
bli samsung s3 maxis 1club tu rm999.. katenye la..

btw tt ak pakai SE Live with Walkman rm600- ori set.. ok jer.. cume jgn update ke ICS.. sakit.. haha
 

sena21

Active Member
Joined
Feb 13, 2011
Messages
1,647
Reaction score
1
Points
25
as salam warga cg.. aku skang nih dalam dilema.. hajat hati nk tukar hp.. tapi tkmau la yg mahal2 sangat sebab bagi ak membazir je beli handphone canggih manggih mahal2 ni.. :eek:

ok, ni spec handphone yg aku nak..

- boleh online (wifi pn boleh pakai sim card pn boleh)
- ada bluetooth
- boleh 3g
- boleh call
- boleh msg
- boleh install apps whatsapp bagai tu
- game tk kisah sangat
- tak hang selalu
- touch screen (nak nampak moden sikit, asyik pakai hp zaman batu je :)))
- tahan lama
- tahan karat
- mantop meletup-letup
- body yang sedap mata memandang dan sedap tangan [email protected]
- bujet kalau boleh bawah 1k :))

sila pakar-pakar hp cg bagi cadangan hp ape yg sesuai

galaxy s advance baru, atau galaxy s2 2nd hand
 

puyuk

Active+ Member
Joined
May 2, 2011
Messages
2,529
Reaction score
1
Points
25
bli samsung s3 maxis 1club tu rm999.. katenye la..

btw tt ak pakai SE Live with Walkman rm600- ori set.. ok jer.. cume jgn update ke ICS.. sakit.. haha

same gk..ape yg sakit bro???ak pon da update ke ics...skang rs cm bateri jela kuat cket...btol x...
 

puyuk

Active+ Member
Joined
May 2, 2011
Messages
2,529
Reaction score
1
Points
25
bli samsung s3 maxis 1club tu rm999.. katenye la..

btw tt ak pakai SE Live with Walkman rm600- ori set.. ok jer.. cume jgn update ke ICS.. sakit.. haha

s3 1club 2 cmne syarat2??
 

+kOoL+

Legendary Member
Joined
Apr 11, 2007
Messages
12,425
Reaction score
68
Points
120
bli samsung s3 maxis 1club tu rm999.. katenye la..

btw tt ak pakai SE Live with Walkman rm600- ori set.. ok jer.. cume jgn update ke ICS.. sakit.. haha

cite sikit pasal maxis 1club ni bro.. :-?.. member ak kata ada digi punya plan.. iphone free.. entah plan apa dia cakap tu
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register