Tolong: mcm mana nak autoforward dari satu blog ke blog lain

CG Sponsors




abaib

Freshie
Joined
Jul 30, 2008
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
Salam semua,

saya ada satu blog... disebabkan ada problem, saya bercadang nak transfer ke server lain (blogger/wordpress).

soalan: katakan visitor taip laman lama kita, mmcm mana nak autoforwardkan visitor kita ke laman baru kita...



tolong.. tolong 34x
 
Sponsored Post

NiKubes

Active Member
Joined
Dec 12, 2008
Messages
2,298
Reaction score
4
Points
25
cube bro guna redirect function pada control panel..
 

+kOoL+

Legendary Member
Joined
Apr 11, 2007
Messages
12,425
Reaction score
68
Points
120
yg nak diforward 2 domain sendiri ke??.. kalo domain sendiri ley letak html code nih jadi index.html.. kalo dari blogger nak forward ke domain sendiri i dunno code ni nak letak dkt mana.. :))

<html>
<head>
<meta HTTP-EQUIV="REFRESH" content="0; url=http://www.lamannakdiforward.com>
</head>
</html>
 

world

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2006
Messages
5,055
Reaction score
229
Points
73
yg nak diforward 2 domain sendiri ke??.. kalo domain sendiri ley letak html code nih jadi index.html.. kalo dari blogger nak forward ke domain sendiri i dunno code ni nak letak dkt mana.. :))

<html>
<head>
<meta HTTP-EQUIV="REFRESH" content="0; url=http://www.lamannakdiforward.com>
</head>
</html>

mmg cool teknik ni .. kekadang org buat taruk link affiliate kat link yg nak di refresh tu..

TQ info yg amat berguna
 

mie8500

Active Member
Platinum Member
Joined
Mar 28, 2006
Messages
2,026
Reaction score
4
Points
25
Salam semua,

saya ada satu blog... disebabkan ada problem, saya bercadang nak transfer ke server lain (blogger/wordpress).

soalan: katakan visitor taip laman lama kita, mmcm mana nak autoforwardkan visitor kita ke laman baru kita...



tolong.. tolong 34x
blog bro nih asalnya guna free blog atau mmg dah install kat domain sendiri? Kalo guna domain sendiri, napa x guna balik jek domain tuh.. x yah nak buat redirect.. kalau free blog cam blogger boleh buat redirect guna kod yg kool bg tuh, tapi kalo wordpress.com x pasti la.. rasanya mmg x boleh.
 

zalnet

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2006
Messages
5,155
Reaction score
286
Points
81
Kalau u cadang nak beralih guna wordpress, sekarang wordpress telah menyediakan kemudahan mengimport dari blogger. So sapa2 yang nak pindah boleh import terus blog dari blogger dorang ke wordpress...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register