tolong pokdin,,nak tanya pasal wat loan nie.

CG Sponsors




haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
salam semua,pokdin ada nak mintak panduan dr memembe cg tentang prosedur nak wat loan umah,kete or apply credit card.

soalannye,bolehkah pokdin wat loan dgn menggunakan statement current acc company dan di sokong oleh current acc personal bank yg sama.

utk pengetahuan,form ea pokdin xde coz x declare income tax??

doc yg pokdin ader:

ic
ssm
statement current account company RM800 balen dlm tu
personal current account RM****
..

ingat nak wat loan rumah..

pokdin juga telah selesai setel semua utang2..cume monthly kete je x cantik pasal malas nak gi bank slalu..
 
Sponsored Post

abangbeca

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 26, 2009
Messages
8,703
Reaction score
155
Points
73
isk....loan umah ker...klu personal loan leh gak bg info sikit2...klu loan besaq2 nih....x berapa cerdik sgt....takut tersalah info nanti...
 

akuslamberjer

Super Active Member
Joined
Jan 5, 2008
Messages
5,287
Reaction score
103
Points
73
mudah2an ada yang dapat bantu pokdin..

den makan gajiman..
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
isk....loan umah ker...klu personal loan leh gak bg info sikit2...klu loan besaq2 nih....x berapa cerdik sgt....takut tersalah info nanti...
umah murah je nak beli ni rasenye..:)paid
 

fido1

Banned
Joined
Oct 25, 2009
Messages
7,268
Reaction score
339
Points
81
erm,,,..nama company atas nama pokdin sorang jeke?kalo atas nama pokdin je,rasanya senang la nak buat keje..errr i mean nak pinjam..tp kalo perkongsian payah la ckit kot..statement current account pokdin cantik tak?ada x duit kua masuk tiap2 ari?koz bank ni dia akan tgk pada current acc co pokdin dari acc personal..apapepun,kalo acc current pokdin cantik,da leh try test gi bank..pastikan co n current acc pokdin lbh dari setahun tau..semoga berjaya..:)
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
erm,,,..nama company atas nama pokdin sorang jeke?kalo atas nama pokdin je,rasanya senang la nak buat keje..errr i mean nak pinjam..tp kalo perkongsian payah la ckit kot..statement current account pokdin cantik tak?ada x duit kua masuk tiap2 ari?koz bank ni dia akan tgk pada current acc co pokdin dari acc personal..apapepun,kalo acc current pokdin cantik,da leh try test gi bank..pastikan co n current acc pokdin lbh dari setahun tau..semoga berjaya..:)
personal current acc je ada klua masuk,yg company kurang sket coz nak elak income tax..

company tu nama pokdin sorang..ari tu da wat personal loan kat bank rakyat ..baru 3 bulan..

current acc.pokdin mmg da lebih setahun da.:)paid

time kasih atas advise k fido..:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register