Tolong Siasat Syarikat Telco Baru Clixster ?

CG Sponsors




mastered

Active Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
1,832
Reaction score
12
Points
25
clixster sekarang dah berubah... dulu disbutor buat sistem mlm bagai... sekatang dah ok...servise dll.. dh x ade dh mlm...
 
Sponsored Post

playar

Fun Poster
Joined
Jun 13, 2012
Messages
907
Reaction score
11
Points
15
boleh kasi link coverage H seluruh malaysia untuk clixter ??
kan den beli sim hanya E jer...
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,046
Reaction score
2,953
Points
201
jangan kata gitu...
umobile yg dah lama pun beli H dekat pekan je dgn meksis...
Umobile guna maxis...

Clixster guna digi...

tetapi kenapa bila kekuatan tarik signal H, atau H+ berbeza-beza...semuanya bergantung kepada load user di kawasan terbabit..Ruang masih sama...

ada orang kata guna clixster laju..tetapi tidak pada digi...tgk kawasan tu..berapa bilangan pengguna digi dan berapa pengguna clixster...mereka ini berkongsi pecawang yang sama tetapi bilik berbeza-beza dengan user yang ditempatkan di bilik juga berbeza-beza...

begitu juga untuk sesetengah kes...Celcom tak penuh line..tetapi Altel yang guna line celcom penuh Bar nya..kenapa ini terjadi ?

bergantung kepada berapa ramai user yang guna di sana...makin ramai...maka tarikan line menjadi semakin berkurangan...sbb masing2 berkongsi... :D
 

playar

Fun Poster
Joined
Jun 13, 2012
Messages
907
Reaction score
11
Points
15
tt tolong bagi link coverage clixter...
nak beli sim untuk adik kat kg...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register