BTC USD 49,429.8 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tolong..Sapa tau cara nak rakam bunyi audio dari speaker?

zalweb

Super Active Member
Messages
5,156
Joined
Feb 13, 2006
Messages
5,156
Reaction score
286
Points
81
Salam..,

Nak tanya ada sapa tau cara paling mudah nak rakam bunyi/lagu yang keluar dari speaker pc kita? Lagu tu keluar dari software yang aku buka so aku nak lagu dia dan tukar kepada mp3/avi/

Ada sapa tau?
 
Sponsored Post

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Messages
182,199
Paid Membership
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,199
Reaction score
94
Points
1,020
Salam..,

Nak tanya ada sapa tau cara paling mudah nak rakam bunyi/lagu yang keluar dari speaker pc kita? Lagu tu keluar dari software yang aku buka so aku nak lagu dia dan tukar kepada mp3/avi/

Ada sapa tau?

contoh nyer macam dgr radio ... keluar lagu ... then ko nak rakam ?
 

zalweb

Super Active Member
Messages
5,156
Joined
Feb 13, 2006
Messages
5,156
Reaction score
286
Points
81
Yup lebih kurang camtu...Tapi lagu tu keluar dari speaker pc kita...Sumber dia dari software yang aku buka...
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Messages
182,199
Paid Membership
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,199
Reaction score
94
Points
1,020
Yup lebih kurang camtu...Tapi lagu tu keluar dari speaker pc kita...Sumber dia dari software yang aku buka...

boleh ... dgn cara radio tu buka di pc kita ...

aku pun tak pernah try .. tapi bleh cari dan try
 

megazord

Fun Poster
Messages
385
Joined
Aug 19, 2009
Messages
385
Reaction score
1
Points
15
kne ader mic la bro..
xpom ko try cri software kt tenet..rsenyer ader kot..
 

taufic

Legendary Member
Messages
14,651
Paid Membership
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
694
Points
161
aku pakai audacity
free lagi
utk record personal coaching/discussion kat ym
try google
 

zalweb

Super Active Member
Messages
5,156
Joined
Feb 13, 2006
Messages
5,156
Reaction score
286
Points
81
kne ader mic la bro..
xpom ko try cri software kt tenet..rsenyer ader kot..

Pakai mic audio kurang kualiti. Kalau boleh rakam terus dari inline input dari speaker tu...
 

zalweb

Super Active Member
Messages
5,156
Joined
Feb 13, 2006
Messages
5,156
Reaction score
286
Points
81
aku pakai audacity
free lagi
utk record personal coaching/discussion kat ym
try google

Dah donlod audacity tp mcm x boleh dan x reti guna huhuh
 

zalweb

Super Active Member
Messages
5,156
Joined
Feb 13, 2006
Messages
5,156
Reaction score
286
Points
81
Satu cara dia guna wayar berasingan pasang kat input in dan output pc tu tp aku xde wayar tu lak adess...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register