(TOLONG SAYA) tukar nama sim ke nama sendiri. (Celcom) 😭

CG Sponsors




macellsprvive

Active Member
Joined
Mar 25, 2013
Messages
1,508
Reaction score
273
Points
41
belum tentu..maxis boleh pki surat, sent by email..

@ center call owner bila 3rd party tu jauh tp msih dlm negara..

sbb tu aku suruh dia tnya, aku xtau celcom pnya style mcm mana..
masa aku keje call centre celcom dulu (2013 mcm tu)
apa2 berkaitan hakmilik nombor, individu tu sendiri kena datang.
ni sebab PDPA 2010.

kalau dah meninggal, bawa surat mati.

selagi hidup, mesti hadirkan diri jugak..

xtau lah kalau sekarang dah berbeza. :D
 
Sponsored Post

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
22,336
Reaction score
2,538
Points
191
biar je expired..

bila dah expired cepat2 pergi kat centre, booking nombor tu..

setle..
 

steelheart

Fun Poster
Joined
Mar 20, 2012
Messages
734
Reaction score
55
Points
20
kalau aku di maxis 2 tahun lepas.. staff maxis memang suruh owner lama dtg sekali utk tukar nama kita kat sim .. aku ckp owner lama tak dpt dikesan.. pastu staff maxis tu ckp bolih buat cuma ada satu cara jer yg bolih kami buat tanpa owner lama dtg kata staff tu iaitu dgn ada report polis.. so mcm mana cara dia, dia suruh kita pegi balai polis then buat report ckp kat polis tu kita nk buat penukaran nama sim yg kita pakai ni ke nama kita dah cuba cari owner lama tapi tak berjaya dan x dpt dikesan.. so polis akan keluarkan report then bila dah dpt salinan report tu TT bawa lah ke telco centre utk penukaran nama sim ... ssekian terima kasih :)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register