BTC USD 62,975.5 Gold USD 1,743.18
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tolong !! Dalam proses jual rumah...

bahas18

Active+ Member
Joined
Nov 12, 2007
Messages
2,907
Reaction score
168
Points
33
nie plak pengalaman kawe, jual umah: rumah ada loan ngan bank ocbc, buyer pakai loan goverment.
sign snp bln 5/2014. sampai skrg masih blom dapat duit. call lawyer, dia ckp tggu cek dari pembendaharaan. lamo gilo... psal urusan settelment dgn bank ocbc dah settle bln 10/2014.
kalo di kira2... dah masuk 11bln dah. sabar jer la.
dalam bln 2/2015 hari tu, lawyer ada tawarkan servis kalo nak cepat settle kena byr rm250 utk runner bagi cepatkan urusan. tp buyer kawe tolak.

kalo aku biar aku je blnja utk buyer byr rm250 tu bg cepat sikit..
sonang..
 
Sponsored Post

tuyuk

Fun Poster
Joined
Dec 17, 2006
Messages
249
Reaction score
8
Points
25
kalo aku biar aku je blnja utk buyer byr rm250 tu bg cepat sikit..
sonang..

kalo lawyer tu ckp awal2...memang kawe bayar. tp nie dah semua perkara settle dah, just nak tunggu cek dari BPP jer. baru ckp psal service runner nie. rasa xberbaloi plak psal nak tunggu cek tu jer.
Memang lawyer nie xupdate ngan BPP pun, kalo kawe xcheck ngan BPP, rasa mau berjanggut kawe tunggu. hehehe...
 

bahas18

Active+ Member
Joined
Nov 12, 2007
Messages
2,907
Reaction score
168
Points
33
kalo lawyer tu ckp awal2...memang kawe bayar. tp nie dah semua perkara settle dah, just nak tunggu cek dari BPP jer. baru ckp psal service runner nie. rasa xberbaloi plak psal nak tunggu cek tu jer.
Memang lawyer nie xupdate ngan BPP pun, kalo kawe xcheck ngan BPP, rasa mau berjanggut kawe tunggu. hehehe...

selalu mmg mcm tu..
lawyer aku pun sama..
laju lg siput..
nak kena ketuk br gerak..
 

Hypnosis-Diri

Super Active Member
Joined
Sep 22, 2014
Messages
8,232
Reaction score
653
Points
111
Kawan sy lawyer real estate kat kompleks permata,kl.dia pernah cakap,lepas pru-13 lalu,kalau jual properties kat bukan bumiputera jadi makin payah nak tukar nama owner properties.
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,788
Reaction score
917
Points
176
keluargo den pun skang ni dlm proses jual rumah tp pakai ejen.. buyer tgh submit loan..


Nak kena pindah kampung jugak tanah kebun tu bg orang jaga byk pokok mati
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,788
Reaction score
917
Points
176
Proses jual rumah ritu amik masa 3-4 bulan jugak. Skang da pindah kampung. :D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register