BTC USD 23,771.2 Gold USD 1,928.23
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tolong- Dapat Saman Dari TM

Sponsored Post

Hugh Jackman

Fun Poster
Messages
348
Joined
Jul 18, 2013
Messages
348
Reaction score
0
Points
10
setelah 2 tahun tm and debt collecttor tk dapat contact HJ.

tghari td dapat call dari debt collector.

katanya saman akan difailkan ke mahkamah dalam masa 7 hari.

HJ tanya jumlah hutang 'RM1133.23'. dan HJ nak bayar ansuran.

Debt C kata kena bayar separuh dari amaun tu dan

dalam masa 7 hari dan baki baru boleh bayar ansuran.

tak terdaya HJ. boleh pulak dia dpt contact number ni.

Deng!!!

apo nak buek...
 

asdasdasd

Legendary Member
gem
Messages
12,893
Joined
May 2, 2011
Messages
12,893
Reaction score
308
Points
136
setelah 2 tahun tm and debt collecttor tk dapat contact HJ.

tghari td dapat call dari debt collector.

katanya saman akan difailkan ke mahkamah dalam masa 7 hari.

HJ tanya jumlah hutang 'RM1133.23'. dan HJ nak bayar ansuran.

Debt C kata kena bayar separuh dari amaun tu dan

dalam masa 7 hari dan baki baru boleh bayar ansuran.

tak terdaya HJ. boleh pulak dia dpt contact number ni.

Deng!!!

apo nak buek...



lari ke tempat lain...
 

thetu5

Active Member
Messages
1,660
Joined
Nov 25, 2007
Messages
1,660
Reaction score
31
Points
30
setelah 2 tahun tm and debt collecttor tk dapat contact HJ.

tghari td dapat call dari debt collector.

katanya saman akan difailkan ke mahkamah dalam masa 7 hari.

HJ tanya jumlah hutang 'RM1133.23'. dan HJ nak bayar ansuran.

Debt C kata kena bayar separuh dari amaun tu dan

dalam masa 7 hari dan baki baru boleh bayar ansuran.

tak terdaya HJ. boleh pulak dia dpt contact number ni.

Deng!!!

apo nak buek...

aku lg byk dpt amount dari ni..ko bior kn jer..syp ler dorg nnt..jgn angkat no plik2 cntoh no yg xde ko save dlm hp tu..klu ko angkt phm2 jelah saper yg call..:)):)):))
 

rayban

Super Active Member
Messages
6,776
Joined
Jan 29, 2011
Messages
6,776
Reaction score
5
Points
65
Assalam,

Ceritanya macam ni, hari ni aku dapat call dari telekom(katanya la) dari no 014-727****
dia kata dia akan keluarkan surat saman kat aku pada esok hari (19.12.2013).
kalau surat tu dikeluarkan, aku kena hadirkan diri di mahkamah jalan duta.
Dan kalau dah masuk mahkamah, aku akan dicas kos guam sebanyak RM300 dan kos apa ntah RM2000 total semua dalam RM3000+++

Memang aku ada tunggakan dengan telekom sebanyak RM757. Masa tu aku apply untuk guna masa belajar dekat kedah,
bila pindah mai KL kerja kat sini aku minta TM tukar nama aku kat alamat baru. apply minta tukar 2-3 bulan juga makan masa,
tup tup dia bagitau kata tempat aku duk tu port untuk streamyx tak da. ada port unifi ja. :mad:
Masa ni awal tahun 2011

Dah tu aku nak buat macam mana lagi, bil tetap jalan(sb kontrak), aku tanya dia habis tu nak buat macam mana?.
boleh dia jawab itu kami tak tahu, encik boleh pasang kat Kampung ke. dekat kg bapak aku mana main internet. ~X(

Persoalan aku kat sini, minta pendapat dari korang, dia suruh settle sebelum tengah hari esok sekurang-kurangnya RM200
mana aku mampu, kalau tak surat akan dikeluarkan, aku tak mau la sampai naik2 mahkamah bagai, kalau aku bayar RM50 ja boleh tak?..
Sekurang2nya banyar juga.. tak pernah kena lagi pengalaman macam ni. Mohon sangat2 pendapat sapa2 yang ada pengalaman. :( :((

memang aku salah, sebab ikat kontrak lagi dengan TM. tapi dah aku tak guna buat apa aku nak bayar kan.huhuhu


p/s:Betul ke parking dengan section ni?


debt collector kot yg tt tu, TM staf takde rajin nak call pending customer nie, den pnh koje sbg debt collector tu dorg nk rembat komisen je nie :D

tt pg tm point terus jmp officer kredit dorg. Nanti dia kasi solution nak setel mcm mana. :)cgrock
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register