BTC USD 37,726.2 Gold USD 1,792.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tolong... Camne nak buat partion dalam external HDD??

aHmadDaniEL

Banned
gem
Messages
18,080
Joined
Jul 20, 2008
Messages
18,080
Reaction score
6
Points
115
apalah ustad...:))

masalah kecik jer nih..:))

( pakai command diskpart ataupun buat kat disk management )
 
Sponsored Post

lastshark

Active+ Member
Messages
4,505
Joined
Aug 27, 2007
Messages
4,505
Reaction score
4
Points
25
baru nak ajor dah selesai baca doa makan... muahaha
 

anipo

Active+ Member
Messages
4,887
Joined
May 15, 2008
Messages
4,887
Reaction score
126
Points
33
gune disk management...

kalau pandai gune command prompt boleh gune command diskpart...

nak lebih senang...

- click start button
- right click kat computer
- select manage
- expand storage section dan select disk management
- pastikan backup hardisk tu dulu, dan identify hardisk mana nak split..
- right click(kat disk yang nak di partitionkan) utk delete / create n so on

trima kasih!:)cgrock
 

ratusanRM

CG Top Poster Club
gem
Messages
22,692
Paid Membership
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,692
Reaction score
363
Points
131
apalah ustad...:))

masalah kecik jer nih..:))

( pakai command diskpart ataupun buat kat disk management )

den ni newbie.... tatau nak buat partion hard disk.... :">:">:">
 

Zul34

Super Active Member
Messages
6,959
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
15
Points
65
guna je 3rd party software
 

C_Kenek

Super Active Member
Messages
5,123
Joined
Feb 23, 2008
Messages
5,123
Reaction score
58
Points
70
pakaila partition magic nanti leh buat magic ilangkan partition ke
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register