BTC USD 40,489.5 Gold USD 1,801.21
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Telco Tolong mnp ke mana2 telko

cariemas100

Fun Poster
Joined
Oct 24, 2020
Messages
700
Reaction score
246
Points
23
perlu jawapan boleh atau tak je ni dari postpaid ke prepaid.. hahaha.

yes or no haha. tak kisah la mana2 prepaid pun.
aku dulu umobile. postpaid ke prepaid kena pegi center. sbb akaun tak sama, walau nombor sama. tukar status makna tukar akaun, walau nombor sama.

nak mnp postpaid leceh. tukar dulu ke prepaid. baru senang.

mnp ke xox, xyah bayar 22 bulan.

mnp ke yodoo, rm5 sebulan. kelebihanya mmg berbaloi. yg dh guna yodoo nmg tahu
 
Sponsored Post

malrockstar

Super Active Member
Joined
Apr 6, 2011
Messages
8,550
Reaction score
42
Points
70
aku dulu umobile. postpaid ke prepaid kena pegi center. sbb akaun tak sama, walau nombor sama. tukar status makna tukar akaun, walau nombor sama.

nak mnp postpaid leceh. tukar dulu ke prepaid. baru senang.

mnp ke xox, xyah bayar 22 bulan.

mnp ke yodoo, rm5 sebulan. kelebihanya mmg berbaloi. yg dh guna yodoo nmg tahu
bro. nak tanya soalan newbie.
kalau mnp dari satu telco ke telco lain, ada effect tak dari segi no TAC bank, atau OTP dan sebagainya?
Aku plan nak mnp dari maxis..
lagi satu bro boleh share apa kelebihan yodoo yang berbaloi tu..?
 

مايكل سكوتفيلد

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 13, 2007
Messages
22,141
Reaction score
1,562
Points
201
bro. nak tanya soalan newbie.
kalau mnp dari satu telco ke telco lain, ada effect tak dari segi no TAC bank, atau OTP dan sebagainya?
Aku plan nak mnp dari maxis..
lagi satu bro boleh share apa kelebihan yodoo yang berbaloi tu..?
Aku dr maxis ke tunetalk ke digi ke umobile ke digi,setakat ni takde masalah tac.
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
9,131
Reaction score
729
Points
126
bro. nak tanya soalan newbie.
kalau mnp dari satu telco ke telco lain, ada effect tak dari segi no TAC bank, atau OTP dan sebagainya?
Aku plan nak mnp dari maxis..
lagi satu bro boleh share apa kelebihan yodoo yang berbaloi tu..?
3 hari pertama lepas tukar telco TAC akan sangkut. mungkin kurang 3 hari mungkin lebih 3 hari. semua telko. ada yg kata securiti ke apa.

yoodo boleh buat pelan sendiri. RM20 untuk 20GB. Murah ke tak taulah den nah perabis kouta YES shoupee saja
kapitalis juga dia pecah kouta faceboook instagram wsap sedangkan bawah kompeni yang sama.
 

cariemas100

Fun Poster
Joined
Oct 24, 2020
Messages
700
Reaction score
246
Points
23
bro. nak tanya soalan newbie.
kalau mnp dari satu telco ke telco lain, ada effect tak dari segi no TAC bank, atau OTP dan sebagainya?
Aku plan nak mnp dari maxis..
lagi satu bro boleh share apa kelebihan yodoo yang berbaloi tu..?
1. tac takde masalah. bank akan hantar kepada number tepon, tak kira telco mana. kelajuan dapat TAC bergantung kepada line telco.

2. kelebihan yodoo = boleh adjust apa kita nak. hostspot, data, call, sms, kita tentukan sendiri. kelebihan lagi, pakai nnti baru tahu. line tempat aku berdesup. tapi ada kawasan kureng sikit. yodoo bawah celcom. secara jujur, yodoo aku memang suka, sampai 2 prepaid aku guna. kena rajin belek, nnti ko akan dpt sesuatu yg ko rasa sangat berbaloi.
 

malrockstar

Super Active Member
Joined
Apr 6, 2011
Messages
8,550
Reaction score
42
Points
70
1. tac takde masalah. bank akan hantar kepada number tepon, tak kira telco mana. kelajuan dapat TAC bergantung kepada line telco.

2. kelebihan yodoo = boleh adjust apa kita nak. hostspot, data, call, sms, kita tentukan sendiri. kelebihan lagi, pakai nnti baru tahu. line tempat aku berdesup. tapi ada kawasan kureng sikit. yodoo bawah celcom. secara jujur, yodoo aku memang suka, sampai 2 prepaid aku guna. kena rajin belek, nnti ko akan dpt sesuatu yg ko rasa sangat berbaloi.
baik.. tq bro2 yang bagi penjelasan..
ok nak try pkai yodoo skg jugak. haha.
 

cariemas100

Fun Poster
Joined
Oct 24, 2020
Messages
700
Reaction score
246
Points
23
bro. nak tanya soalan newbie.
kalau mnp dari satu telco ke telco lain, ada effect tak dari segi no TAC bank, atau OTP dan sebagainya?
Aku plan nak mnp dari maxis..
lagi satu bro boleh share apa kelebihan yodoo yang berbaloi tu..?
hotlink boleh simpan. data boleh konar konar
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register