BTC USD 33,841.8 Gold USD 1,782.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wanted Tolong rekomen..nak buat renovation, umah baru beli

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,953
Reaction score
744
Points
121
ada siapa2 warga CG dok area rawang, penah renovation umah baru, aku baru beli umah teres 24X75, pastu nak laa buat plaster syiling, table talk..leh rekomen tempat atau org yg leh buat dgn kemas, dah harga paling terbaik..hehhehe...murah lerr...:D
 
Sponsored Post

jebat05

Active+ Member
Joined
Jan 7, 2008
Messages
3,820
Reaction score
26
Points
30
salam..nak mencelah skit. sebelum nak buat plaster ciling, better buat wirig dulu. nak tambah soket point ke, suis lampu ke,...melainkan dah x perlu buat wiring baru. pengalaman aku nak masuk rumah baru, dah buat plaster ciling, baru nak buat wiring. susah skit la. terpaksa buat casing luar dinding. x berapa cantik bila tengok tu. :(

dapatkan idea dari blog, rumah kengkawan atau paling best, IKEA. :D biasanya kalau nak murah dan senang deal, amik dgn kontraktor pemaju jer. kalau ada kengkawan yg senang deal, lagi bagus.

ni pandangan peribadi aku jer. :D
 

aznor59

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
2,668
Reaction score
23
Points
25
nak murah plater cycling beli barang n upah ajerr sebab plater cycling ni murah....kalau budjet seribu memang cantik2 lah..
 

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,953
Reaction score
744
Points
121
salam..nak mencelah skit. sebelum nak buat plaster ciling, better buat wirig dulu. nak tambah soket point ke, suis lampu ke,...melainkan dah x perlu buat wiring baru. pengalaman aku nak masuk rumah baru, dah buat plaster ciling, baru nak buat wiring. susah skit la. terpaksa buat casing luar dinding. x berapa cantik bila tengok tu. :(

dapatkan idea dari blog, rumah kengkawan atau paling best, IKEA. :D biasanya kalau nak murah dan senang deal, amik dgn kontraktor pemaju jer. kalau ada kengkawan yg senang deal, lagi bagus.

ni pandangan peribadi aku jer. :D

Tima kasih brooo, aku nampak plaster syiling aje...bila hang tulis ni...baru tahu...maknanya kena plan baik2...berapa songket nak buat tambahan...thanks
 

msazmer

Super Active Member
Joined
Feb 26, 2008
Messages
5,836
Reaction score
22
Points
70
Member aku buat sendiri je...kawtim dgn kwn yg terer buat.....huhu...
 

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,953
Reaction score
744
Points
121
leh bagi blog2 pasal renovation tak
 

jebat05

Active+ Member
Joined
Jan 7, 2008
Messages
3,820
Reaction score
26
Points
30
satu je la kelemahan plaster ciling ni utk rumah teres, kebanyakannya. bila bumbung bocor, mampu tengok je la air tu menitik. unless, pecahkn n buat lain. ~X(

aku nyer rumah teres 2 tingkat. buat plaster ciling kat tingkat bawah jer. living, dining n dry kitchen. abis dalam 2.8k. harga termasuk lampu downlight bulat n petak & free wiring 3 biji kipas.

tingkat atas ciling biasa jer. plaster sendiri kat celah2 line tu, cat semula n pasang downlight. :D (idea ni x jadi sebab dah pasang lampu f/c dulu. :(( )
 

dan50

Super Active Member
Joined
Aug 22, 2010
Messages
6,492
Reaction score
117
Points
73
Aku pun bajet nk reno skit2 gk umah br beli ni, bajet nk plaster siling utk living hall n 3 bedroom dlm 3k cukop ke, sapa ada contact kontraktor yg cermat

tumpang sekaki ye tt
 

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,953
Reaction score
744
Points
121
Aku pun bajet nk reno skit2 gk umah br beli ni, bajet nk plaster siling utk living hall n 3 bedroom dlm 3k cukop ke, sapa ada contact kontraktor yg cermat

tumpang sekaki ye tt

no hal, sekarang ni, aku tengah, selongkar dari internet, corak2 yg menarik nak buat...nga harga murah...dan kemas...sapa2 ada leh rekomen org yg desigh umah cantik...kasi phone no
 

kekez

Active Member
Joined
Feb 17, 2010
Messages
1,267
Reaction score
2
Points
25
search dalam cg ni "kopon construction" :)
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register